به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک،هفته وقف امسال با شعار «همه واقف باشیم» از 29 آذر ماه آغاز شده و به مدت یک هفته به نام هفته وقف نامگذاری شده است که در این مدت برنامه های مختلف فرهنگی و آموزشی در راستای ترویج این فریضه الهی همزمان در سراسر کشور اجرا می شود.
وقف سنت حسنه ای است که از طریق آن می توان بخش قابل توجهی از مشکلات و تنگناهای جامعه را شناخت و افراد نیکوکار را که تمکن مالی دارند، داوطلبانه در جهت رفع این مشکلات و تنگناها حرکت داد.
این هفته فرصت مناسبی برای تبیین این فرهنگ و سنت حسنه در جامعه و در بین افراد است که بتوانند در این مسیر گام برداشته و با انجام وقف گره گشای مشکلات جامعه باشند.
وقف همواره در زمینه های مختلف علمی، آموزشی، فرهنگی، درمانی گره گشا بوده است و همواره خیرین و نیکوکاران در زمان های مختلف به انجام این فریضه الهی پرداخته اند.
وقف بخشى از املاك يا دارائي هاى افراد براى گسترش علم، يكى از سنّت هاى حسنه اى بوده كه واقفان آگاه و علم دوست همواره بدان پرداخته اند.
وقف در سیره پیامبر اكرم (ص) و ائمه اطهار(ع)
رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صل الله خود اولین واقف بوده است و ائمه اطهار علیه السلام نیز با وقف بخشی از اموال خود در راستای رفع مشکلات جامعه تلاش می کردند که آثار وبرکات آن همواره باقی و راهگشای بسیاری از مشکلات است.
شیوه رفتار رسول خدا (ص) یکی از منابع مهم در احکام دینی و معارف اسلامی به شمار می رود که از آن به «سنت» تعبیر می شود و سنت حسنه وقف نیز از سنت های الهی است که به ان تاکید فراوان شده است.
امام علی (ع) میفرماید:
«و من ارتقب الموت سارع الی الخیرات؛ و آن کس که مرگ را انتظار می کشد، در نیکی ها شتاب می کند.»
بزرگان دین اسلام همواره می کوشیدند مردم را با زندگی ابدی آشنا، و آمادگی لازم را برای کار خیر و نیکوکاری در فکر و ذهنشان ایجاد کنند.
سنت حسنه وقف برطرف کننده نیازهای روز جامعه است
حجت الاسلام آیت الله عباسیان، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی گفت: وقف از افتخارات دین اسلام است و به طور غیرمستقیم در قرآن و به طور مستقیم در سیره پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) به آن توجه فراوان شده است.
وی با اشاره به اینکه اوقاف امانتدار امامزادگان و بقاع متبرکه است که توسعه و ساخت و ساز بقاع متبرکه سراسر کشور از مهمترین وظایف اوقاف است، اظهار داشت: در استان مرکزی 263 بقعه متبرکه وجود دارد که در حال حاضر در 100 بقعه فعالیتهای عمرانی انجام میشود.
این مقام مسئول در ادامه بر اهمیت انجام وقف در جامعه اشاره کرد و گفت: افراد می توانند به هر طریق ممکن به انجام وقف بپردازند و حتی اگر توان انجام وقف را ندارند به صورت دسته جمعی این عمل خیر را انجام دهند.
انجام کار خیر و خداپسندانه توسط اهالی روستای شهیدیه دلیجان
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان دلیجان با اشاره به اینکه اهالی محترم روستای شهیدیه(بیجگان) جاسب شهرستان دلیجان در هفته وقف به انجام این عمل خدا پسندانه پرداختند، بیان کرد: اهالی این روستا در اقدام خداپسندانه ای اقدام به خریداری قطعه زمینی به متراژ250 مترمربع به ارزش ریالی 500 میلیون ریال جهت ساخت حسینیه این روستا کردند.
حجت الاسلام محمد رضا آسوده ادامه داد: این عمل خیرخواهانه در راستای فرهنگ سازی در جامعه صورت گرفت که اگر افراد قادر به انجام این امور خیر و باقیات الصالحات به تنهایی نمی باشند می توانند دسته جمعی این امر خیر را ثبت کنند.
وی افزود: هفته وقف موقعیت مناسبی جهت آشنایی بیشتر با فعالیت های اوقاف است و سازمان اوقاف در جهت اجرای امینانه نیات واقفین خیراندیش حرکت جهادی داشته و در این زمینه تلاش می کند.
این مقام مسئول برنیاز سنجی و مشورت واقفان با اداره اوقاف در جهت وقف های جدید که نیازهای روز جامعه اشاره کرد و گفت: انسان تا زنده هست اختیار اموال خودش را دارد پس بیاییم از دسترنج خودمون باقیات الصالحات ذخیره کنیم.
طرح مساله وقف گامی موثر در گسترش علم و دانش
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان زرندیه با اشاره به اینکه اسلام با طرح مسئله وقف گامهای اساسی در گسترش علم و دانش برداشته است گفت: پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) گذشته از اینکه به فقرا و مستمندان کمک میکردند آیندگان را نیز فراموش نکرده و با به جا گذاشتن صدقات و موقوفات فراوانی از اموال و املاک خویش سنت حسنه وقف را پایهریزی کردند.
حجتالاسلام حمید کرمی ادامه داد: این بزرگواران هم مردم را به وقت تشویق کرده و هم اینکه خود شخصاً املاک و داراییهای ارزندهای را وقف میکردند.
وی اضافه کرد: وقف یعنی عین مال را برای ابد حبس کردن که این مهم فروش و انتقال آن را به غیر برای همیشه ممنوع میسازد.
حجتالاسلام کرمی، تأمین قسمتی از نیازمندیهای عمومی، گسترش فرهنگ و تشویق و احداث بناهای علمی، بهداشتی و مذهبی را هدف اصلی وقف عنوان کرد و افزود: امروزه بسیاری از دانشگاهها از محل درآمدهای وقف اداره شده و بسیاری از حوزههای علمیه از طریق وقف ایجاد شدهاند.
علی کمره ای واقف خیر اندیش دلیجانی ضمن تبریک هفته وقف گفت: وقف سنت حسنه ای است که از پیامبر و ائمه اطهار علیه السلام برای ما به یادگار مانده است و ما نیز باید ادامه دهنده راه این بزرگان بوده و در راستای انجام کار خیر و تبیین این فرهنگ در جامعه تلاش کنیم.
وی با اشاره به اینکه یکدانگ و نیم مشاعی از مزرعه گنداب شهر نراق جهت امور مربوط به امامزاده زبیده خاتون سلام الله علیها شهر نراق را وقف کرده است، بیان کرد: وقف برای امامزاده و در جهت رفاه حال زائران و مسافران است.
نصرالله محمدی واقف خیر اندیش تفرشی نیز با اشاره به اینکه همه باید در راستای این امر خدا پسندانه تلاش کنند، بیان کرد: امید است که این کار های خیر گره گشای بسیاری از مشکلات باشد.
وی با اشاره به اینکه یک باب منزل مسکونی به مساحت 201 متر مربع را وقف کرده است، بیان کرد: این منزل برای روضه خوانی سید الشهدا و ایام عزاداری مختلف و همچنین کمک به عتبات عالیات و اطعام نیازمندان وقف شده است.
محمدی ادامه داد: همه می توانند واقف باشند و با گذاشتن قسمتی از مال خود به وقف دسته جمعی اقدام کرده و باقیات و صالحات برای خود داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما