پژوهش رکن اصلی توسعه پایدار/فناوری و پژوهش موتور محرکه پیشرفت جامعه

خبرگزاری شبستان: استاندار گیلان با بیان اینکه امروز جامعه نیازمند به پژوهش و پژوهشگر است گفت: برای رسیدن به توسعه پایدار باید پژوهش های صورت گرفته توسط نخبگان در جامعه اجرایی شود.

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، محمد علی نجفی، استاندار گیلان امروز(19 آذر) در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر استان که در سالن الغدیر استانداری برگزارشد اظهارکرد: امروز جامعه به پژوهش جهت رسیدن به توسعه پایدار نیازمند است.

وی با بیان اینکه امروزه کشور نیازمند گسترش با رویکرد پژوهشی است گفت: در روایات و بحث های دینی از پژوهش در تدبر و تحول انسانی عنوان شده است.

این مقام مسئول اذعان کرد: اگر اقدامات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بر اساس پژوهش صورت نگیرد در این زمینه ها موفق نخوهیم بود.

نجفی به تقویت توسعه و گسترش علم در سطح جامعه اشاره کردو افزود: بیان و عمل کردن به آن، شجاعت بیان علم و امنیت سیاسی و اجتماعی برای صاحبان علم و قلم و نیز افزایش بودجه پژوهشی از جمله چارچوب هایست که می باید در جهت گسترش علم در نظر گرفته شود.

استاندار در ادامه اظهار کرد: پژوهش خود منبع درآمد برای هر استان یا کشوری محسوب می شود که متاسفانه ما از این مقوله در گیلان فاصله بسیاری داریم چرا که پژوهش های صورت گرفته توسط نخبگان گیلان تبدیل به عمل نشده است.

وی تصریح کرد: برخی از کشورها توانسته اند با استفاده از رویکردهای جدید در پژوهش به درآمدهای کلانی دست یابند.

نجفی پژوهش را موتور محرکه پیشرفت دانست وگفت: پژوهشگری را باید منبع درآمد دید و در این راستا قدم برداشت پژوهش در کنار توسعه نباشد توسعه پایدار معنا نخواهد داشت.

این مقام مسئول اذعان کرد: اگر قبل از اجرای هر پروژه ای در گیلان اگر پژوهش های لازم در این زمینه انجام شود آثار مخرب کمتری بر جای خواهد گذاشت.

نجفی به پیشرفت های جهانی پرداخت و اذعان کرد: شکاف عمیقی در ارتباطات علمی جهانی ایجاد شده است و می توان با استفاده از علم روز به پژوهش پرداخت و از امکانات جدید روز استفاده کرد.

وی گفت: در راستای پژوهش که در گیلان انجام می شود نخبگان پژوهش ها را بر اساس نیاز و ظرفیت های گیلان انجام دهند و در آن راستا قدم برداشته و پژوهش ها صورت گیرد.

استاندار گیلان در ادامه گفت: در دولت جدید توجه بسیاری به بخش پژوهشی می شود مهمترین هدف دولت تک محصولی نبودن و اینکه فقط به فرآورده‌های نفتی وابسته نباشیم و در مقابل از پژوهش های صورت گرفته توسط جوانان این مرز وبوم جهت توسعه پایدار و درآمد استفاده کنیم.

وی به ظر فیت های کشاورزی و گردشگری گیلان پرداخت واذعان کرد: می توانیم با استفاده از پژوهش های صورت گرفته در کشاورزی، در کشور برتر باشیم یا مشکلاتی که در بخش کشاورزی شناسایی شده است را با استفاده از فناوری جدید برطرف کنیم.

نجفی در ادامه بیان کرد: گردشگری یکی دیگر از ظرفیت های بسیار مهم گیلان است که اگر به این مقوله به شکل فناوری توجه شود بسیار از بیکاری و موانع استان حل خواهد شد.

این مقام مسئول اظهار کرد: صنایع دریایی یکی دیگر از مواهب گیلان است که متاسفانه از آب کمترین بهره را تاکنون برده ایم و نتوانستیم آن طوری که شایسته است استفاده بهینه از صنایع دریایی داشته باشیم.

وی به نهادینه کردن فرهنگ زیست محیطی در گیلان اشاره کرد و افزود: زباله یکی از مشکلات مهم گیلان است و فرهنگ سازی بهداشت از پیش دبستانی درجامعه نهادینه شود و در این راستا خانواده ها نقش ارزنده ای دارند نباید فقط فرهنگ حرف باشد در واقع باید عملی و اجرایی شود.

نجفی  تصریح کرد: پژوهش های صورت گرفته دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی  نباید در کتابخانه ها بدون استفاده بماند بلکه مسئولان ذی ربط در این زمینه اقدامات اساسی در اجرایی شدن پروژه ها در گیلان می باید انجام دهند.

پایان پیام /

 

 

 

 

 

کد خبر 423605

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha