به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، جریمه ۳۱ میلیاردی برای یک شرکت دولتی، صدور قرار تأمین کیفری برای«سعید مرتضوی»، دستگاه قضا به تایید طرح "پاسخگو کردن وزیر دادگستری" در شورای نگهبان کمک کنند، از پنهان کاری بسیار آسیب دیدهایم، پیگیری پرونده اسیدپاشی بدون وقفه در حال انجام است، پرونده کرسنت سیاسی نیست؛ این پرونده فنی و تکنیکی است برخی از اخبار قضایی آذر ماه بود.
ادامه این اخبار را درادامه میخوانید:
هفته اول
فارس: جریمه ۳۱ میلیاردی برای یک شرکت دولتی
با حکم تعزیرات حکومتی استان فارس، یک شرکت دولتی به دلیل فروش انواع جوش شیرین و بی کربنات سدیم به نرخی بالاتر از نرخ مبادلهای به پرداخت ۳۱ میلیارد ریال در حق صندوق دولت محکوم شد.
علی مبشری مدیرکل تعزیرات حکومتی استان فارس با اعلام این خبر، افزود: پرونده با مراجعه بازرسان به بورس و بررسی اوراق و مدارک مربوط به فروش انواع جوش شیرین و بی کربنات سدیم از جانب یک شرکت دولتی تشکیل و مشخص شد که شرکت مزبور اقدام به فروش این محصولات به نرخی بالاتر از نرخ مبادلهای کرده است.
وی گفت: در کارشناسیهای اولیه میزان تخلف برای حدود 15 میلیارد ریال برآورد شده که با تشکیل پروندهای در این راستا و ارسال به تعزیرات حکومتی، شعبه اول اداره تعزیرات حکومتی شهرستان مرودشت مدیرعامل شرکت متخلف را به پرداخت جریمه به میزان 79 میلیارد ریال در حق دولت و ضبط 7 هزار تن جوش شیرین و بی کربنات کشف شده محکوم کرد.
باشگاه خبرنگاران: افزایش همکاریهای برای مبارزه با فساد مالی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خواستار گسترش همکاریهای نظارتی، بازرسی و مقابله با فساد با وزارت نظارت و بازرسی چین شد.
«ناصر سراج» رئیس سازمان بازرسی کل کشور که در چین به سر میبرد، با قائممقام وزیر نظارت این کشور دیدار و گفتگو کرد.
سراج در این دیدار با اشاره به راهبرد دو کشور ایران و چین بهویژه رؤسای جمهور دو کشور در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی، گسترش همکاریها و مناسبات در خصوص نظارت، بازرسی و مقابله با فساد مالی را خواستار شد.
صدور قرار تأمین کیفری برای«سعید مرتضوی»
وکیلمدافع تعدادی از کارگران شاکی در پرونده تأمین اجتماعی از صدور قرار تامین کیفری برای سعید مرتضوی خبر داد.
«مصطفی ترک همدانی» وکیلمدافع تعدادی از کارگران شاکی در پرونده تأمین اجتماعی از صدور قرار تامین کیفری برای سعید مرتضوی خبر داد.
ترک همدانی در جمع خبرنگاران در اینباره گفت: در جلسه امروز بازپرسی پس از تفهیم اتهام به رئیس سابق سازمان تأمین اجتماعی، بازپرس شعبه 15 دادسرای کارکنان دولت برای وی یکی از قرارهای تأمین کیفری را صادر کرد.
تسنیم: دستگاه قضا به تایید طرح "پاسخگو کردن وزیر دادگستری" در شورای نگهبان کمک کنند
محمد دهقان عضو کمیسیون قضایی و حقوقی و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب طرح نحوه اجرای قسمتی از اصل 160 قانون اساسی در مجلس که به پاسخگو کردن وزیر دادگستری و بخشهای اجرایی قوه قضاییه میپردازد، گفت: با تصویب این طرح یک کار بزرگی انجام شد و بن بستی که سه دهه در این زمینه وجود داشت برطرف میشود.
وی با بیان اینکه قانون اساس مسائل کلی را مطرح میکند و نمایندگان باید با قانونگذاری، اصول قانون اساسی را اجرایی کنند، گفت: اصل 160 قانون اساسی مسئولیت بالایی را برعهده وزیر دادگستری گذاشته و وی تنها وزیری است که سه قوه در مورد آن اعلام نظر میکنند یعنی رئیس قوه قضاییه وی را به رئیس جمهور معرفی میکند و در آخر نمایندگان به وی رأی اعتماد میدهند.
هفته دوم
تسنیم: پیگیری پرونده اسیدپاشی بدون وقفه در حال انجام است
دادستان کل کشور درباره پرونده اسیدپاشی گفت: پیگیری پرونده اسیدپاشی بدون وقفه در حال انجام است.
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی دادستان کل کشور در حاشیه مراسم چهلمین روز درگذشت آیت الله مهدوی کنی در خصوص آخرین وضعیت پرونده اسیدپاشی گفت: این موضوع توسط نیروهای انتظامی و امنیتی در حال پیگیری است.
وی ادامه داد: همچنین ستادی زیرنظر دادستان عمومی و انقلاب اصفهان تشکیل شده و به محض اینکه به نتایجی برسیم، حتما اعلام خواهیم کرد.
ایسنا: ارائه پیشنهادی پیرامون جرم اسیدپاشی به قوه قضاییه
وزیر دادگستری گفت: برای بررسی جرم اسیدپاشی و اینکه این جرم حکم محاربه یا افساد فیالارض را دارد ماده واحدهای را تهیه کرده و آن را به رییس قوه قضاییه ارائه دادهایم.
حجتالاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اسیدپاشیهای اخیر در اصفهان حکم محارب را دارد یا افساد فیالارض؟ گفت: این موضوع ابهام قانونی دارد. ما در وزارت دادگستری پیشنهادی را تهیه کرده برای اینکه جرم اسیدپاشی شفاف و مشخص شود. ماده واحده آن را به رییس قوه قضاییه دادهایم تا نظرش را به ما بگوید و همزمان در دولت آن را مطرح میکنیم تا به نظر مشترک برسیم و در نهایت به صورت لایحه به مجلس ارسال شود.
از پنهان کاری بسیار آسیب دیدهایم/سیستمهای نظارتی بجای برخورد با هنجار شکنان به دنبال تخلفات ریز هستند
وزیر دادگستری گفت: سیستمهای نظارتی امروز باید با هنجار شکنان برخورد کنند اما متاسفانه به دنبال تخلفات ریز هستند.
حجتالاسلام پورمحمدی در ادامه نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه ما از پنهان کاری و عدم شفافیت بسیار آسیب دیدهایم، گفت: به همین جهت انتظار ما از رسانهها نقادی است و اینکه شفافسازی کنند.
وی افزود: برای داشتن کشوری بدون فساد نیازمند شفافسازی هستیم چرا که نظام ما یک نظام ضد ظلم، ضد فساد و ضد بی عدالتی است.
رئیس شورای سیاستگذاری همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد در ادامه تصریح کرد: امیدوارم سران قوا و مسئولین دستگاههای مختلف در همایش ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد که روز دوشنبه 17 آذرماه برگزار میشود گزارشات خوبی را از عملکرد خود به اطلاع مردم برساند.
هفته سوم
فارس: دغدغهای که رهبری درباره مبارزه با فساد داشتند کاملا جدی است
وزیر دادگستری گفت: دغدغهای که رهبری درباره مبارزه با فساد داشتند کاملا جدی است و ما هم پیش از برگزاری همایش پیشبینی آن را کرده بودیم.
حجتالاسلام پورمحمدی در حاشیه همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه ایا با توجه به پیام صبح امروز رهبری در مورد همایش این همایش سال آینده هم برگزار میشود یا خیر، گفت: اگر این همایش به آن دستاوردها و پیشبینیهایی که داشته برسد فکر میکنم فضای مناسبتری برای برگزاری بهتر در سال بعد فراهم شود چرا که ما این همایش را با نگاه کاربردی، نقادانه و ارائه کارهای انجام شده برگزار کردیم.
وی افزود: دغدغهای که رهبری داشتند کاملا جدی است و ما هم پیش از برگزاری همایش پیشبینی آن را کرده بودیم.
ایسنا: مدافعان حقوق بشر اقدامات سازمان سیا را محکوم کردند
در پی انتشار گزارش شکنجههای سازمان سیا، مدافعان حقوق بشر این اقدامات را نقض حقوق بشر دانستند و مسئول دانستهشدن عاملان را خواستار شدند.
سازمان عفو بینالملل پس از انتشار خلاصه گزارش کمیته اطلاعات مجلس سنای آمریکا درباره شکنجههای سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) در سالهای پس از وقوع حادثه 11 سپتامبر 2001 علیه مظنونین اقدامات تروریستی اعلام کرد: گزارش سنا درباره جزئیات روشهای شکنجه در جریان بازجوییهای سازمان سیا تنها یادآور این است که موارد زیادی از نقض حقوق بشر به بهانه امنیت ملی بدون رسیدگی باقی ماندهاند و عاملان نیز در مصونیت هستند.
در خلاصه این گزارش که عصر روز سهشنبه منتشر شد جزئیات بیشتری از غرق شدن مصنوعی، اعدام ساختگی، تهدید به تجاوز و دیگر اشکال شکنجه یا رفتارهای خشن و غیرانسانی علیه بازداشت شدگانی که به طور اجباری ناپدید شدند ارائه شده است. این اعمال پس از وقوع حادثه 11 سپتامبر 2001 و در جریان بازداشت و بازجویی افراد مختلف در دنیا توسط سازمان سیا انجام شده است.
این گزارش همچنین نشان میدهد این تکنیکهای بازجویی و شرایط حبس بازداشت شدگان تاثیراتی شامل پارانویا، توهم، بیخوابی و خودزنی بر آنها داشته است.
فارس: چه کسانی سال آینده ۲۱ ماه خدمت میکنند؟
جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گفت: تمام کسانی که تا پایان امسال مدارک اعزام به خدمت سربازی را به سازمان وظیفه عمومی ارائه کنند، مدت خدمتشان در سال آینده ۲۱ ماه محاسبه میشود.
سردار موسی کمالی جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح در گفتوگو با خبرنگار قضایی فارس با اعلام این مطلب افزود: بر اساس قوانین جدید مربوط به خدمت وظیفه عمومی مقرر شده بود تا کسانی که در سال 94 به خدمت سربازی اعزام میشوند معادل 24 ماه خدمت کنند.
وی افزود: همین امر باعث شد تا عده کثیری از فرزندان انقلاب اسلامی در ماههای آخر سال 93 به سازمان وظیفه عمومی مراجعه کنند و تقاضای اعزام به خدمت مقدس سربازی داشته باشند.
سردار کمالی گفت: این در حالی است که ظرفیت پذیرش در پادگانها و همچنین نیاز نیروهای مسلح یک ظرفیت مشخص است و نمیتوان بیش از آن تعداد پذیرش سرباز داشت.
تسنیم: پرونده کرسنت سیاسی نیست؛ این پرونده فنی و تکنیکی است
وزیر دادگستری گفت: پرونده کرسنت سیاسی نیست، بلکه فنی و تکنیکی است که باید مسئولان تلاش کنند تا گیرهای آن را بر طرف کنند.
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: صندوق توسعه ملی قانونش دقیق است و هیئت نظارت و ساختار آن و هیئت اجرایی آن مستحکم و از 3 قوه هستند، لذا با تجربه صندوق ذخیره ارزی که در گذشته از آن آسیب دیدیم قرار شد این اتفاق تکرار نشود و تا سال گذشته که من در هیئت نظارت بودم به دقت مراقب بودیم و منابع و مصارف صندوق نیز دقیق انجام شده و این روال ادامه دارد.
وی با بیان اینکه من از شنیدن بحث برداشت 4.1 میلیارد دلار توسط دولت از صندوق توسعه ملی تعجب کردم، گفت: منابع کشور ابتدا در اختیار بانک مرکزی است و طبق برنامه توزیع میشود و در شرایط فعلی که با توجه به تحریمها حسابهای ما از روال عادی خارج شده عوض اینکه همگی کمک دولت کنند این بحثها مطرح میشوند.
پورمحمدی: صداوسیما مبارزه با فساد را از رئیسجمهور مطالبه کند
وزیر دادگستری با اشاره به موارد ۱۲ گانهای که رئیسجمهور در همایش مبارزه با فساد مطرحکرد، گفت: صداوسیما اجرای این ۱۲ مورد را از رئیسجمهور مطالبه کند.
برنامه«دیروز، امروز، فردا» شب گذشته با حضور حجتالاسلام مصباحی مقدم، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و حجتالاسلام پورمحمدی، وزیر دادگستری به بررسی زوایای مختلف مبارزه با مفاسد اقتصادی پرداخت.
مصباحیمقدم در ابتدای این برنامه گفت: وقتی مقام معظم رهبری پیام 8 ماده ای را برای مبارزه با فساد ارائه کردند، انتظار این بود که دستگاههای مختلف کشور به طور روشن دنبال آن باشند. مسئله فساد پیچیده است و ما از نظر قانونگذاری، اجرا و رسیدگی در دستگاه قضا نیاز به بازنگری جدی داشتیم. در این مدت مجلس قوانین مهمی درباره مبارزه با فساد تصویب کرد. قانون مبارزه با پولشویی، گزارش دارایی مسئولین و عدم شرکت کارمندان دولت در معاملات از جمله آنهاست. قانون رسیدگی به دارایی مسئولین پیش از این درباره رهبر، رئیسجمهور و وزرا در قانون اساسی وجود داشت. اما مجلس هفتم وسعت مسئولین شامل این قانون را افزایش داد ولی چون شورای نگهبان آن را در منافات با اصل 142 قانون اساسی میدانست تصویب نکرد و این مسئله به مجلس تشخیص مصلحت رفت که هنوز تصمیمی در مورد آن نگرفته اند.
پایان پیام/
نظر شما