حجت الاسلام محمدحسین مختاری، رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: موضوع اربعین سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) و 72 تن از یارانشان جزء لاینفک شعائر دینی و مذهبی است که به نوعی یادآور خاطرات حماسه های کربلاست.
وی افزود: برگزاری مراسم اختصاصی اربعین اعلام حمایت و وفاداری با خاندان پیغمبر (ص) و دفاع از اصول و ارکان دین می باشد و به گونه ای اعلام انزجار و نفرت از جهل و نادانی و خمودگی فکری است.
وی ادامه داد: در واقع حفظ شعائر مربوط به اربعین و صیانت از این روز مقدس، در حقیقت تجدید پیمان با سرور و سالار شهیدان و اعلان حمایت از مجاهدت ها و فداکاری های آن حضرت و یارانشان در زنده نگاه داشتن اسلام است.
حجت الاسلام مختاری بیان کرد: اربعین ابراز عرض تسلیت به امام زمان (عج) است که موقعیتی مناسب و فوق العاده در تحکیم و تعمیق روابط بین مسلمانان و ایجاد وحدت بین مذاهب و پیروان فرقه های اسلامی است.
وی اشاره کرد: اربعین نقطه آغاز معرفت حسینی است و نقطه اتکا و وصلت و حلقه اتصال میان همه مجاهدان و رهپویان راه حقیقت است که پتانسیل آن را دارد نه تنها در حوزه اسلامی بلکه در حوزه سایر مذاهب و حتی سایر ادیان مورد اتکا و اجماع قرار گیرد.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: برگزاری چنین مراسمی که با استقبال ده ها میلیونی مردم عاشق از سراسر جهان مواجه می شود در واقع نشانگر آن است امام حسین (ع) و مرقد مبارکشان کعبه صاحبدلان است و توانایی تحول در دل همه مردم جهان را دارد.
وی ادامه داد: همه مردم به مقام امام حسین (ع) احترام می کنند و آنچه از اهمیت بالایی برخوردار است این است که اربعین درس آموز و عبرت آموز برای همه انسان هاست. اربعین می تواند وحدت آفرین باشد و دل ها را به هم نزدیک کند و همفکری و یک نوایی بین مسلمانان ایجاد کند و راه مقابله و مبارزه کردن با استکبار جهانی و ظالمان و فرعونیان زمانه را به انسان ها تعلیم دهد.
وی تصریح کرد: در مراسم اربعین شاهد حضور برادران اهل سنت خود از مذاهب مختلف هستیم که با شور و نشاط و عشق خاصی در این همایش گسترده دینی و مذهبی مشارکت می کنند که نشان از آن دارد همه مسلمانان با وجود اختلافاتی که ممکن است داشته باشند، همگی در مقابل باطل اتفاق نظر دارند.
وی افزود: اسلام در ذات خود، پیروان خود را دعوت به ریشه کن کردن ظلم و ستم و غارت و تضییع حقوق دیگران می کند که محور این عدالتخواهی امام حسین (ع) و اربعین است. اربعین نشانگر آن است که مسلمان واقعی اهل صلح و مصالحه با کفار و دشمنان قسم خورده اسلام نیست و آن را ممنوع می داند و این همایش بی نظیر و کم سابقه در طول تاریخ بشیریت نماد محو و نابودی ظلم و ستم و غارتگری است.
حجت الاسلام مختاری بیان کرد: اربعین برای انسان ها امید به یک زندگی روشن و توأم با عزت و مکرمت را نوید می دهد.
وی خاطرنشان کرد: در حقیقت مشارکت در اربعین، معرفت و بصیرت نسبت به اهداف و آرمان های بلند و مقدس و فلسفه قیام حسینی را نشان می دهد و این مشارکت برای انسان ها بصیرت ساز است و در رشد و آگاهی و شناخت آنها نسبت به خود و جامعه شان بسیار مثمرثمر است.
وی افزود: امروز که دشمنان اسلام به انواع مختلف درصدد فروش کردن چهره حقیقی اسلام هستند تا حقانیت اسلام را لکه دار کنند، برگزاری مراسم اربعین می تواند نشاندهنده قوت و استحکام پایه های اسلام به دشمنان قسم خورده اسلام هستند.
پایان پیام/
نظر شما