به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر معصومه آباد، نویسنده کتاب «من زنده ام»، امروز(26 آذر) در جلسه نقد و بررسی این کتاب که در حاشیه نهمین نمایشگاه کتاب خوزستان برگزار شد، گفت: هر کس به سهم خود و به اندازه ارادتی که به رویداد تاریخی و حماسه ساز دفاع مقدس دارد به نوعی سعی می کند این فرهنگ را به دیگران انتقال دهد.
وی با بیان اینکه هدف من از نگارش این کتاب ادای تکلیف نسبت به فرمان مقام معظم رهبری در حوزه مستندسازی دفاع مقدس بود تا این خاطرات درس عبرتی برای آیندگان باشد، افزود: در دیداری که سال 91 با رهبر معظم انقلاب داشتیم ایشان فرمودند من عقیده دارم و تأکید می کنم که حتما ماجراهای اسارت بیان، نگارش و به تصویر کشیده شود.
وی با اشاره به اینکه با خود فکر می کردم من به عنوان یک سرباز باید یک خط از تاریخ دفاع مقدس را بنویسم و آن بخشی از خاطرات زنان آزاده است که انجام نشده، ابراز کرد: مقام معظم رهبری فرمودند وقتی نیم روز از عاشورا می تواند یک تاریخ را بسازد و حماسه بیافریند و هنوز برای عدالت خواهان مایه عبرت است، قطعا هشت سال دفاع مقدس ما نیز اگر خارج از مبالغه بیان شود، درس عبرتی برای نسل آینده خواهد بود.
دکتر آباد، با اشاره به اینکه بسیاری این سؤال را مطرح می کنند که چرا بعد از 30 سال اقدام به ثبت خاطرات خود کردید؟ ادامه داد: دلیل اینکه این کتاب بعد از سالیان بسیار نگاشته شد این بود که احساس می کردم قدری جامعه نسبت به حادثه دفاع مقدس ناباور شده و گویی حادثه در مقطع زمانی گذشته بوده و همه چیز تمام شده است.
وی خاطر نشان کرد: در این سال ها فکر می کردم این خاطرات متعلق به من است ولی در یکی از دیدارهایی که به مناسبت سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان بر نگارش خاطرات دوران اسارت آزادگان در قالب کتاب و فیلم تاکید داشتند.
امدادگر و آزاده دوران دفاع مقدس، با بیان اینکه خاطرات دوران دفاع مقدس زنان آزاده بسیار کم است و این برای من ادای تکلیف بود، اضافه کرد: احساس می کردم برخی چیزها گویی فراموش شده ولی برای اسرا و رزمندگان این وقایع هنوز زنده است و تن و بدن ما بوی باروت می دهد و سفره ما سفره جنگ است.
نویسنده کتاب من زنده ام، با اشاره به اینکه اگر امروز ملت ایران احساس امنیت و آرامش می کنند مدیون جانفشانی های هشت سال دفاع مقدس هستیم، عنوان کرد: من هیچ گاه سرنوشت کتاب را نمی دانستم؛ نزدیک به 150 صفحه را نوشته بودم و زمانی که به بخش اسارت رسیدم هر چه تلاش کردم نتوانستم چیزی بنویسم و با یادآوری آن خاطرات دچار ناراحتی و رنج می شدم.
وی با بیان اینکه در آن ایام توفیق تشرف به خانه خدا نصیبم شد و در ایام مطاف قلم را به دست گرفتم و خداوند را به قلم قسم دادم و گفتم هر آنچه تو بگویی من می نویسم و همان جا بعد از طواف، راحت و روان این بخش را نوشتم و بخش اعظم کتاب در آن ایام نوشته شد، اذعان داشت: این کتاب اولین بار به صورت نمادین به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر در صحن شورای اسلامی شهر تهران رونمایی شد.
عضو شورای شهر تهران، با بیان اینکه زمانی که چاپ اول این کتاب تمام شد یک نسخه از آن را به دفتر مقام معظم رهبری بردم تا آن را به مقام عظمای ولایت هدیه کنم که ایشان فرمودند که این کتاب را طی دو روز خواندم و تفریظی بر آن نوشتم، تاکید کرد: این نشان دهنده اهمیت کتاب و محصولات فرهنگی در کشور و اشراف مقام معظم رهبری به این موضوعات است.
وی با بیان اینکه این کتاب توسط انتشارات عروج منتشر شده و در حال حاضر به چاپ 150 رسیده است، تاکید کرد: به همان اندازه که در زمان اسارت غافلگیر شدم به همان اندازه هم در زمان آزادی غافلگیر شدم؛ در آن دوران که اسیر شده بودم هیچ گاه ناامید و مایوس نشدم چرا که ایمان داشتم خداوند هیچ گاه خلف وعده نمی کند و راهی برای نجات ما نشان خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه 30 سال از زمان آزادی من از اسارت می گذرد و در طی این مدت خاطرات چهار سال اسارت برای من مرور می شد و هیچ گاه فراموش نمی شود، عنوان کرد: در مقطعی احساس می کردم تحمل این رنج به تنهایی برای من مقدور نیست و این بار باید با مردم تقسیم کنم.
لازم به ذکر است، کتاب «من زنده ام» خاطرات چهار سال اسارت معصومه آباد در زندان های رژیم بعثی عراق است. معصومه آباد، امدادگر و آزاده دوران دفاع مقدس متولد 1341 است و در سال 1359 و در ابتدای جنگ در سن 17 سالگی به اسارت درآمد و سال 1363 به همراه چندی از اسرا به ایران اسلامی بازگشت. وی تحصیلات خود را در رشته بهداشت باروری تا مقطع دکترا ادامه داد و هم اکنون عضو شورای شهر تهران است.
پایان پیام/
نظر شما