به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، آیت الله حسین نوری همدانی امروز (19آذر)در دیدار با طلاب و روحانیون، فضلا وائمه جمعه وجماعات استان سمنان کهدر محل امامزاده یحیی (ع) برگزار شد با بیان اینکه اولین مسئولیت علما با مردم بودن است، افزود: علما و روحانیون باید مشکل مردم را رفع و آنها را هدایت کنند و در تربیت مردم جامعه کوشا باشند.
وي گفت: اگر ميخواهيم حرفمان در دل توده مردم اثركند بايد در كنار مردم باشيم و همانطور كه پيامبران الهي ابتدا به سراغ مردم ميرفتند ودر كنار مردم بودند، بدينوسيله در مقابل فرعونها ونمرودها قيام شكل ميگرفت و پيروزيها حاصل ميگشت.
اين مرجع تقليد با بيان اينكه مردم ولي نعمت ما هستند، گفت: نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران نظامي بر پايه مردم سالاري ديني شكل گرفته است.
وی از اسلام، ولایت فقیه و مردم به عنوان سه رکن انقلاب اسلامی ایران یاد کرد و گفت: باید مردم را به عنوان دومین رکن انقلاب همیشه در صحنه دانست و به مردم خدمت کرد.
این مرجع تقلید ولایت فقیه را عامل بقا و عظمت این انقلاب عنوان کرد و افزود: قیام امام خمینی (ره) یک کار الهی و توفیق پروردگار بود و امام خمینی (ره) به عنوان مجاهدی قدرتمند توانست ابهت و قدرت پوشالی مستکبران را از هم بپاشد و یک رژیم 2500 ساله را سرنگون کند.
آیت الله نوری همدانی گفت: تبليغ دين يكي از مهمترين وظايف روحانيت است و همه حوزويان بايد در اين زمينه فعال باشند؛ انتخاب موضوع و محور قرار دادن آن بر روي منابر در اين ميان اهميت فراواني دارد.
وی با بيان اينكه ذوق و سليقه و اطلاعات طلاب در انتخاب موضوع نقشي اساسي دارد گفت: همه سخنان نيز بايد حول محور موضوع انتخاب شده باشند ضمن اينكه تنظيم صحيح و كامل مباحث هم اهميت ويژهاي دارد و مبلغان بايد لغات شيوايي را به كار بگيرند و روان سخن بگويند بنابراين طلاب بايد از نظر ادبي نيز بر دانش خود بيفزايند.
وی ایجاد و توسعه حوزههای علمیه به عنوان مراکز تعلیم، تربیت، تحقیق، تصنیف، و پژوهش را از دیگر وظایف علما و روحانیون عنوان کرد و ادامه داد: حوزوی بودن دارای شرایط زیادی است که یکی از مهمترین آنها شرایط اخلاق است.
این استاد حوزه گفت: امروز احداث حوزهها، تقویت آنها، تربیت شاگردان و به خصوص شاگردانی که اهل قلم و بیان هستند بسیار مهم و ضروری است.
نوریهمدانی در ادامه با تشریح مراحل مختلف زندگی طلبگی، اظهار داشت: تحصیل علم، کسب مهارت و تخصص به عنوان مرحله نخست و شرکت در امور جامعه به عنوان دومین مرحله زندگی طلبگی مطرح است.
وی با اشاره به روایات مختلف درباره فضیلت و برکت طلبگی خاطرنشان کرد: هیچ شغلی از شغل طلبگی پر فضیلتتر و با برکتتر نیست و طلبگی تأثیرگذارترین شغل در دنیا و ادامه راه انبیا و ائمه است.
آيت الله نوري همداني اخلاص وهمت بلند و جدييت را از اصول و شروط طلبي عنوان كرد و افزود: همت بلند، ارداده و جديت از لوازم طلبگي است كه بسيار تأثيرگذار است و در حقيقت افراد سست و تنبل در اين راه توفيقي ندارند.
وي از ديگر اصول و شرايط طلبگي را نظم، تلاش و كوشش برشمردو گفت: وظيفه ما بسيار سنگين است و در حقيقت علما و روحانيون ادامه دهنده راه رسولاني هستند كه پيامهاي آسماني را به مردم ابلاغ ميكنند.
استاد خارج فقه حوزه علمیه قم طلبهها را به کسب ادبیات، قلم و بیان قوی در دوران طلبگی توصیه کرد و گفت: اگر طلبهها از یک ادبیات کامل و قوی برخوردار باشند قلم و نویسندگی آنها نیز قوی میشود و میتوانند با این ادبیات و قلم قوی نکات مؤثری را به جامعه عرضه کنند و بیشتر تأثیرگذار باشند.
اين مرجع جهان تشيع با اشاره به آيات و روايات فراواني كه در فضيلت كار و شغل طلبگي بيان شده است، افزود: خداوند طالبان علم را دوست دارد وهمچنين آمده است كه فرشتگان الهي پر و بال خود را به زير پاي طلاب فرش مي كنند.
وی ادامه داد:خداوند را شاكرم كه دعوت آيت الله شاهچراغي نماينده ولي فقيه استان سمنان و استاندار و فرمانده سپاه استان سمنان را اجابت كردم كه اين امر وسيله اي براي ديدار با اهالي و مردمان استان سمنان شده است.
آیت الله نور همدانی افزود: استان سمنان سرزميني است كه داراي امتيازاتي است و مردم آن با فرهنگ بالاي ديني، ولايتمدار، شهيدپرور و ممتازي هستند كه توفيق ديدار اين مردم را نعمت پروردگار ميدانم.
اين مرجع عاليقدر جهان تشيع بيان كرد:استان سمنان خطهاي عالم خيز بوده كه علمايي برجسته را تحويل انقلاب و نظام داده است كه همچون ستاره اي در آسمان انقلاب اسلامي مي درخشند.
پایان پیام/
نظر شما