چرا مردم را از خدا می ترسانید؟

خبرگزاری شبستان: استاد انصاریان گفت: باید آسان گیری خدای متعال را برای مردم بیان کرد این در حالی است که برخی از خطبا مردم را از خدا می ترسانند.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین استاد شیخ حسین انصاریان، مفسر برجسته قرآن کریم و استاد حوزه در حسینیه هدایت خیابان ری تهران گفت: خداوند در قرآن می فرماید در صورتی که پس از ارتکاب به گناه توبه کنید اولا توبه را قبول می کنم ثانیا شما را می آمرزم و ثالثا از پرونده تان حذف می کنم.

 

وی ادامه داد: خداوند آنقدر آسان گیر است که همچون پاک کنی که مطلب اشتباهی را پاک می کند تمام گناهان ما را پاک می کند تا اثری از آنها نیز باقی نماند.

 

مفسر برجسته قرآن کریم در همین ارتباط گفت: افراد در قیامت به پرونده شان نگاه می کنند و می بینند هیچ گناهی در آن نیست به خدا می گویند آیا این پرونده ماست خدا می فرمایند بله سوال می کنند پس گناهانش کو خدا می فرماید همه را محو کردم.

 

وی با تاکید بر اینکه باید ترس از خدا را از بین برد زیرا بی مورد است، خاطرنشان کرد: البته اگر ترسی وجود داشته باشد که آدم را وادار به توبه کند، خوب است.

 

خطیب این مجلس افزود: آسان گیری های خدا زیاد است مگر اینکه خودمان به دست خودمان گره و پیک در زندگی مان ایجاد کنیم.

 

وی در همین ارتباط روایتی را نقل کرد: امام علی (ع) فرمودند پرونده کسی را در قیامت بررسی می کنیم که بررسی کنندگان اعم از فرشتگان، پیامبران امت و امامان هستند که به خدا می گویند کفه اعمال مثبتش سنگین نیست و بنا بر عرف و قوانین قیامت باید به جهنم برود. خداوند در پاسخ به آنان می فرماید رویش را به سوی بهشت قرار دهید تا وارد آن شود. در این حال بررسی کنندگان می گویند خدایا چگونه او را در حالی که چنین پرونده ای داشت به بهشت وارد می کنید که در اینجا قرآن می فرماید چیزهایی را خدا می داند در حالی که حتی شما فرشتگان، انبیا و امامان نیز نمی دانید.

 

 حجت الاسلام والمسلمین استاد انصاریان ادامه داد: در گذشته برخی از مردم اجناس خود را به صورت قسطی می فروختند لذا به قسط فروش معروف شده بودند، این قسط فروش ها وقتی می خواستند شاگردان خود را برای جمع آوری قسط ها بفرستند تاکید می کردند اگر مردم نمی توانستند قسط را بدهند، اصرار نکنید و برگردید لذا خداوند نیز با چنین افرادی در قیامت همین گونه برخورد می کند یعنی بر آنان آسان می گیرد.

 

وی با بیان اینکه آسان گرفتن بر زن، بچه، رفقا و مردم بر خود انسان نیز اثر دارد، اظهار داشت: امام علی (ع) فرمودند واعظ خوب به نظر من کسی است که مستمع را از رحمت خدا دلسرد نکند.

 

مفسر برجسته قرآن کریم در تشریح این روایت گفت: یعنی آخوندها به مردم آسان بگیرید زیرا مردم طاقتی را که شما فکر می کنید، ندارند. اینکه منبر بروید و روحیه منبر را له کنید عملی ضد قرآنی است.

 

وی ادامه داد: خداوند چندین مرتبه در قرآن با گنهکاران صحبت کرده و می فرماید این افراد به جهنم می روند اما آیه را تمام نمی کند و می فرماید در به رویتان ای گنهکاران بسته نیست فقط اگر به گناهانتان ادامه دهید وارد جهنم خواهید شد لذا خداوند تاکید دارد خودت به دست خودت به جهنم می روی.

 

سخنران این مجلس با تاکید بر اینکه باید نگاه ما به دنیا و زندگی نگاه علی (ع) باشد، خاطرنشان کرد: امام علی (ع) فرمودند باید همه مکان ها اعم از منزل، محل کار و اداره مسجد باشد یعنی حرف خدا را به مردم بگویید که اگر مردم به خدا دل بسته شدند کارهای خوبشان زیاد و کارهای بدشان کمتر می شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین استاد انصاریان در ادامه ماجرایی عبرت آموز را شرح دادند: سال 48 در قم درس می خواندم که برای سخنرانی به شهری دعوت شدم و با خود فکر می کردم که جمعیت زیادی نیز در پای منبرم حاضر نمی شوند، بعد از 5 شب آنقدر جمعیت زیاد شد و در شبستان مسجد جایی برای نشستن نبود. در چنین وضعیتی شبی دیدم یک نفر که قبا و عبا بر تن دارد اما عمامه بر سر ندارد در میان جمعیت نشسته است. بعدها فهمیدند این شخص شاگرد خوب حضرت آیت الله بروجردی (ره) است، آن شخص بعد از منبر از لابلای جمعیت دستم را گرفت و پرسید امشب کجا می روی، گفتم منزل فلان عالم شهر، او گفت آن عالم من را می شناسد بنابراین امشب به آن منزل می آیم، در طی مسیر حرف هایی زد که کتابی نبود و در منزل آن عالم به من گفت من اهل این نیستم که بدون دعوت جایی بروم اما آمدم تا مطلب مهمی را به شما بگویم و گفت آیا می دانی خدا برای چه تو را آخوند قرار داده است برای این است که حرف خدا را به مردم بگویید و ادامه داد با این سبک حرف هایی که می زنی نباید وارد مباحث مختلف اسلامی شوی زیرا زبانی که خدا به تو داده است فقط برای بیان مطالب درباره خداست زیرا مشکل مردم به دلیل عدم شناخت یا شناخت نامناسب خداوند است.

 

وی افزود: خداوند در سوره احزاب به پیامبر اسلامی می فرماید تو را ارسال کردیم که برای مردم شاهد، مبشر و منظر باشی و آنها را به سوی من دعوت کنی.

 

خطیب این مجلس با تاکید بر اینکه باید خدا را آنگونه که قرآن معرفی می کند به مردم معرفی کنیم، اظهار داشت: شخصی به پیامبری گفت فلان گناه را انجام داده ام و آن پیامبر گفت والله خدا تو را نمی بخشد در این حال از جانب خدا خطاب آمد که تو با کدامین مدرک و سند به بنده ام گفتی که خدا تو را نمی بخشد، من او را می بخشم اما تو را (پیامبر) نمی بخشم.

 

حجت الاسلام والمسلمین استاد انصاریان در همین ارتباط روایتی را نقل کرد: شخصی نزد امام رضا (ع) گفت از اول تا آخرتان را (شرکت کنندگان در جنگ جمل) لعنت کند که به روی ولی اعظم شمشیر کشیدید. امام رضا (ع) فرمودند استثنا کن آن شخص گفت چه کسانی که را استثنا کنم حضرت فرمودند کسانی را که توبه کرده اند و آن شخص گفت مگر می شود خدا کسانی را که به روی امیرالمومنین علی (ع) شمشیر کشیدند، ببخشند. حضرت امام رضا (ع) فرمودند بله.

 

استاد انصاریان ادامه داد: امام صادق (ع) فرمودند پرونده شما شیعیان را در قیامت بررسی می کنم و به پروردگار می گویند این شخص تنها دو رکعت نماز قبول شده دارد با او چه کنیم که خطاب می رسد ارزش این دو رکعت نماز قبول شده بقیه اعمالش را نیز قبول می کنم و بقیه پرونده اش را رسیدگی نکنید.

 

مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به اینکه خداوند می فرماید من در دینم هیچ مشقتی برای شما قرار ندادم، خاطرنشان کرد: دین اسلام دین آسان گیری، عفو، گذشتن، عبادت و بخشش است و صد بار در قرآن آمده است که من کسی را به جهنم نمی فرستم و اگر کسی به جهنم برود به دست خودش بوده است.

 

وی با بیان اینکه گاهی آدم ها سختی می بینند، خاطرنشان کرد: خداوند فرموده است که سختی های شما را جبران می کنم یعنی نمی گذارم مشقات شما بدون جواب بماند.

 

وی در همین ارتباط ماجرایی را نقل کرد: دوستی داشتم که در آخر دچار رعشه شد، این دوستم دو بار در طول عمرش به محضر مبارک امام زمان (عج) شرفیاب شد و بسیار اهل عبادت و خدا بود. جمعی از نزدیکانش او را با خود در آخر عمر که این رفیقم رعشه کرده بود او را با خود به مشهد بردند و به او گفتند تو که نزد امام رضا (ع) بیشتر از ما آبرو داری از حضرت بخواه تا رعشه ات را شفا بخشد اما او قبول نمی کرد تا اینکه سرانجام بر اثر اصرار بسیار نزدیکانش درخواست خود را با امام رضا (ع) در میان گذاشت. وقتی در میانه شب برای اقامه نماز شب بلند شدند به دوستانش گفت به شما گفتم که این کار را از من نخواهید و ماجرا را نقل کرد. وقتی وارد حرم شدم به امام رضا (ع) گفتم من دوست نداشتم چنین درخواستی از تو داشته باشم اما دوستان اصرار کردند که در این حال امام رضا (ع) به من گفت خدا به خاطر رعشه ات مقام بلندی در آن دنیا به تو می دهد، حال می خواهی به آن مقام برسی یا از خدا بخواهم که شفایت بخشد که من به حضرت گفتم شما نمی خواهم.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 426275

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha