اشتغال ؛ ازدواج ، فناوری و بهداشت حیطه فعالیت های اوقاف

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان اوقاف با اشاره به اینکه در تبلیغات و فرهنگ سازی وقف باید غیرمستقیم عمل کرد ، گفت: هنر روابط عمومی و معاونت فرهنگی اوقاف باید تبیین آثار و دستاوردهای وقف برای مردم باشد و تشریح کنند که امروزه کدام بخش های جامعه از آثار وقف برخوردار هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد خبری هفته وقف ، حمیدرضا ابراهیمی، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه امروزه فضای اطلاع رسانی و تبلیغات با گذشته تفاوت های اساسی پیدا کرده است، اظهارداشت: فضای مجازی و از طرف دیگر تبلیغات غیر مستقیم امروز بسیار متفاوت تر و اثرگذارتر نسبت به بخش های دیگر است که در این راستا باید از ظرفیت های موجود رسانه به معنای دقیق و صحیح در راستای تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف استفاده کرد.

* کارآمدی شیوه تبلیغ غیر مستقیم در ترویج فرهنگ وقف

وی اضافه کرد : بطور مثال اخیراً شبکه تهران سریالی پخش کرد که داستان حسینیه ای وقفی بود و بصورت های مختلف پیام وقف را رساند که در آن سه تا برادر بعنوان ورثه های واقف بودند که دونفر بنا را بر فروش موقوفه داشتند و قصد داشتند با ایجاد تغییراتی در سند ، به هدف خود برسند و دیگری مخالف بود که در این ضمن، موضوع  تثبیت اصل وقف و غیرقابل فروش بودن آن به خوبی تبیین شد .

ابراهیمی با اشاره به اینکه باید در تبلیغات و فرهنگ سازی به طور غیر مستقیم وارد شویم ، تصریح کرد : هنر روابط عمومی و معاونت فرهنگی اوقاف باید تبیین آثار و دستاوردهای وقف برای مردم باشد و تشریح کنند که امروزه  کدام بخش های جامعه از آثار وقف برخوردار هستند.

* بیان آثار و برکات وقف از تریبون همایش وقف و رسانه

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد : در این راستا بطور مثال ؛ بیمارستان ها ، درمانگاه ها، دانشگاهها و مدارس وقفی به مردم معرفی شود و به مردم گفته شود که وقف در کدامین بخش های زندگی روزمره شان تاثیرگذار است و در چه بخشی از هزینه های مصرفی و هزینه های خانواده های آنها نقش دارد که همایش وقف و رسانه بهترین فرصت و محفل برای بیان این مسائل است.

*بیان فضیلت وقف

وی برقراری ارتباط با افرادی که امکان ثبت و ظرفیت وقف جدید را دارند، از وظایف رسانه ها و بخش های رسانه ای سازمان است ، گفت : اگر در تبلیغ و ترویج فرهنگ وقف ، سراغ همه افراد جامعه برویم و فضیلت وقف را ذکر کنیم، قطعا بخش اعظمی از آنها ، امکان وقف را ندارند اما اگر سراغ افرادی که بالقوه امکان وقف دارند ، رفته شود می توان؛ ظرفیت آنها را بالفعل کرد.

* سوق یافتن نیات وقف به سمت خلاءهای موجود

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه نیازهای امروز جامعه باید برای ثبت وقف های جدید، تبیین شوند، تصریح کرد : امروز نیازهای جامعه کجاست و آیا در تمام زمینه هایی که دولت مسئولیت دارد، اوقاف نیز مسئول است که قطعا جواب منفی است، بلکه اوقاف باید در بخش هایی وارد شود که تاکنون دولت به هر دلیلی، نتوانسته پاسخ لازم را دهد و خلاء وجود دارد.

* اشتغال ؛ ازدواج ، فناوری و بهداشت حیطه فعالیت های اوقاف

وی با بیان اینکه برای رفع این نیازها باید به مردم جهت دهیم ، گفت : امروز بحران اشتغال و ازدواج برای جوانان در کشور جدی است و اوقاف می تواند در این زمینه ها وارد شود و بخشی از نیازها و خلاها را پاسخ دهد زیرا بسیاری از مشکلات جوانان بواسطه این خلاهاست .

ابراهیمی با اشاره به اینکه اوقاف باید توان و تمرکز خود را بر چند معضل و مشکل امروز کشور خلاصه کند ، گفت: اوقاف با انتخاب سه الی چهار موضوع می تواند بخشی از نیازهای جامعه را پاسخ دهد که در این زمینه موضوعاتی چون ؛ اشتغال ، ازدواج ، درمان و سلامت و علم و فناوری بهرتین مولفه هاست.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه دولت هم در این زمینه ها در حال فعالیت است، گفت : بطور مثال در زمینه علم و فناوری، هرمیزان تلاش شود بازهم ظرفیت و فضا وجود دارد زیرا اگر کشور دانا شود دیگر نمی توان فریبش داد ولی اگر جاهل باشد، راحت فریب خواهد خورد.

وی اضافه کرد : در همایش وقف و رسانه ، این موضوعات به صورت اساسی معرفی شود تا بتوان ظرفیت اوقاف از سرمایه های موجود را با تمهیداتی به این سمت سوق داد که هم حقوق وقف حفظ شود و هم بخشی از مشکلات مردم مرتفع شود.

* اشتغال زایی اوقاف همراه با تولید

ابراهیمی با اشاره به اینکه تولید غذا اعم از تولید محصولات کشاورزی، باغی و دامی می تواند در دستور کار قرار گیرد، تصریح کرد : این بخش از مهمترین ارکان سبد غذایی خانوارهاست که اوقاف می تواند با ورود به آن ضمن اشتغال زایی، بخشی از نیازهای اساسی جامعه و معضلات اقتصادی را مرتفع کند.

وی با بیان اینکه تمامی ارکان سازمان باید بسیج شوند تا اشتغال توام با تولید، ایجاد شود ، گفت : توجه به بخش تولید یکی از مولفه های اصلی اقتصاد مقاومتی است که در ابلاغیه آن نیز مورد تاکید قرار گرفته است و این موضوع، بطور بالقوه در اوقاف وجود دارد.

* معرفی بقاع متبرکه در بستر همایش وقف و رسانه

ابراهیمی با اشاره به اینکه در همایش وقف و رسانه ضمن معرفی و توجه به سنت حسنه وقف ، معرفی بقاع متبرکه نیز در دستور کار قرار گیرد ، گفت : هم اکنون در برخی استانها، با ابتکاراتی جالب ، ستون و یا صفحه ای از یک روزنامه وقف شده تا موضوعات وقف،  قرآن و بقاع متبرکه در آن مطرح شود.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه اجداد و پدران ما نسبت به ذریه پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) ارادت داشتند و به همین دلیل بر قبور مطهر این فرزندان ائمه (ع) بقعه ساخته اند، تصریح کرد: هیچگاه دولت ها در زمینه بقعه سازی اقدامی نکردند و این امر بصورت مردمی انجام شد و حال باید از بستر رسانه استفاده کرد تا این بقاع را معرفی کرد .

* نیات موقوفات برای مردم و مستاجران تبیین شود

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه باید سنت حسنه وقف را به خوبی برای مردم تبیین کرد، افزود : اگر هر فردی بخواهد اطعامی برای امام حسین (ع) داشته باشد، هنگام مراجعه به فروشگاهها برای تهیه اقلام مورد نیاز، می گوید این کالا برای اطعام عزاداران امام حسین (ع)، شما چه میزان کمک می کنید؟ که در این صورت فروشنده یا مقداری کالا بیشتر می دهد و یا در هزینه تخفیف می دهد که اگر در اوقاف نیز به هنگام اخذ مال الاجاره از مستاجر ذکر شود که این مبلغ بر اساس نیت واقف برای کمک به فقرا یا ازدواج جوانان و یا عزاداری امام حسین (ع) است قطعا مردم نیز در پرداخت آن کوتاهی نخواهند کرد و یا گاه بیشتر می پردازند.

* نیات موقوفات برجسته شود

ابراهیمی با اشاره به اینکه برجسته کردن نیات واقفان و موقوفات در استیفای حقوق آنها تاثیرگذار است ، افزود : اگر نیات موقوفات و آثار و برکات اجرای آنها در سطح جامعه برحسته کنیم، قطعا مردم را  به سمت وقف جذب خواهد کرد.

* تعامل کنونی رسانه ها با اوقاف بهتر از قبل است

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان این مطلب گفت : وقف یکی از احکام دینی مهجور در کشور است که به هردلیلی در گذشته نتوانسته اند ، آن را در کشور تبیین و تشریح کنند و در این راستا هم توسط رسانه ها و هم حوزه علمیه کم کاری شده است زیرا حوزه های علمیه ، آن میزان که به احکامی چون ؛ نماز، زکات و خمس پرداخته اند ، کمتر از وقف گفته اند ، در صورتی که اگر به آن بپردازیم، بخشی از کاستی ها و ضعف های کشور جبران می شود.

وی اضافه کرد : ارتباط و تعامل کنونی سازمان اوقاف با رسانه ها بهتر از گذشته است اما نباید به وضع موجود اکتفا کرد و همواره باید ظرفیت های جدید تر را با مدیریت و برنامه ریزی بهتر بکار گرفت تا درنهایت سنت حسنه وقف در کشور نهادینه شود.

* تحول امری تدریجی است

ابراهیمی با بیان اینکه تحول در مدیریت و منابع انسانی از برنامه های سازمان اوقاف در سال 93 است ، تصریح کرد : امر تحول تدریجی است و دفعی اتفاق نمی افتد و برای تحقق کامل نیاز به زمان، برنامه ریزی و توجه در همه اجزا دارد ، به این معنا که هم در فرایندها و هم در وظایف، ساختارها و اعمال مدیریت باید به آن توجه شود.

* آمادگی ذهنی کارکنان و مدیران سازمان مقدمه تحول

 وی با بیان اینکه تحول اجزا مختلف دارد، گفت : تحول در فکر و ذهن همه آحاد سازمان باید بوجود آید، یعنی اینکه همه کارکنان بخواهند، از آن نقطه ای که هستیم، جلو برویم و پیشرفت کنیم که اگر این اراده باشد، تحول محقق می شود اما اگر از ابتدا این آمادگی ذهنی وجود نداشته باشد، حتی تأثیر پذیرش آموزش ها نیز به حداقل می رسد.

کد خبر 425511

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha