شمقدری: وکلای بی جیره و مواجب کن در ایران رسوا شدند

معاونت سینمایی دولت دهم گفت:حداقل فایده نامه ای که به رییس جشنواره کن نوشتم این بود که وکلای بی جیره و مواجب این جشنواره در ایران رسوا شدند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری جواد شمقدری معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در محل بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست شمقدری با اشاره به ایام ارتحال حضرت امام خمینی(ره) گفت: عزت و عظمت ایران امروز ناشی از انقلاب آن امام بزرگوار بود و بر ماست که امانت او یعنی انقلاب اسلامی را همراهی کنیم و آن را به پیش ببریم.

 

شمقدری در ادامه گفت: من 20 ماه است که مدیریت جدید سینمای ایران را بر عهده گرفته ام و در 20 ماه تلاش کرده ایم تا شاخصه های سینمای ایران را ارتقا دهیم و فعالیت های مفیدی را در این دوره داشته باشیم.

 

وی در ادامه در مورد فعالیت های خود در سمت معاونت سینمایی گفت: ابتدای کار ما با انتشار دفترچه سیاستگذاری های کلان سینما برای ده سال آینده آغاز شد که تا به امروز حدود 70 درصد از محورهای آن برای عملی شدن فعال شده که البته بعضی از آنها برای به نتیجه رسیدن به زمان نیاز دارد و سایر موارد مندرج در این دفترچه نیز به زودی عملی خواهد شد. همچنین شورای عالی سینما به ریاست دکتر محمود احمدی نژاد تشکیل شد که با دو جلسه عمومی و چهار جلسه تخصصی در این شورا توانستیم کارهای زیادی در معاونت سینمایی انجام دهیم و نیازهای 5 سال آینده سینمای ایران در این شورا به همراه میزان اعتبارات و نحوه هماهنگی های اجرایی آن مشخص شده است؛ البته از سال گذشته با مشخص شدن اولویت های زیرساختی در این شورا بودجه آن نیز مصوب شد اما به علت بحث هدفمندی یارانه ها این بودجه تخصیص داده نشد و امیدواریم امسال کارهای اجرایی بیشتری انجام دهیم. همچنین پیشنهاد تشکیل بنیاد پویانمایی توسط معاونت سینمایی در شورای هنر مصوب شد که در صورت تصویب شورای عالی فرهنگی این بنیاد نیز تاسیس خواهد شد.

 

وی افزود: از جمله نیازهای مهم ما کاخ جشنواره است که با وجود اینکه برج میلاد به صورت موقتی این کار را انجام می دهد اما شایسته این کار نیست خوشبختانه در منطقه ولنجک زمینی دیده شده که در صورت تامین اعتبارات امسال کلنگ ساخت جشنواره را در آن به زمین می زنیم همچنین در حوزه آیین نامه های اجرایی آیین نامه های جدیدی تدوین شد و شیوه نامه های آموزشی نیز در مراکز سینمای جوان در این 20 ماه متحول گردید و برای اولین بار سیستم جذب هنرجو به صورت متمرکز در این مرکز انجام شد.

 

معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به تشکیل صنف واحد تهیه کنندگان گفت: تلاش کردیم که تهیه کنندگان به ساماندهی خوبی برسند و پیرو همین تلاش صنف واحد تهیه کنندگان را تشکیل دادیم تا بخشی از وظایف معاونت سینمایی را نیز بر عهده گیرد.همچنین در بحث افزایش اکران و توزیع عادلانه فرصت های نمایشی برای فیلمهای متفاوت، با وجود مشکلاتی که داشتیم تا حد زیادی موفق بوده ایم و اکران فیلمها تا به امروز به شصت فیلم رسیده است. همچنین سالن هایی به فیلمهای مستند و کوتاه اختصاص داده شده تا به این بخش مهم سینما توجه ویژه ای شود.

 

شمقدری در ادامه گفت: بخشی از فعالیت های معاونت به بازگرداندن اموال و دارایی های معاونت سینمایی که در دست اشخاص و ارگان های دیگر بود و هیچ منفعتی برای این معاونت نداشت اختصاص پیدا کرد که به طور مثال با بررسی هایی متوجه شدیم زمینی که در هشتگرد در زمان معاونت سینمایی قبلی برای ساخت شهرک سینمایی خریداری شده بود زمین نامرغوبی بوده که خوشبختانه با پی گیری های انجام شده زمین بهتری خریداری شد و توانستیم بسیاری از اموال انجمن سینمای جوان را دوباره به این انجمن برگردانیم. همچنین در حوزه ارتقاء کیفیت تجهیزات سینمایی در مرکز توسعه فناوری توسعه سینمایی تلاش های بسیاری شد و سعی کردیم تکنولوژی را به شکل بومی آن تولید کنیم که ساخت تکنولوژی سینمای سه بعدی، تولید دستگاه زیرنویس و تولید تجهیزات اپتیک صدای دالبی از جمله فعالیت های ما در این زمینه است که با توجه به تحریم بین المللی ایران مشکلات بزرگی را از جلوی پای سینمای ایران در زمینه های فنی برداشتیم، ضمن اینکه دفاتر پذیرش و نگارش این فیلمنامه به شکل مستمر تاسیس شده است.

 

شمقدری در ادامه در مورد سایر فعالیت های خود در معاونت سینمایی گفت: دادن کمک هزینه به هنرمندان کم بضاعت و برگزاری کلاس های تربیت منتقد و فیملنامه نویس از جمله دیگر فعالیت های معاونت سینمایی بود، ضمن اینکه تشکیل شورای جامع فن آوری از فعالیت های بسیار مهم معاونت بود که بحث های فنی و تخصصی آن به شکل مصوبه به معاونت سینمایی می آید تا عملی شود.

 

شمقدری در ادامه ضمن اشاره به تلاش برای مشارکت صنوف در امور سینما گفت: صنف واحد تهیه کنندگان یکی از نشانه های این خواسته است که مسائل مربوط به صدور پروانه ساخت فیلم ها از آنجا مدیریت خواهد شد و به این شکل تعادل منطقی بین مسئولیت سینماگران و مسئولان دولتی به وجود می آید.

 

وی در ادامه با اشاره به تشکیل سازمان سینمایی گفت: فرایند تغییر معاونت سینما به سازمان در دست بررسی است و تغییراتی که معاونت در روند تبدیل به سازمان خواهد داشت بررسی می شود. اولین گام در این راه ادغام حوزه جشنواره ها و حوزه امور بین الملل است که به زودی اجرایی خواهد شد. همچنین بخش بین المللی معاونت رویکرد جدیدی برای مشارکت در تولید و سرمایه گذاری در پروژه های خارج از کشور انجام خواهد داد، البته این مشارکت بدون مشکل نیست مشکلاتی که گاه حتی به صورت مسائل فقهی بروز می کند و باید از کارشناسان برای حل آن کمک بگیریم که بتوانیم در آینده ای نزدیک راه تولید مشترک با کشورهای دیگر دنیا به خصوص کشورهای منطقه را هموار کنیم. همکاری با سینمای مصر در اولویت کاری است و اگر مدیران سینمایی مصر دراین زمینه همکاری لازم را داشته باشند، به زودی تعاملات جدی تری برای انجام تولید مشترک برقرار خواهد شد همچنین به بحث نمایش فیلم در سطح جهان نیز توجه ویژه ای داریم و چندین بار برنامه نمایش فیلم برای خواص و هنرمندان کشورهای دیگر را برگزار کرده ایم که آخرین آنها نمایش فیلم جعبه سیاه 11 سپتامبر در فرانسه بود که هفته گذشته انجام شد.

 

وی در ادامه با اشاره به بعضی صحبت ها در مورد اختلاف در معاونت سینمایی گفت: من به شما اطمینان می دهم که معاونت سینمایی یک مجموعه منسجم است و جزیره های جدا از هم نیستیم البته اختلاف نظر در تمام بخش ها می تواند وجود داشته باشد و ما نیز هرگاه به چنین موردی در معاونت سینمایی برخورد کنیم با بحث و گفتگو آن را حل خواهیم کرد اما بیش از 90 درصد انسجام در فعالیت های معاونت وجود دارد.

 

وی همچنین در مورد نامه ای که به ژیل ژاکوب مدیر جشنواره کن درباره اخراج لارس فون تریه از جشنواره کن نوشته بود گفت: این نامه اگر هیچ اثری نداشته این فایده را داشته که وکیل مدافعان وطنی بی جیره و مواجب جشنواره کن را رسوا کرده است. تمدن اروپایی صورت ظاهری دارد که بسیاری شیفته آن هستند اما باطن این صورت سیرتی است که هیتلر و امثال آن از آن به وجود آمده اند. اتفاقاتی مانند برده داری و نسل کشی در اروپا افتاده و بدترین دیکتاتورها در این قاره ظهور کرده اند. این سیرت به شکل اندکی خود را در کن نشان داد و وظیفه ما روشن کردن این جریان بود. قصد من از نوشتن این نامه حمایت از آن فیلم ساز نبود بلکه خواستم با آوردن مثالی از خود اروپایی ها، این نکات را به آنها یادآوری کنم. کن قویترین لابی صهیونیست ها در فرانسه است و امیدوارم که این کار ما به روشنگری هایی در زمینه فعالیت صهیونیست ها کمک کند.

 

شمقدری در ادامه این نشست با اشاره به برنامه سینما 7 که به صورت هفتگی و با موضوع بررسی مسائل سینما از تلویزیون پخش می شود گفت: ما از روز اول در معاونت سینمایی از این برنامه حمایت کردیم و این حمایت نیز ادامه دارد اما گاهی اتفاقات ناخواسته ای در این برنامه می افتد و مجری برنامه نظرات شخصی خود را به شکل بیانیه در آن ارایه می دهد و از نظرات تمام کارشناسان استفاده نمی کند، در حالی که نباید به شکل موضع دار از کسی حمایت کند یا بر علیه کسی حرف بزند
 

پایان پیام/

کد خبر 42661

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha