به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی استانداری قزوین، مرتضی روزبه به مناسبت هفته وقف در جمع مدیران و کارکنان اوقاف و امور خیریه استان بیان کرد: باید در راستای ترویج فرهنگ وقف بیشتر تلاش کرد و پژوهشگران باید نسبت به این امر توجه ویژه داشته باشند که این امر چه ویژگی برجسته ای دارد که همه چیز در این دنیا فانی است اما وقف ضمن اینکه از بین نمی رود بلکه طی گذشت سال بر ارزش آن نیز افزوده و ماندگار می شود.
وی ادامه داد: چندین نسل جا به جا می شوند اما اصل وقف تازگی دارد و خداوند به این مال و قلم برکت می دهد که ماندگار می شود.
استاندار قزوین تصریح کرد: با توجه به شرایط جامعه نیاز است تا با روش های نو و جدید نسبت به این موضوع پرداخته شود و لازم است در سر فصل های پژوهشی دانشگاه ها قرار گیرد و باید نسبت به عظمت وقف بیشتر تعمل کرد و پژوهشگران باید به این شبکه عظیم بپردازند و آن را پردازش کنند.
وی یکی از مقوله های مهم در موضوع وقف را اعتماد سازی عنوان کرد و توضیح داد: وقف اموال و املاک از جنس محاسبات مالی و اعتباری نیست در بحث وقف بر خلاف سایر پرداخت ها و دریافت ها هیچ اجباری وجود ندارد و فرد با اختیار کامل دست به این اقدام و سنت الهی می زند که در این بین سرمایه ارزشمندی که این اطمینان را برای او ایجاد می کند حسن اعتماد به خدا و دوم حسن اعتماد به عوامل اجرایی و عمل کنندگان به آن است.
روزبه خطاب به کارکنان، مدیران و اصحاب وقف استان گفت: با همه خوبی هایی که عوامل وقف دارند اگر کوچکترین خللی در کار ایجاد شود این سرمایه عظیم که لحظه به لحظه جمع شده است دچار خدشه می شود بنابراین باید خیلی مراقب بود و عوامل وقف باید سرآمد همه خدمتگذاران و مسئولان باشند.
وی تاکید کرد: هیچ موقوفه ای در استان نباید بلاتکیف باشد و باید در مراقبت و نگهداری از اموال وقفی که واقفین برای رسیدن به اهداف خیر آن را وقف کرده اند حداکثر تلاش صورت گیرد.
استاندار قزوین اعلام کرد: در زمینه جذب و ایجاد موقوفات جدید نیز باید حرکات نو و شایسته ای انجام شود و اعتماد مردم نیز در این زمینه جلب شود و آرزوی ما این است که هیچ نقطه بلاتکلیف وقفی در استان نداشته باشیم و این وظیفه دینی ماست که به آن عمل کنیم.
وی اظهار کرد: امروز نیاز به احیاء این امر الهی و ارزشمند داریم و با یک نوآوری در زمینه وقف می توانیم نسبت به جذب و جلب مردم اقدامات موثری را انجام دهیم و اگر به سیر گذشته وقف نگاه شود، متوجه خواهیم شد که وقف ها در طول زمان متناسب به شرایط و نیاز آن جامعه صورت می گرفته است و در حال حاضر قطع یقین ما دیگر نیاز به آب انبار و یا قنات نداریم و باید به سمت نوآوری در این زمینه رفت.
روزبه یکی از طرح های پیشنهادی در این زمینه را سهام وقفی اعلام و تصریح کرد: ممکن است اجرای یک پروژه از توان مالی یک نفر بر نیاید بنابراین می توان با فروش سهام به افراد بیشتر ضمن اینکه افراد بیشتری را در زمینه کار خیر درگیر کرد، کار پروژه مورد نظر را نیز انجام داد و به جای اینکه موقوفه متعلق به یک شخص باشد متعلق به یک خانواده خواهد بود و این ایده می تواند به عنوان یک فرهنگ تبدیل شود.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات فرهنگی در بقاع متبرکه استان افزود: در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص استفاده فرهنگی از بقاع متبرکه، از اینکه شاهد برگزاری اقدامات و برنامه فرهنگی در بقاع متبرکه استان هستیم جای تشکر و قدردانی دارد و باید در این خصوص بیشتر کار شود و اگر در این مسیر پیش رویم بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
استاندار قزوین اضافه کرد: شخصیت های فرهیخته تعلیم و تربیت باید در این مکان ها حضور داشته باشند و این حوزه را تقویت کنند چرا که در این مکان های مقدس ما شاهد حضور افرادی هستیم که حتی در مساجد حضور پیدا نمی کنند اما دلدادگی خاصی به امامزادگان دارند بنابراین باید از این فرصت طلایی استفاده کرد و با یک لطیف و ظریف آنها را یک قدم به جلو برد.
وی گفت: یکی از ظرفیت های ارزشمند این اماکن مقدس ایجاد آرامش در مردم است و قطع یقین کسی که این آرامش را داشته باشد دیگر دست به کارهای زشت و خلاف هم نخواهد زد از این رو باید با دعوت از متخصصان امر در این حوزه ها کار کرد.
روزبه یادآور شد: مجموعه مدیریتی اوقاف بسیار پر تلاش و خوش فکر بوده اند و در طول یک سال گذشته نیز شاهد اقدامات بسیار خوب بودیم و یکی از اقدامات بسیار شایسته و ماندگار که در استان پس از 24 سال انجام شد حل مشکل زمین های اوقافی الوند بود که ما می تونیم با این ظرفیت موجود مسائل اوقافی دیگر استان را حل کنیم و زندگی مردم را از آلودگی ها نجات دهیم.
پایان پیام/
نظر شما