خبرگزاری شبستان-مازندران
شب یلدا که به شب گت چله در مازندران معروف است، آداب و رسومي نظير بردن خرجی از طرف داماد برای نامزد و همسر آینده اش و يا پختن گندم برشته و ... كه يادگار نياكان اين ديار است؛ اما شب یلدای 93 با يلدا های گذشته متفاوت بود.
شب یلدای امسال از یک سو مصادف با رحلت پیامبر ختمی مرتبت حضرت محمد(صلی الله علیه و آله وسلم) و شهادت امام حسن مجتبی(علیه السلام) بوده و از طرفي، شهادت امام الرئوف امام رضا(علیه السلام) را در پیش رو دارد.
بلندترين شب سال را در سوگ عزیزانی نشستیم که شرف و حریت خود را در برابر دشمنان با چنگ و دندان، حفظ کردند اما لحظه ای در اهداف والای خود، تردید به خود راه ندادند.
بسياري از خانواده هاي ديار علويان به احترام آن بزرگواران، شب چله این سنت دیرین را با خواندن زیارت آنها به صبح رساندند و خود چله نشین ماتم آنها شدند.
شب ها و روزها می آیند و می روند و تاریخ تکرار می شود اما چه خوب است که از این، تکرار خسته نشویم و خود در تاریخ، تاثیر گذار باشیم وبه راستی چگونه روزهای محرم و صفر سال جاری سپری شدند اما مهم، خوشه چینی از دریای بیکران این ماه های پر عبرت و پند است.
این روزها و شب ها بهترین فرصت مانوس شدن با خاندان عصمت و طهارت(علیهم السلام) است.
حجت الاسلام صادق خداوردیان، مدیر مسئول و امام جماعت کانون فرهنگی و هنری حسین بن علی(علیه السلام) لیره سر شهرستان تنکابن به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: تقارن شب یلدا با رحلت پیامبر (صلی الله علیه وآل وسلم) و شهادت امام حسن مجتبی(علیه السلام) و در آستانه شهادت امام رضا(علیه السلام) به خوبی بین مردم جاافتاده بود و در مسجد این کانون، حضور فعالی داشتند.
وی افزود: تربیت در مکتب اهل بیت(علیهم السلام) و نهادینه شدن عشق و ارادت به آنها موجب حفظ حرمت در شب یلدای سال گذشته و همچنین سال جاری شد.
حجت الاسلام خداوردیان اظهار کرد: صدا و سیما، تلویزیون های شهری و رسانه های دیگر، نقش مهمی در اینگونه مراسم دارند و می توانند موجب شرکت بیشتر مردم در مساجد شوند.
وی با اشاره به اینکه رجوع به مساجد نسبت به مکان های دیگر بیشتر است چرا که تمام اقشار جامعه در آن حضور می یابند، تاكيد کرد: مسئولان مساجد باید زمینه شرکت مردم را مهیا سازند.
پایان پیام/
معصومه علیزاده
نظر شما