پژوهشگران برتر آموزش و پرورش استان سمنان تجلیل شدند

خبرگزاری شبستان: با حضور مسئولان کشوری واستانی از 9 پژوهشگر از اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان و کارکنان آموزش و پرورش استان سمنان تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، معاون آموزش ابتدايي وزارت آموزش و پرورش در همايش بزرگداشت هفته پژوهش درسالن مطهری اقدام پژوهي و درس پژوهي را دو اولويت مهم نظام آموزش و پرورش كشور عنوان کرد.

محمد دیمه ور با بیان اینکه اولويت آموزش وپرورش تقويت درس پژوهي است ادامه داد: اين مهم به بهبود مهارت‌هاي علمي و ارتقاء دانش معلمان كمك مي‌كند و همچنین زمينه‌ساز يادگيري و اثر بخشي متوازن در دانش آموزان و ارتقاء كيفيت آموزشي مي‌شود.

وی با اشاره به راه اندازي سامانه مديريت دانش در معاونت آموزش ابتدايي وزارت آموزش و پرورش اظهارداشت: در راستاي راه‌اندازي اين سامانه در سايت معاونت آموزش ابتدايي وزارتخانه دو لينك با عناوين تالار گفتگو و تجارب همكاران فرهنگي، فعال شده است.

 دیمه وربا بیان اینکه دانش و تجربه معلمان در سامانه مديريت دانش توسط همكاران فرهنگي به اشتراك گذاشته مي‌شود گفت:این طرح باعث ارتقاء كيفيت مهارت هاي علمي و ارتقاء دانش همكاران فرهنگي و معلمان مي‌شود.

معاون آموزش ابتدايي وزير آموزش و پرورش با بيان اينكه نسخه آزمايشي این سامانه در اصفهان در حال راه‌اندازي است، ادامه داد: سامانه مديريت دانش، فرصت‌هاي يادگيري الكترونيك را فراهم مي‌كند.

دیمه ور در خصوص اجرای سند تحول آموزش و پرورش نیز گفت: بر اساس این سند مفهوم تربیت بیش از آموزش مورد توجه قرار دارد و با توجه به محدودیت منابع وزارت آموزش و پرورش باید برای اجرای این سند به گونه ای برنامه ریزی شود که به چشم انداز آن دست پیدا کنیم.

وی گفت: در سال های گذشته طرح هایی کار کارشناسی زیادی در خصوص آنها انجام نشده در نظام آموزش ابتدایی اجراشده است.

وی گفت: قبل از اضافه شدن پایه ششم ابتدایی به این دوره تحصیلی، روی فضای آموزشی مورد نیاز، تامین نیروی انسانی و همچنین منابع آموزشی آن کار کارشناسی دقیق انجام نشد .

دیمه ور اظهار داشت: فضاهای آموزشی ابتدایی باید براساس معماری جدید احداث و فضاهای قدیمی بهینه سازی شود.

دیمه ور کمبود کلاس درس، تجهیزات آموزشی مورد نیاز پایه ششم و همچنین کمبود نیروی انسانی را مهمترین مشکلات دوره ابتدایی در کشور برشمرد.

نماينده مردم سمنان، مهديشهر و سرخه در مجلس شوراي اسلامي نیز دراین همایش  با اشاره به محتويات كتب درسي در مقطع آموزش ابتدايي و... گفت: اين مهم به تأمل جدي و بيشتري نياز دارد.

علیرضا خسروی ادامه داد: امروز در فضاي كتب درسي داستان‌هايي مانند كوكب خانم و وسايل منظمش و... ارائه مي‌شود، در فضاي كتب درسي به دانش آموزان گفته مي‌شود علم بهتر است يا ثروت؟ اما در فضاي سايبري و مجازي داستان اينگونه است كه بچه پولداري سوار بر ماشين آخرين سيستم مي‌گويد اگر دارا باشي سارا هم مي‌آيد.

وی با اشاره به تکیه نظام و تعلیم و تربیت بر محفوظات دانش آموزان، گفت: معلمان و دانش آموزان باید بینش پژوهشی داشته و سعی در حل مشکلی از مسایل کشور داشته باشند.

خسروی دربخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتي تنها راهكار نا اميد كردن طرف‌هاي غربي در مذاكرات با 1+5 است، گفت: ما زماني كه دست بر روي زانو‌هاي خودمان گذاشتيم و روي پاي خودمان ايستاديم، طرف‌هاي غربي در مذاكرات هسته‌اي اميد خودشان را از دست مي‌دهند و نا اميد مي‌شوند.

وي تأكيد كرد:  اقتصاد مقاومتي تنها راهكار براي تكيه بر پاي خود و نااميد كردن دشمنان است، راهكار مفيد در اقتصاد مقاومتي نيز اين است كه ابتدا وابستگي اقتصاد كشور به دلار قطع شود و دوم اينكه توليد در كشور رونق بگيرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان هم دراین همایش، پژوهش را برای تمام ارکان آموزش و پرورش ضروری دانست وگفت: روشهای یادگیری همیاری و مشارکتی را از نتایج پژوهش برای نظام تعلیم و تربیت است.

محمدرضا جهان آموزش را تعیین کننده میزان رشد هر جامعه ای عنوان کرد و افزود: ریشه نظام آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت در پژوهش است و پژوهش باید روشهای جدید برای آموزش به ارمغان بیاورد.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش سمنان گفت: پژوهش نیازمند داشتن ذهن خلاق و ایده برای آغاز تحقیق و پژوهش است.

 حسین شعبانی با بیان اینکه پژوهش در تمام امور باید انجام شود و دانش آموزان نیز می توانند پژوهشگر باشند، اظهار داشت: پژوهش می تواند در محیط های مختلف انجام شود و نقطه شروع آن یک پرسش ساده از ذهنی جستجوگر است.

وی بر داشتن نگاه تیزبین و نکته سنج از سوی دانش آموزان در امور علمی و تحصیلی تاکید و خاطرنشان کرد: خلاقیت در تمام افراد وجود دارد ولی اولین قدم در این راه داشتن ایده است.

به گفته وی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان 15 برنامه ویژه هفته پژوهش در نظر گرفت  .

شعبانی از شیوه نامه حمایت از آثار و تالیفات فرهگیان این استان خبر داد و گفت: این آیین نامه از هفته پژوهش امسال اجرایی می شود.

پایان پیام/

کد خبر 424773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha