به گزارش خبرگزاری شبستان، هفتمین نشست از سلسله نشستهای بررسی و تبیین نقش و کارکرد کانونهای فرهنگی هنری مساجد در توسعه فرهنگ قرآنی کشور با عنوان "بررسی و آسیبشناسی برپایی پنج دوره جشنواره قرآن ستاد عالی کانونهای فرهنگی-هنری مساجد کشور" امروز، هشتم خرداد با حضور مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی، علی فربین، مدیر قرآن و عترت و مجتبی میرزایی، مسئول جشنوارههای قرآنی ستاد عالی کانونهای فرهنگی-هنری مساجد کشور برگزار شد.
مجتبی میرزایی، مسئول دبیرخانه دائمی جشنواره جوانان مساجد کشور با اشاره به پیشینه برگزاری این جشنوارهها گفت: اولین دوره این جشنوارهها سال 81 برگزار شد و پس از آن وقفهای 4 ساله در برگزاری این جشنوارهها رخ داد، اما با توجه و تأکیدی که در دولت نهم نسبت به فعالیتهایی قرآنی وجود داشت، دوره دوم این جشنواره در سال 86 برگزار شد.
میرزایی با بیان اینکه هدف اصلی برگزاری جشنواره قرآن ستاد عالی کانونهای مساجد کشور کشف و شناسایی استعدادهای نهفته در کانونهای مساجد کشور در رشتههای مختلف است، اظهار کرد: دوره اول این جشنواره در قالب چهار عنوان و 13 رشته برنامهریزی شده بود که در سال 86 این رقم به 7 عنوان و 29 رشته افزایش یافت تا بتوانیم نیروهای مستعد در رشتههای مختلف را جذب و تقویت کنیم.
بنابراین گزارش، مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون های مساجد کشور در این نشست با بیان اینکه فعالیتهای ستاد عالی کانونهای مساجد کشور به صورت مستقیم و غیر مستقیم با قرآن مرتبط میشود، اظهار کرد: به دلیل موقعیتی که کانونهای فرهنگی هنری دارند و با مساجد در ارتباط هستند، قرآن همواره در فعالیتهای این کانونها بروز و ظهور داشته است.
وی با اشاره به اینکه ستاد عالی کانون های مساجد کشور با برگزاری این جشنواره ها ضمن اینکه به دنبال شناسایی نیروهای مستعد در مساجد است، به دنبال ارتقای سطح اطلاعات علمی، عملی و تجربی آنها نیز است، ادامه داد: سعی می شود، با آموزشهایی که قبل و بعد از جشنوارهها، ویژه شرکتکنندگان برگزار میکند، نیروها را برای حضور در عرصههای مختلف و مطرح آماده کند.
معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانونهای مساجد ادامه داد: با برگزاری این جشنوارهها سعی می شود، هویت جدیدی به عناصر فرهنگ و هنر داده شود و نیروها را تشویق شوند، تا در سطوح مختلف نیز حضور یابند.
علی فربین، مدیر قرآن و عترت ستاد عالی کانونهای مساجد نیز در این نشست با اشاره به نحوه ارزیابی از جشنوارهها، اظهار کرد: پس از اتمام این جشنوارهها، ارزیابی صورت میگیرد و نتایج آن بررسی میشود و در صورتی که نیاز به تغییر در بخشی از آن دیده شود، اقدامات لازم صورت میگیرد.
وی با اشاره به سطحبندی شرکتکنندگان گفت: در این مسابقات شرکتکنندگان در رشته قرائت در دو بخش سطحبندی میشوند که در بخش اول قاریان درجه اول قرار دارند و کسانی هستند که در دورههای گذشته جزء نفرات برتر مسابقات هستند؛ در سطح دوم نیز کسانی هستند که رتبه پایینتری را در سالهای گذشته کسب کردهاند و یا اینکه برای بار اول در این جشنواره حضور دارند.
مدیر قرآن و عترت ستاد عالی کانونهای مساجد کشور تصریح کرد: این طرح، تجربه موفق و خوبی است که از سوی شرکتکنندگان مورد استقبال قرار گرفته است و از سال آینده تلاش میکنیم در رشته حفظ کل قرآن کریم نیز این سطحبندی را داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما