دولت برای وحدت حوزه و دانشگاه تلاش کند

خبرگزاری شبستان: لازمه وحدت حوزه و دانشگاه، تلاش و برنامه ریزی دولت است، نه این دولت، بلکه هر دولتی که سرکار می آید، باید برای نزدیکی و وحدت حوزه و دانشگاه تلاش، برنامه ریزی و مجاهدت کند.

آیت الله روح الله قرهی، رئیس حوزه علمیه امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه) در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با اشاره به فلسفه وجودی مسئله وحدت حوزه و دانشگاه گفت: حوزه علمیه و دانشگاه، دو مرکز علمی است و به همین دلیل طبعاً اقتضای وحدت را از این حیث که مراکزی علمی هستند دارند. از طرف دیگر این دو مرکز، مراکزی جهت مدیریت و اداره جامعه اسلامی در زمینه تربیت مدیران اجرایی کشور است و خود این ها عاملی است که وحدت این دو مرکز را ضروری می کند.

وی افزود: از طرف دیگر چون جامعه ما به تعبیر قرآن کریم در سوره مؤمنون، امت واحده است، لذا این امت واحده می طلبد که وحدت در همه ابعاد آن وجود داشته باشد و شعار وحدت در عین کثرت را تحقق بخشد.

آیت الله قرهی در باب میزان تحقق وحدت حوزه و دانشگاه گفت: متأسفانه میزان تحقق این وحدت خیلی کم است و آن طور که انتظار می رفت نیست، گرچه قدم هایی برداشته شده است، امّا آن طور که امام راحل و رهبر معظم انقلاب مد نظرشان است، هنوز محقق نشده است.

وی با اشاره به تأسیس دانشگاه امام صادق (علیه السلام) گفت: امیدواریم همان طور که مرحوم آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله) توانست با تأسیس دانشگاه امام صادق (علیه السلام) و به اسم دانشگاه، وحدت حوزه و دانشگاه را عملیاتی کند، گام هایی که در این جهت برداشته شده است، سرعت بیشتری یابد.

مدیر حوزه علمیه امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه) با اشاره به راهکار های ممکن برای تحقق این وحدت گفت: یک راه نزدیکی آراء و افکار اساتید، دانشمندان و حوزویان در باب علوم مختلف به خصوص علوم انسانی است، که هر چه در این زمینه فعالیت کنیم، وحدت به خودی خود به وجود می آید.

وی افزود: راهکار دیگر، کنترل عملکرد های دو مرکز حوزه و دانشگاه است، یعنی همکاری و همفکری مسئولین این دو مرکز برای نزدیکی و وحدت شان است.

وی به اصول مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در باب وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد و گفت: اولین چیزی که مد نظر رهبری است، وحدت در نظریه پردازی و وحدت سیاسی است، چرا که وحدت علمی اساساً امکان پذیر نیست، چرا که حوزه های علمی این دو متفاوت است، اما وحدت نظری در رابطه نگاه به جهان اسلام و مسائل آن، مد نظر ایشان است که اگر کارشناسان در دیدگاه دینی به این مسئله توجه و آن را بررسی کنند، محقق می شود.

آیت الله قرهی به نقش دانشجویان، حوزویان و اساتید در این مسئله پرداخت و گفت: در مرحله نخست باید دانشجویان، حوزویان و اساتید آن ها برای ورود این دو قشر به مسئله وحدت از خودگذشتگی کنند تا کارگروه هایی جهت کارشناسی و تحقیق در این باب صورت پذیرد و تنها به برگزاری یک سمینار یا کنفرانس در سال اکتفا نشود. این کارگروه ها باید با تحقیق و کارشناسی و اعلام نظرات خود و عملیاتی کردن آن ها این دو مرکز را به هم نزدیک تر کنند.

رئیس حوزه علمیه امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه) خاطر نشان کرد: البته لازمه این امر تلاش و برنامه ریزی دولت است، نه این دولت، بلکه هر دولتی که سرکار می آید، باید برای نزدیکی و وحدت این دو مرکز علمی کشور تلاش، برنامه ریزی و مجاهدت کند.

پایان پیام/

کد خبر 424623

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha