به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، تعقیب و محاکمه متهمین اقتصادی منوط به طرح شکایت نیست، ختم دادگاه «م.ه» به معنای پایان رسیدگی نیست، افشای تخلفات میوه فروشان، برگزاری اجلاس "آسوسای" به میزبانی دیوان محاسبات کشوربرخی از اخبار حوزه قضا در هفته گذشته بود.ادامه رویداد ها و اخبار این حوزه را در گزارش زیر میخوانید:
باشگاه خبرنگاران: ورود سازمان تعزیرات حکومتی به نوسانات قیمت ارز
افتتاحیه اجلاس "دیوان محاسبات کشورهای آسیایی" به میزبانی دیوان محاسبات کشور 25 آذر در هتل همای تهران برگزار میشود.
آخرین نشست دهمین پروژه تحقیقاتی سازمان آسوسای (دیوان محاسبات کشورهای آسیایی) به میزبانی دیوان محاسبات کشور از تاریخ 25 تا 27 آذرماه جاری در تهران برگزار میشود.
این اجلاس با موضوع "حسابرسی مبارزه با پولشویی و فساد مالی" با حضور نمایندگان سیزده کشور آسیایی برگزار خواهد شد.
تعقیب و محاکمه متهمین اقتصادی منوط به طرح شکایت نیست/دادستان مکلف به اعلام جرم است
یک حقوقدان گفت: با توجه به اینکه متضررین اصلی جرائم اقتصادی عموما مردم هستند، تعقیب و محاکمه متهمین اقتصادی منوط به طرح شکایت شاکی خصوصی نیست و طبق قانون، دادستانی مکلف به تعقیب و اعلام جرم علیه متهمین است.
وی ادامه داد: جرائم اقتصادی از یک سو منجر به تمرکز سرمایهها و افزایش شکاف غنی و فقیر شده و از سویی دیگر این انباشتگی سرمایه، سبب استفاده ابزاری آن در جهت تسهیل و افزایش ارتکاب سایر جرایم و ممانعت از پیشرفت اقتصادی و به مخاطره افتادن امنیت اقتصادی جامعه است.
ختم دادگاه «م.ه» به معنای پایان رسیدگی نیست/ اخباری مبنی بر آزادی خبرنگار «واشنگتن پست» نشنیدم
معاون اول دستگاه قضا با بیان اینکه ختم جلسه دادگاه «م.ه» به معنای ختم رسیدگی نیست، گفت: ختم جلسه دادگاه با ختم رسیدگی متفاوت است، بنابراین نمیتوان گفت که پس از اتمام دادگاه بلافاصله رای صادر میشود.
حجتالاسلام و المسلمین «غلامحسین محسنیاژهای» در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وکیل مدافع «مهدی هاشمی» در بیست و دومین جلسه دادگاه وی بیان کرده که این دادگاه طی چند جلسه دیگر به اتمام میرسد، بنابراین آیا پس از اتمام دادگاه رای صادر خواهد شد اظهار داشت: ختم جلسه دادگاه با ختم رسیدگی متفاوت است، یعنی ممکن است پس از ختم جلسات دادگاه اعلام شود که نیاز به جلسات حضوری نیست اما نیاز است که لایحهای ارائه شود که در این صورت ختم رسیدگی اعلام نشده است.
ارتقاء مدیران در دولت یازدهم مبتنی بر مبارزه با فساد در ادارات خواهد بود/ مسئولین در مبارزه با فساد نباید هیچ خط قرمزی قائل باشند
معاون اول رئیس جمهور گفت: مسئولان نباید در مبارزه با فساد هیچ خط قرمزی قائل باشند و بدون تبعیض تمام زمینههای جرم را از بین ببرند.
«اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهور در خاتمه همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد گفت: این همایش جلسه بسیار مفیدی بود و آثا و برکات ان در آینده دیده خواهد شد به خصوص برای کسانی که نگران جامعه و کشور هستند و فکر میکنند و دامنه فساد در کشور بسیار وسیع شده و باید کار جدی و سریع انجام شود.
فارس: دغدغهای که رهبری درباره مبارزه با فساد داشتند کاملا جدی است
وزیر دادگستری گفت: دغدغهای که رهبری درباره مبارزه با فساد داشتند کاملا جدی است و ما هم پیش از برگزاری همایش پیشبینی آن را کرده بودیم.
حجتالاسلام پورمحمدی در حاشیه همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه ایا با توجه به پیام صبح امروز رهبری در مورد همایش این همایش سال آینده هم برگزار میشود یا خیر، گفت: اگر این همایش به آن دستاوردها و پیشبینیهایی که داشته برسد فکر میکنم فضای مناسبتری برای برگزاری بهتر در سال بعد فراهم شود چرا که ما این همایش را با نگاه کاربردی، نقادانه و ارائه کارهای انجام شده برگزار کردیم.
وی افزود: دغدغهای که رهبری داشتند کاملا جدی است و ما هم پیش از برگزاری همایش پیشبینی آن را کرده بودیم.
اراده واقعی، یافتن روشهای به روز، استمرار و حساس نمودن جامعه مربع مقابله با فساد است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه مقابله با فساد بر ۴ رکن استوار است، گفت: اراده واقعی، یافتن روشهای به روز و اثر بخش، استمرار و حساس نمودن جامعه نسبت به مقابله با فساد، مربع مقابله با فساد نام دارد.
ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه سخنان خود در همایش ملی مبارزه با فساد و ارتقای سلامت اداری گفت: فساد به عنوان پدیدهای پیچیده و همهجا گستر با قدمتی به درازای عمر بشر در کره خاکی، ذهن و عمل اندیشمندان و فعالان عرصههای مختلف را به خوب وا داشته است.
وی افزود: در نوشتهها و متون دانشگاهی که به نوعی با مسائل اجتماعی سر و کار دارند کمتر جایی است که به این مقوله نپرداخته باشند و در زندگی روزمره و جاری کمتر کسی است که از آن نشنیده یا با آن برخورد نداشته باشند.
ورود سازمان تعزیرات حکومتی به نوسانات قیمت ارز
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی کشور گفت: سازمان تعزیرات حکومتی غیر از تعهدات ارزی و قاچاق ارز به موضوع نوسانات قیمت در سطح بازار نیز ورود کرده و موضوع را رسیدگی میکند.
علی مژدهی پور در حاشیه همایش ارتقای سلامت ملی و مبارزه با فساد با حضور در جمع خبرنگاران در خصوص پروندههای قاچاق ارز گفت: پروندههای متفاوتی در خصوص قاچاق ارز در تعزیرات حکومتی وجود دارد که از آن جمله میتوان به پروندههای قاچاق ارز در بندرعباس اشاره کرد که مورد رسیدگی قرار گرفته و حکم آن صادر شده است.
وی در خصوص وظایف سازمان تعزیرات در بحث تعهدات ارزی هم گفت: این سازمان در دو بخش تعهدات ارز و پیگیری قاچاق ارز ورود میکند.
مردم دیگر ظرفیت خبر فساد مالی را ندارند/ سلامت اداری حق مردم است
دادستان کل کشور با بیان اینکه مردم دیگر ظرفیت اخبار فساد اقتصادی را ندارند، گفت: مردم سلامت اداری می خواهند و این حق مردم است.
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی عصر دوشنبه در همایش با ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد با بیان اینکه این نشست یعنی اینکه باید در اجرا و عمل محکم وارد شویم گفت: گزارش عملکرد و اینکه چقدر مثبت عمل کردیم خوب است اما باید بگوئیم که چه باید بکنیم. بنده سال 73 رئیس سازمان بازرسی کل کشور بودم و موضوع پرونده فساد 123 میلیاردی مطرح بود و بعد هم پرونده سه هزار میلیاردی و حالا پرونده 12 هزار میلیاردی؛ نمی دانم عدد درست است یا نه و آیا صلاح بود مطرح شود یا نه اما چرا باید هر روز شاهد یک پرونده اینچنینی در کشور باشیم.
هشدار تعزیرات به میدان میوه و تره بار تهران/ افشای تخلفات میوه فروشان
تعزیرات حکومتی تهران، از عملکرد برخی غرفه داران میدان مرکزی میوه و تره بار انتقاد کرد و نسبت به افشای برخی تخلفات میوه فروشان و بارفروشان هشدار داد.
جلسه مشترک تعزیرات حکومتی تهران با دستگاههای نظارتی با موضوع ساماندهی میدان میوه و تره بار در محل اداره تعزیرات حکومتی تهران با حضور رئیس و نماینده اتحادیه میوه و سبزی، معاون سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان، نماینده اداره کل جهاد کشاورزی، نماینده دانشگاه علوم پزشکی ایران، اتحادیه باغداران و سرکلانتر پنجم راهور تهران بزرگ و جانشین پلیس امنیت فاتب برگزار شد.
ایسنا: مدافعان حقوق بشر اقدامات سازمان سیا را محکوم کردند
در پی انتشار گزارش شکنجههای سازمان سیا، مدافعان حقوق بشر این اقدامات را نقض حقوق بشر دانستند و مسئول دانستهشدن عاملان را خواستار شدند.
سازمان عفو بینالملل پس از انتشار خلاصه گزارش کمیته اطلاعات مجلس سنای آمریکا درباره شکنجههای سازمان اطلاعات مرکزی (سیا) در سالهای پس از وقوع حادثه 11 سپتامبر 2001 علیه مظنونین اقدامات تروریستی اعلام کرد: گزارش سنا درباره جزئیات روشهای شکنجه در جریان بازجوییهای سازمان سیا تنها یادآور این است که موارد زیادی از نقض حقوق بشر به بهانه امنیت ملی بدون رسیدگی باقی ماندهاند و عاملان نیز در مصونیت هستند.
در خلاصه این گزارش که عصر روز سهشنبه منتشر شد جزئیات بیشتری از غرق شدن مصنوعی، اعدام ساختگی، تهدید به تجاوز و دیگر اشکال شکنجه یا رفتارهای خشن و غیرانسانی علیه بازداشت شدگانی که به طور اجباری ناپدید شدند ارائه شده است. این اعمال پس از وقوع حادثه 11 سپتامبر 2001 و در جریان بازداشت و بازجویی افراد مختلف در دنیا توسط سازمان سیا انجام شده است.
این گزارش همچنین نشان میدهد این تکنیکهای بازجویی و شرایط حبس بازداشت شدگان تاثیراتی شامل پارانویا، توهم، بیخوابی و خودزنی بر آنها داشته است.
اعلام آمادگی سازمان ثبت اسناد برای تثبیت مالکیت منابع طبیعی
معاون قوه قضائیه گفت: مقابله با فساد از چالش های جدی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه است و در کشور ما نیز از دغدغه های جدی و چالش های بسیار مهم می باشد.
احمد تویسرکانی در شورای حفظ حقوق بیت المال استان کرمان، اظهار کرد: جلوههای فساد متفاوت و متعدد است و موضوع این جلسه شاید مرتبط با موضوع مهم مقابله با فساد است.
وی ادامه داد: مقابله با فساد از چالش های جدی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه است و در کشور ما نیز از دغدغه های جدی و چالش های بسیار مهم میباشد.
وی بیان کرد: در تصرفات نابهنجار، تغییر کاربری ها و تهدید سرمایه های عظیم کشور تردید نداریم و امروز قوانین متعددی در کشور وضع شده و در مقدمه آنها توضیح داده شده که فلسفه حفظ اراضی زراعی، باغات و اهمیت آن در استقلال کشور است.
هرچه کار بزرگتر باشد، مشکلات مربوط به آن هم بزرگتر است
رییس دیوان عدالت اداری در نشست مشترک با وزیر بهداشت گفت: اقدام وزارت بهداشت در اجرای طرح تحول نظام سلامت، خداپسندانه و در جهت منافع مردم است.
حجتالاسلام و المسلمین منتظری در این نشست با اشاره به این که دیوان عدالت اداری تعامل خوبی با وزارتخانهها به خصوص وزارت بهداشت دارد، اظهار امیدواری کرد که دستاوردها و اثرات این تعامل و همکاری منجر به رضایتمندی دستگاههای اجرایی و نهایتا مردم شود.
رئیس دیوان عدالت اداری با بیان این که درخصوص آسیبها و رفع مشکلات حوزه وزارت بهداشت از هر نوع همکاری دریغ نخواهیم کرد، خاطرنشان کرد: اقدامات وزارت بهداشت و رویکرد دکتر هاشمی در راستای اجرای برنامه تحول نظام سلامت که گامهای اولیه آن برداشته شده است، بسیار ارزشمند، خداپسندانه و در جهت منافع مردم است.
وی خطاب به دکتر هاشمی گفت: ممکن است در این مسیر موضعگیریهایی از سوی کسانی که منافعشان مورد آسیب قرار گرفته است، صورت گیرد که این موضعگیریها نباید شما را از مسیر خوب خدمترسانی بهتر به مردم دلسرد کند، البته این کار به لحاظ اهمیتی که دارد سنگین و زمانبر است.
درخواست وزیر بهداشت از رییس دیوان عدالت
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی گفت: دستگاههای نظارتی میتوانند در مراقبت از طرح تحول نظام سلامت بسیار کمک کننده باشند تا آسیبی به این طرح وارد نشود.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در نشست مشترک با رئیس دیوان عدالت اداری کشور که در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت برگزار شد، افزود: دولت قدمهای موثری را در اجرای طرح تحول سلامت برداشته و این طرح رضایتمندی نسبی مردم را در پی داشته است.
وی گفت: دستگاههای نظارتی میتوانند در مراقبت از طرح تحول نظام سلامت بسیار کمک کننده باشند تا آسیبی به این طرح وارد نشود.
وی با اشاره به اجرای طرح های هدفمندی و مسکن مهر در سالهای گذشته گفت: در شروع این طرحها همه از آن استقبال کردند ولی متاسفانه در ادامه مسیر و سیاسی شدن آنها، این طرحها موفق نبودند.
وزیر بهداشت یادآور شد: خوشبختانه در حوزه سلامت و در اجرای طرح تحول نظام سلامت همه مسئولین نظام؛ به مقام معظم رهبری و رؤسای قوا اتفاق نظر دارند و در بخش اجرایی نیز که مسئولیت آن بر عهده ماست همه تلاشمان این است که مردم از اجرای این طرح بهرهمند شوند.
پایان پیام/
نظر شما