به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، دکتر علی مرادی، رئیس بنیاد نخبگان کهگیلوییه و بویراحمد عصر امروز (18 آدر) در نشست خبری که در حاشیه نمایشگاه هفته پژوهش برگزار شد، گفت: پژوهشگر موفق کسی است که بتواند قطار پژوهش را به سرزمین آرزوها برساند.
مرادی محل اصلی پژوهشگر را دانشگاه و پژوهشگاه دانست و افزود: کار پژوهشی زمانی به موفقیت می رسد که بتواند کارآفرین باشد.
وی ملاک ارزیابی کارآفرینی را تولید علم و فناوری دانست و بیان داشت: پژوهشی موفق است که بتواند در چرخه این دو پدیده کارآمد باشد.
این مسئول با بیان این که دانشگاهی که پژوهش و کارآیی نداشته باشد محروم تلقی می شود، عنوان کرد: جامعه ای هم که نتواند پژوهش را به ثروت تبدیل و کارآفرین نباشد، جامعه محروم محسوب می شود.
مرادی در ادامه، برخی از محرومیت ها را سنتی عنوان و ادعان داشت: برخی از محرومیت ها هم نوین و وابسته به زیرساخت ها هستند.
وی با بیان این که مسیری در کشور آغاز شده که منجر به تشکیل شرکت های دانش بنیان شد، خاطرنشان کرد: دانشگاه های مدرک گرا نمی تواند چرخ صنعت و اقتصاد را به حرکت درآورند.
رئیس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: تجربه نشان می دهد جوامعی که سهم بیشتری از شرکت های دانش بنیان دارند از محرومیت های کمتری در حوزه های مختلف نیز برخوردارند.
مرادی با بیان این که در 10 تا 15 سال اخیر به موضوع پژوهش و نقش آن در فرایند محوری کارآفرینی توجه ویژه ای شده، یادآور شد: روندی که از طریق روش های سنتی و در مدت طولانی طی می شد با تاسیس شرکت های دانش بنیان در یک بازه زمانی 10 ساله به نتیجه می رسد.
وی خواستار ایجاد شرکت های دانش بنیان در کنار دانشگاه ها شد و افزود: عزم جدی و باور کافی برای راه اندازی شرکت های دانش بنیان که می تواند تحول شگرفی در حوزه های مختلف اجتماعی و اقتصادی ایجاد کند، وجود ندارد.
این مسئول ابراز داشت: براساس مدل های اثبات شده یک درصد جمعیت هر کشوری می تواند افراد سرآمد و تاثیرگذاری باشند که در اسناد بالادستی گسترش دامنه این افراد مورد توجه است.
مرادی با بیان این که در کشور ساختاری به عنوان معاونت علمی و فناوری با هدف گسترش تجاری سازی علم و شرکت های دانش بنیان راه اندازی شده، تصریح کرد: در ذیل ساختار این معاونت صندوق نوآوری و شکوفایی تاسیس و سالانه میلیاردها تومان برای این امر مهم در آن ذخیره می شود.
رئیس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد اذعان کرد: معافیت های گمرکی، کاهش عوارض واردات و صادرات کالاها و ایجاد مشوق های مالی و مالیاتی حمایت هایی است که از شرکت های دانش بنیان صورت می گیرد.
مرادی بنیاد نخبگان را حلقه واسطه بین نخبگان، دانشگاه ها و مسئولان اجرایی دانست و گفت: باید با حمایت های لازم بی اعتمادی نخبگان به دانشگاه و نخبگان با مسئولان برطرف شود.
پایان پیام/
نظر شما