حجت الاسلام محسن ضیایی، رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان کاشان، به مناسبت هفته وقف ( 29 آذر تا 5 دی ماه) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت:11 مورد از این تعداد وقف که از قدیم الایام وقف شده ولی بنا به دلایلی هنوز ثبت نشده و در تصرف اشخاص بود، شناسایی شد و به وقفیت بازگشت و 2 مورد دیگر در هفته وقف ثبت می شود.
وی با اشاره به اینکه این موقوفات املاکی از قبیل، منزل مسکونی،قطعه زمین، زمین زراعی، مغازه، درخت گردو و آب چشمه است، افزود: درآمد 11 مورد از این موقوفات برای احداث مسجد، مجتمع فرهنگی مذهبی، روضه خوانی امام حسین(ع)، مصارف حسینیه، مراسم سنتی مذهبی جمعه نشلجی ها در مشهداردهال کاشان، تکیه برای امام حسین(ع)، نهاد قرآن و عترت، احداث انبار برای هیات مذهبی و توسعه امامزاده سلیمان ابن موسی" شاه یلان" کاشان هزینه شد.
به گفته وی، آقایان محسن عاصی، باقر نادی، ماشاالله سرکاری فینی، ماشاالله زارع، قدرت الله اشرف، جواد بخشی موحد، محمد تلی، سید خدابخش حداد، محمد و صدیقه خاکباز، خدایی و مرشدی و حسنعلی شاه سلیمانی از جمله واقفان این املاک هستند که با انجام سنت حسنه و جاودانه وقف، نام و عمل نیک آنها را جاودانه کرد.
*ثبت100مورد پرونده معاونت حقوقی و ثبتی اداره
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان کاشان با اشاره به فعالیت معاونت حقوقی و ثبتی این اداره در برگرداندن تصرفات وقفی طی ادوار مختلف افزود:این معاونت مراحل حقوقی100 مورد پرونده را طی 9 ماهه امسال بررسی و پیگیری کرد که 80 درصد آن منجر به نتیجه شد.
حجت الاسلام ضیایی تصریح کرد: این اداره برای حفظ حقوق موقوفات بیش از 100 فرآیند حقوقی اعم از ارسال اظهار نامه، اخذ احکام بدوی و تجدید نظر له موقوفات و اجرای احکام صادره از مراجع ذی صلاح قضایی را طی سال جاری به انجام رساند.
*اجرای حکم 2 موقوفه به ارزش بیش از 50 میلیارد ريال/آغاز سرمایه گذاری با درآمد سالیانه بیش از 500 میلیون ريال
وی، اجرای حکم 2 مورد از این 100 پرونده و برگرداندن موقوفه به نفع اداره اوقاف و امور خیریه کاشان به ارزش 52 میلیارد ريال را یادآورشد و گفت: موقوفه دبیر الصنایع که توسط مرحوم محمد دبیر الصنایع در سال 1320 وقف شده یکی از این پرونده ها است که پروانه آن برای ساخت و ساز و سرمایه گذاری صادر شد.
به گفته وی، این موقوفه که با نیت تامین هزینه درمان و داروی بیماران مستمند کاشان وقف شده است، پیش بینی می شود درآمد سالیانه آن پس از ساخت و ساز به 500 میلیون ريال در سال برسد.
این مسوول، دومین مو قو فه ای که حکم آن اجرایی و به او قاف برگردانده شد را شامل یک قطعه زمین 3 هزار و 900 متر مربعی در بهترین نقطه شهر کاشان عنوان کرد و گفت: طی توافق انجام شده با اداره ای که این زمین در تصرف آنها است، هزار و 140 متر آن با موقعیت تجاری به اداره اوقاف بر می گردد و پذیره 2 هزار و 800 متر مربع آن نیز دریافت می شود.
*تعهد دریافت 200 سند برای موقوفات طی سال جاری
حجت الاسلام ضیایی، تعهد اداره اوقاف کاشان برای گرفتن 200 سند موقوفات تا پایان سال جاری را خاطر نشان کرد و گفت: 76 سند از این تعداد تعهدات دریافت شده است.
وی، دریافت سند برای موقوفات را به منظور عدم تعرض به این اموال دانست و افزود: دریافت سند یکی از اولویت های سازمان اوقاف است.
*بیشترین میزان معوقه از نهادهای دولتی دارای زمین وقفی است
حجت الاسلام ضیایی، میزان معوقات اوقاف از اشخاص حقیقی و حقوقی(ادارات) را بیش از 5 میلیارد ریال دانست و گفت: بیشترین میزان معوقات اوقاف کاشان به میزان 3 میلیارد و 400 میلیون ریال طی سال های 91 و 92 مربوط به اشخاص حقوقی (ادارات) این شهرستان است.
کاشان رتبه نخست تعداد موقوفات را در استان دارد
وی، تعداد موقوفات شهرستان کاشان را یک هزار و 835 موقوفه با بیش از 7 هزار دانست و افزود:این شهرستان به لحاظ تعداد موقوفات، رتبه نخست را در استان اصفهان دارد.
به گفته وی، کاشان دارای123 بقعه و امامزاده است که از این تعداد 93 امامزاده و 30 مورد آن بقعه علما، شعرا و مفاخر برجسته کاشان است.
گفتنی است، مسجد و مدرسه امام خمینی(ره) در کاشان که توسط فتحعلی شاه قاجار وقف شده است با یک هزار و 500 رقبه بزرگترین موقوفه این شهرستان است.
پایان پیام/
نظر شما