به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، نخستین روز از مراسم گرامیداشت هفته پژوهش باحضور جمعی از اندیشمندان و پژوهشگران هم اکنون در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی درحال برگزاری است.
برپایه این گزارش صادق آیینه وند، رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در این نشست بااشاره به اهمیت پژوهش در تمدن اسلامی، گفت: جستجو، مناظره، مناقشه و تامل و ژرف نگری از ویژگی های پژوهش در متون اسلامی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به این ویژگی ها، یک پژوهشگر باید مبدع بوده و در یک تخصص واحد فعالیت کند و در ابتکار داشته تا بتواند به روش خود به نتیجه برسد. بنابراین یک محقق باید مدنی اندیشیده و اکتشاف داشته باشد.
این کارشناس تاریخ در ادامه بااشاره به ویژگی تمدن سازی، بیان کرد: یکی از ویژگی های تمدن آن است که نگاه تحقیر آمیز را از بین برده و علم را در خدمت جامعه مدنی قرار دهد.
وی با تاکید بر اینکه محقق باید اکتشافات نو داشته باشد، اذعان کرد: کسی که ابداع ندارد، پژوهشگر نیست و از فکر دیگران استفاده می کند؛ این پژوهشگر است که تصرف می کند و تمدن را پیش می برد و این پژوهش یعنی توسعه، تحول و ابداع.
این گزارش می افزاید: در ادامه این نشست حسینعلی قبادی، قائم مقام رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بیان کرد: هفته پژوهش سال جاری را درحالی آغاز می کنیم که عزم همه جانبه برای ارتقا رتبه بندی پژوهشگاه در سطح ملی خواهیم بود.
وی ادامه داد:در هفته پژوهش امسال، شامل چند تغییر اداری پژوهشگاه هستیم، پژوهشگاه در افق چشم انداز خد در چارچوب چشم انداز توسعه قرار گرفته و با استقرار هیوت جدید، شاهد ارتقاء رتبه اعضای پژوهشگاه خواهیم بود.
قبادی تاکیدکرد: در این راستا همچنین شاهد تقویت کیفیت بنیان های پژوهش ها در عرصه نظر بوده و پژوهش های بنیادین در پیش گرفته با رویکرد کاردبری در عرصه جامعه افزایش کیفی خواهد یافت.
وی یادآورشد: کیفیت بخشی به دستاوردهای پژوهشگاه و افزایش کارآمدی از راهبردی ترین اقدامات پیش روی پژوهشگاه است.
پایان پیام/
نظر شما