حجت الاسلام محمدهادی یوسفی غروی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی (ص) العالمیه در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان درباره چرایی اطلاق لقب غریب به امام هشتم (ع) گفت: این لقب را از دو جنبه قبل و بعد از شهادت ایشان می توان مورد بررسی قرار داد.
وی ادامه داد: واقعا شگفت آور است ایشان را از شهر مدینه، شهر جدشان رسول خدا (ص) به مرو خراسان فرستادند بدون اینکه احدی از خانواده ایشان همراهشان باشند تا حدی که امام جواد (ع) و همسر ایشان نیز در این سفر با ایشان همراه نبودند.
عضو شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت (ع) تصریح کرد: مامون با رذالت بسیار در طول 2-3 سال آخر عمرشان یعنی در سال های 200 تا 203 هجری قمری این امام بزرگوار (ع) را در مرو به تنهایی نگاه داشتند و در اخبار آمده در بگو مگوهای زیادی که مامون با امام (ع) داشته اند هیچگاه به امام (ع) پیشنهاد نداده اند که ایشان خانواده شان را نزد خود به مرو بیاورند.
یوسفی غروی عنوان کرد: مامون در ابتدای هر سال کنیزکی نسبتا متمایز و ادب شده آن هم متناسب با کاخ های پادشاهان و نه کنیزکانی که در حد افراد عادی جامعه (مانند مادر خود مامون که کنیز آشپزخانه هارون بوده است) را برای امام رضا (ع) می فرستادند که آن بزرگوار هیچکدام از این کنیزان را قبول نمی کردند.
این استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: این احتمال نیز وجود دارد که این کنیزکان صرفا یک کنیز عادی نبوده اند و ماموریت تجسس لحظه به لحظه در زندگی امام (ع) را داشته اند تا اخبار را به سرعت و دقیق از زندگی شخصی و اجتماعی ایشان به مامون برسانند.
عضو شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت (ع) اضافه کرد: رد کردن کنیزکان توسط امام رضا(ع) مامون را به این فکر انداخت که امام(ع) این کنیزکان را می تواند رد کند ولی دختر او را نمی تواند رد کند لذا در در نیمه سال دوم اقامت امام در مرو، دخترش ام حبیب را به عقد امام رضا (ع) درآورد .
حجت الاسلام یوسفی غروی عنوان کرد: این دختر شش ماهی را در خدمت امام رضا (ع) بود تا زمانی که ایشان به بغداد رهسپار شدند و بغدادیان که از مامون ناراحت بودند که چرا با انتخاب امام (ع) می خواهد خلافت را از عباسیان به علویان بدهد ، ایشان را به شهادت رساندند .
وی درباره غربت امام رضا (ع) بعد از شهادت ایشان بیان کرد: بارگاه مقدس این امام بزرگوار (ع) تا قبل از زمانی که صفویه مکتب تشیع را در ایران به رسمیت شناختند، یعنی در حدود 500 سال خیلی غریب بود و شیعیان برای زیارت این امام بزرگوار (ع) نمی رفتند .
این استاد جامعه المصطفی (ص) العالمیه ابراز کرد: مامون امام را زیر گنبدی که قبر هارون بود دفن کرد و اینگونه کسی تمایلی نداشت و حتی انگیزه دینی هم نداشت تا مسافتی طولانی را طی کند و به نوعی قبر هارون را زیارت کند .
یوسفی غروی خاطرنشان کرد: در آن 500 سالی که هنوز صفویه در ایران روی کار نیامده بود فقط افرادی که آشنایی دینی و مذهبی با امام رضا(ع) داشتند هر خطری را به جان می خریدند و با طی مسافت زیاد به زیارت قبر مطهر آن حضرت (ع) می رفتند .
پایان پیام/
نظر شما