نماز بدون نشاط فقط رفع تکلیف است

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه شوق و نشاط در عبادت یکی از شرایط نماز است و کسالت در عبادات به خاطر کمی اطلاعات و معرفت است، گفت: نماز بدون نشاط فقط رفع تکلیف است.

به گزارش خبرگزاری شبستان ازمشهد، آیت‌الله سید ابوالحسن مهدوی شب گذشته (8 خرداد) درنشست راه و رسم پارسایی که در تالار اجتماعات دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، گفت: برترین عبادت بعد از معرفت به خدا نماز است و زیربنای تمام اعمال انسان در نماز مشخص می‌شود و برای اینکه نماز بهتری بخوانیم باید چهار شرط یقین به خدا، حضور قلب، نشاط و تفرق از غیر خدا را داشته باشیم.


عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه یقین به خداوند متعال یکی از شرایط تاثیرگزاری نماز است، عنوان کرد: هر چه انسان اطلاعات کامل‌تر و اطمینان بیشتری در مورد مسائل داشته باشد با دقت بیشتری آن را انجام می‌دهد و در نماز هم اطمینان به وجود خالق داشته باشد شکرگذاری بهتری به جا می‌آورد.
 

وی افزود: در اصول کافی آمده برترین نعمتی که به انسان داده شده یقین است و در حدیث دیگری آمده "لاعبادت الا بالیقین" عملی که در آن یقین نباشد عبادت به حساب نمی‌آید و بزرگان و علما در تفسیر این حدیث فرموده‌اند، منظور از "لاعبادت" یعنی عبادت کاملی نیست و فقط رفع تکلیف است و تاثیری در معنویات شخص ندارد.


امام جمعه موقت اصفهان با عنوان اینکه نماز باید با یاد خدا و با حضور قلب خوانده شود، گفت: حضور قلب، یعنی با توجه خواندن نماز، نه انجام اعمال و ذکرها از روی عادت چرا که ساده‌ترین راه برای بدست‌آوردن حضور قلب در نماز توجه به ترجمه الفاظ و اذکار آن است.

 

وی افزود: راه‌های دشوارتری همانند توجه به اسرار نماز هم وجود دارد که با مطالعه کتاب‌های اسرار الصلاه می‌توان بخشی از آن را درک کرد که یکی از این کتاب‌ها، کتاب پرواز در ملکوت امام(ره) است این شرط نماز در کلام علما اخلاق نیز آمده و مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی که در معنی آیه "ادعونی استجب لکم" فرمودند اجابت زمانی است که دعا با توجه باشد و دعای بی‌توجه مستجاب نمی‌شود.


دبیر ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر اصفهان با بیان اینکه چهارمین شرط برای مؤثربودن عبادت تفرق است، گفت: تفرق یعنی انسان در هنگام عبادت مشغول به فکر دیگری نباشد و عجله‌ای برای تمام کردن آن نداشته باشد و یکی از راه‌های رسیدن به این امر که در احادیث هم بر آن تاکید شده حضور در محل نماز مدتی قبل از اقامه آن است و در حالات آیت‌الله بهجت هم ذکر شده که همیشه مدتی قبل از اقامه نماز در محل نماز خود حاضر می‌شدند.


گفتنی است، این نشست سیزدهمین جلسه از سلسله نشست‌های درس اخلاق راه و رسم پارسایی بود که به همت گروه فرهنگی دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 42424

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha