زمینه و فرهنگ استفاده صحیح ازفناوریmms باید فراهم شود

یک کارشناس فرهنگی محدود کردن فناوری mms را راه حل نهایی ندانست و گفت:محدود کردن بهره مندی ازاین فناوری راه حل نهایی نیست،بلکه باید زمینه وفرهنگ استفاده صحیح از آن درابتدا فراهم شود بعد در اختیار عموم قرار گیرد.

محمد سلیمی، دانش آموخته دکترای مدیریت فرهنگی در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، هدف اصلی بوجود آمدن فناوری های صوتی و تصویری در غرب را لذت جویی و لذت طلبی دانست و گفت: لذت طلبی در غرب حد و مرزی ندارد، به گونه ای که اصیل ترین هدف در زندگی افراد، لذت جویی می شود.


وی اساس فلسفه غرب را لذت بردن انسان از زندگی خویش عنوان کرد و افزود: هرجا که خدا نباشد تنها هدف بشر لذت جویی می شود، آنان دنیا را محل لذت می دانند و معتقدند هرچه بیشتر، بهتر. طبعا هر ابزار و فناوری که می سازند در خدمت همین هدف است.


این پژوهشگر استفاده از فناوری mms را در حد اعتدال مناسب دانست و تصریح کرد: اگر استفاده از این فناوری در جهت بهره مندی از آرامش و لذت حلال و تکامل شخصیتی باشد اشکالی ندارد؛ اما انسان بایستی به بهره معنوی و کمال روحی خود نیز توجه جدی داشته باشد، همچنین میزان پرداخت به آن نباید به حدی باشد که اشخاص را از کارهای اصلی خود غافل سازد.


وی نوع تصاویر ارسالی از طریق mms را در جهت برانگیختن احساسات خوب و سازنده در انسان مورد توجه قرار داد و گفت: ارسال تصاویری چون تصویر طبیعت، عجائب خلقت و مواردی از این دست که می تواند به انسان روحیه خوب، امید و عشق به خانواده دهد، اشکالی ندارد و حتی می توان گفت که خوب است؛ اما اگر تصاویر ارسالی احساس ناامیدی، یاس، خشونت و غرایز جنسی را در فرد برانگیزانند قطعا ناپسند و ناشایست است.


این کارشناس فرهنگی محدود کردن این ابزار را راه حل نهایی ندانست و خاطرنشان کرد: برخی ابزار و امکانات بایستی محدود شوند؛ زیرا در دسترس قرار دادن آنها زیان های زیادی در پی دارد؛ مانند کارد آشپزخانه که وسیله ای خطرآفرین است و همواره در جایی مخصوص نگهداری می شود تا آسیبی به افراد وارد نسازد. برخی امکانات مانند شبکه های ماهواره ای به سبب تاثیر بدی که دارند اگر محدود شوند اشکالی ندارد؛ اما محدود کردن فناوری mms راه حل نهایی نیست، بایستی زمینه و فرهنگ استفاده صحیح از آن در ابتدا آموزش داده شود سپس در اختیار عموم قرار داده شود.


دکتر سلیمی با اشاره به نقش سازمان ها و فعالان فرهنگی در این زمینه تصریح کرد: سازمان های فرهنگی می توانند با تهیه تصاویر زیبا و خوب و کاری ابتکاری در این باره، زمینه ورود این فناوری را فراهم کنند و با قرار دادن این تصاویر در اختیار جوانان مانع استفاده نادرست از این ابزار مخابراتی شوند، زیرا اگر چیز خوبی در اختیار افراد نباشد طبیعتا به سمت تصاویر نامناسب کشیده می شوند.


وی قراردادن فیلتر و یا امکاناتی از این دست برای بهره مندی از فناوری mms را مورد توجه قرار داد و پیشنهاد کرد: اگر این امکان باشد که بتوان از ارسال تصاویر نامناسب جلوگیری کرد و یا این امکان فراهم شود که ارسال تصاویر با اجازه و اعلام موافقت فرد گیرنده صورت گیرد می تواند در جلوگیری از زیان های این پدیده موثر باشد.
 

به اعتقاد این کارشناس فرهنگی روح انسان بسیار مهمتر از جسم اوست و بایستی افراد به روح خود بیشتر توجه کنند و مراقبت بیشتری از آن به عمل بیاورند، دیدن تصاویر و یا متن های غیر اخلاقی بر روح انسان تاثیر می گذارد و هر ابزاری می تواند در عین سودمند بودن، با استفاده نادرست موجب غفلت و انحراف انسان شود، لذا همواره توصیه شده که انسان ها باید به مراقبه توجه جدی داشته باشند.


پایان پیام/

کد خبر 42407

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha