حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با تاکید بر لزوم هر چه باشکوهتر برگزار شدن مراسم سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) در مساجد و هیئت های مذهبی به خبرنگار شبستان گفت: یکی از آموزه های دینی و دستوراتی که ائمه اطهار (ع) بر آن تاکید داشتند احیای واقعه عاشورا و تبیین شجاعت، بردباری، عظمت روحی و معنوی اباعبدالله الحسین (ع) بوده است، که امروز توجه به این موضوع باید مورد توجه ائمه جماعات و خطبا قرار گیرد.
وی با توصیه به ائمه جماعات، خطبا و وعاظ بر تعمیق معارف و پیام عاشورا میان آحاد افراد جامعه به ویژه جوانان افزود: اباعبدالله الحسین (ع) برای مصون و محفوظ ماندن دین پیامبر (ص) و قرآن کریم از دست دشمنان و احیای امر به معروف و نهی از منکر و اصلاح جامعه فرمودند: "اگر دین جز به قیام و ریختن خون من باقی نمی ماند، بیایید خون مرا بریزید". از این رو امروز این هدف و رسالت حضرت باید از سوی ائمه جماعات و خطبا بازگو و مورد تاکید واقع شود.
تاکید امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بر احیای فلسفه عاشورا
حجت الاسلام والمسلمین اختری ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری همواره برای زنده نگه داشتن حماسه کربلا و احیای آن و تبیین این حماسه به شیوه ای صحیح در میان مردم تاکید داشتند از این رو ائمه جماعات و خطبا نیز در احیای فلسفه عاشورا باید به کلام و سفارشات گهربار بنیانگذار جمهوری و رهبری اهتمام ویژه ای داشته باشند.
فرهنگسازی بهترین شیوه در تبیین بایدها و نبایدهای عزاداری در مساجد
رییس جمعیت مسجدسازان بر لزوم تبیین عظمت و قیام امام حسین (ع) به دور از تحریفات از سوی ائمه جماعات، خطبا و وعاظ تاکید و تصریح کرد: سخنرانان این ایام باید در مساجد و هیئت های مذهبی شجاعت، جهاد، غیرت، ایثار و فداکاری وصف نشدنی اباعبدالله الحسین (ع) و یارانش را یادآور شوند و سخنرانی ها و مجالس عزاداری نباید زمینه ساز وهن مذهب تشیع و اهانت و جسارت به حضرت و یارانش باشد زیرا ارزش عزاداری های ایام محرم به بزرگداشت امام حسین (ع) است.
وی اظهار کرد: امروز دشمنان نظام اسلامی در صدد سوءاستفاده از عزاداری ها و سخنرانی های این ایام هستند بنابراین باید به بهترین شیوه و روش به دور از خرافه و بدعت عظمت واقعه عاشورا را با گستردگی و با شور به نمایش گذاشت.
حجت الاسلام والمسلمین اختری فرهنگسازی را بهترین شیوه برای تبیین بایدها و نبایدهای عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) در مساجد و هیئت های مذهبی عنوان کرد و اذعان کرد: پخش بیانات معظم رهبری پیرامون حقایق عاشورا از طیق رسانه ملی، تبیین واقعه عاشورا از سوی ائمه جماعات و خطبا، به کارگیری نوحه ها و اشعاری در شان اباعبدالله الحسین (ع) از سوی مداحان از بهترین شیوه ها در تبیین بایدها و نبایدهای عزاداری ها است.
مداحان و وعاظ اصول صحیح عزاداری را به فرهنگی ثابت تبدیل کردند
وی با ابراز امیدواری از اینکه مداحان و خطبا در چند سال گذشته در مراسم سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) اصول صحیح عزاداری را رعایت کردند و توجه ویژه ای به این مسئله دارند، تصریح کرد: توجه به عزاداری صحیح خوشبختانه به عنوان فرهنگی ثابت و افتخارآمیز تبدیل شده و فرهنگ عاشورا به خوبی شکل گرفته و گسترش یافته است.
رییس جمعیت مسجدسازان گسترش عظمت اسلام، مبارزه با فساد و بی بندوباری، تبیین اهداف قیام امام حسین (ع)، مبارزه با منکرات، بیان خطبه های حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و مبارزه با طاغوت و ظالم زمان باید را از جمله مباحثی نام برد که باید از سوی ائمه جماعات خطبا و وعاظ در مراسم عزاداری ایام محرم در مساجد و هیئت های مذهبی مطرح شود.
ارایه مباحث عالمانه زمینه ساز حضور پررنگ تر جوانان در مساجد است
وی دعوت از سخنرانان خوش بیان و اهل مطالعه و پرداختن به سخنان عالمانه از سوی آنها را در جذب و حضور گسترده تر جوانان در مساجد مهم ارزیابی و ابراز کرد: پاسخگویی به نیازها و شبهات نسل جوان در دین، احترام به جوانان و حفظ جایگاه آنها، برقراری مراسم عزاداری به شیوه منظم، محترمانه و تاثیرگذار، رعایت امور بهداشتی در مسجد و خوش برخوردی با آنها از جمله مولفه هایی است که موجب می شود حضور جوانان در مساجد پررنگ شود، زیرا که جوان اگر بداند حضور در مسجد زمینه ساز ارتقای معارف دینی و معنویت در آنها می شود در این پایگاه اثرگذار دینی بیشتر حضور می یابد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) بر لزوم حفظ وحدت میان نیروها مسجد و هیئت های مذهبی با اخلاص و نیت قرب الهی با هدف تبیین پیام کربلا در مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) به دور از پرداختن به هوی و هوس دنیوی تاکید کرد.
پایان پیام/
نظر شما