به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از علی آباد کتول، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدجواد رئوف سید نژاد، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان، در همایش بزرگ یاوران وقف در علی آباد کتول اظهار داشت: وقف از جمله سنت های حسنه ای است که از قبل از اسلام وجود داشت و پیامبر عظیم الشان اسلام وقف را امضاء کردند نه اینکه در دین مبین اسلام بیاورند چراکه در ادیان الهی قبل از اسلام هم وقف وجود داشته است.
وی افزود: افتخار مسلمین و محبین اهل بیت (علیهم السلام) به این است که وقف در اسلام به نقطه اوج خود مخصوصا در مذهب شیعه رسید که بیشترین موقوفات در اسلام و باز بیشترین آنها در پیروان عصمت و طهارت است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان در ادامه خاطر نشان کرد: موقوفات صدر اسلام را اگر بررسی کنیم، اولین موقوفات، اموال یک فرد یهودی بود که بعد از آنکه همراه با پیامبر در جنگ شرکت کرد به عنوان کسی که پیمان همبستگی با مسلمین بسته بود و در آن جنگ کشته شد وصیت کرده بود که اموالم را در اختیار پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم) بگذارید و پیامبر عظیم الشان اسلام نیز بعد ازجنگ اموال این مرد را برای مسلمین وقف کردند و برای بعضی از آنها هم متولی قرار دادند.
حجت الاسلام رئوف سیدنژاد در ادامه تصریح کرد: وقف درکشور ما ایران، در دو دوران بسیار نمود پیدا کرد و از وقف دفاع شد، یکی در دوران صفویه بود که موقوفات بسیاری در این دوران داریم و دیگر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است که این را مرهون مبارزات و کمک ها و دفاع فقها و علما هستیم.
وی اذعان داشت: اما وقف در دو زمان هم در کشور ما مورد هجمه واقع شد، یکی دوران افشاریه که نادرشاه افشار خیلی از وقف نامه ها را سوزاند و از درآمد موقوفات برای کشورگشایی خودش استفاده کرد و دوم در در دوران رژیم منحوس پهلوی بود که بزرگترین خیانت در تاریخ وقف به موقوفات شد.
حجت الاسلام رئوف سیدنژاد در ادامه گفت: در آن زمان کارهای زیادی را برای از بین بردن و بدست گرفتن موقوفات انجام دادند یکی از مهمترین برنامه هایی که داشتند در بحث انقلاب سفید و شش لایحه ای که داشت این بود که به مردم اجازه خرید و فروش آب و اراضی موقوفات را می داد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان افزود: اما بعد از پیروزی انقلاب با توجه به تمام مشکلاتی که وجود داشت و با توجه به اهمیت موضوع وقف برای رهبر کبیر انقلاب، در همان روزهای آغازین پیروزی انقلاب، امام خمینی(رحمة الله علیه) دستور ابطال خرید و فروش موقوفات را به شورای انقلاب دادند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گلستان در بیان سه وظیفه اصلی اوقاف و خیریه گفت: یکی از دستورات کار اوقاف و امور خیریه احیای موقوفاتی که مغفول باقی مانده اند وبه نوعی در حال از بین رفتن است و تمام آنچه که مربوط به موقوفات می شود به جز موقوفات خاص در اختیار موقوفات قرار گرفته است.
وی یادآور شد: دومین وظیفه اوقاف رسیدگی به اماکن مذهبی و امامزادگان و مساجد است که تمام اینها تحت پوشش اوقاف هستند مخصوصا بحث عمرانی مساجد و حسینیه ها و مباحث فرهنگی اش در اختیار سایر ارگانها و سازمانها است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه گلستان با بیان اینکه سالانه بیش از یکصد برنامه فرهنگی در بقاع متبرکه برگزار می کنیم، اظهار داشت: بعضی از برنامه های ما ویژه اوقاف است همانند طرح آرامش بهاری و نشاط معنوی است و بخش دیگر امور فرهنگی است که در اختیار اوقاف قرار گرفته است که ما بر اساس وظیفه ای که بر دوش ما نهاده شده است انجام وظیفه می کنیم.
پایان پیام/
نظر شما