به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین رفیعی ناصری عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه امشب بعد از نماز مغرب و عشاء (24 آذر) در شبستان امام خمینی (ره) حرم حضرت معصومه (س) در ادامه بحث راه های مبارزه با فساد عنوان کرد: ششمین راه مبارزه با فساد، مسئولیت پذیری است، چنانچه اگر هر فردی در جامعه مسئولیت پذیر باشد فساد و تباهی و خطایی در جامعه صورت نمی گیرد.
یکی از گرفتاری های ما در جامعه مسئولیت گریزی است
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی عنوان کرد: یکی از ریشه های فساد در جامعه عدم رعایت حقوق و مسئولیت ناپذیری است و اگر کسی مسئولیت خود را در اداره، خانواده، دانشگاه و اجتماع داشته باشد مشکلات کاهش می یابد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که حس مسئولیت در جنبه های مختلف مهم است اظهار داشت:در حدیث قدسی چهار مسئولیت بیان شده است از جمله خداوند به حضرت آدم (ع) وحی کرد و فرمود: «ای آدم چهار نصیحت می کنم، آنچه که برای من است، آنچه که وظیفه شماست، دیگری بین من و شماست و چهارم آنچه که بین تو و مردم است.
وی افزود: خداوند به حضرت آدم (ع) می فرماید: اما آنچه که مربوط به شماست این است که خداوند را پرستش کنی که باعث تعالی می شود، آنچه که مربوط به من است این است که هر کاری که انجام می دهی جزای آن را به تو می دهم، آنچه که بین من و توست این است که با من حرف بزنی و من اجابت کنم و در نهایت آنچه که بین تو و مردم است این است که آنچه که برای خود می پسندی برای مردم هم بپسند.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی بیان داشت: در روایات آمده است که اجابت به معنای رسیدن به آن خواسته نیست، به طوری که ممکن است که شرایط اجابت در دعا نباشد و اگر دعا مستجاب نشود ثواب دعاهای مردود در پرونده نوشته می شود.
وی با اشاره به این که توجه به دعاهای کثیر ائمه مهم است گفت: امام علی (ع) هر روز دعای 215 نهج البلاغه را می خواند و می فرمود: «خدایا من بر 10 چیز تو را شکر می کنم اول این که صبح بیدار شدم و زنده ام، دوم این که صبح بیدار شدم و بیمار نیستم، صبح بیدار شدم و رگم نگرفت، صبح بیدار شدم و عقل از من سلب نشد و شکر که صبح بیدار شدم و دینم گرفته نشد».
عدم مسئولیت پذیری در جامعه
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی با بیان این که در قم 500 مرکز دینی وجود دارد تصریح کرد: منابر مذهبی نسبت به گذشته افزایش یافته است ولی متأسفانه تأثیر آن در جامعه دیده نمی شود و تقید شرعی در بازار و جامعه کمتر شده است که به دلیل این است که مردم گوش می دهند ولی مسئولیت پذیری در جامعه وجود ندارد.
وی با بیان این که حس مسئولیت باید در جامعه تقویت شود عنوان کرد: اگر کسی مسئولیت را بشناسد و به مسئولیت ملتزم باشد و بپذیرد در نهایت مسئولیت را انجام می دهد.
مسئولیت پذیری حضرت زینب (س) در واقعه عاشورا
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که حس مسئولیت ممکن است در سیاست، اجتماع، کار و یا جنگ باشد اظهار داشت:امام حسین (ع) در روز عاشورا به حضرت زینب (س) سفارش هایی کرد به طوری که حضرت زینب (س) بعد از شهادت حضرت سیدالشهداء (ع) به عنوان یک انسان مسئولیت پذیر زنان و کودکان را جمع کرد و به آنان و همچنین امام سجاد (ع) روحیه می داد.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی در پایان گفت:حضرت زینب کبری (س) چاره ساز بود و در همه مراحل واقعه عاشورا مسئولیت پذیری کامل داشت و ما می توانیم از آن حضرت الگو بگیریم.
پایان پیام/
نظر شما