به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، محمدرضا سنگری، عاشورا پژوه و محقق کشور امروز(18 آذر) در همایش«با قافله باران» در کانون پرورش فکری استان اظهار کرد: امروز باید همه جوانان و نوجوانان ما با فرهنگ عاشورایی آشنایی داشته و فرهنگ کربلا را سرلوحه و الگوی زندگی خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه دشمنان اسلام سعی بر از بین بردن الگو بودن ائمه اطهار(علیهم السلام) داشتند گفت: در سال 61 هجری بود که اباعبدالله الحسین(علیه السلام) در کربلا برای مبارزه با استکبارستیزی و ظالم راهی این دیار شد.
سنگری به علی اکبر(علیه السلام) اشاره کرد و افزود: پدر بزرگوار وی در سن 16 سالگی برای او خانهای کوچک در بالای کوهی ساخته بود در شامگاه علی اکبر(علیه السلام ) در آنجا آتشی روشن کرده و غذا آماده میکرد و هر کس که نیازمند بود وقتی دود آتش را در آن بلندی مشاهده میکرد به سوی آن میرفت و بدینگونه بیپناهان را طعام میداد.
این استاد دانشگاه تاکیدکرد: در سرودن اشعار و داستان به حضرت علی اکبر(علیه السلام) کمتر توجه شده آنچنان که شایسته این بزرگوار نیست.
وی، به حبهای امام حسین (علیه السلام) پرداخت و گفت: نماز، تلاوت قرآن از محبوبهای امام حسین(علیه السلام) بود.
سنگری تصریح کرد: در کربلا 63 خیمه وجود داشت که شامگاه از این خیمهها تلاوت قرآن شنیده میشد و رهگذران صوت قرآن را از خیمهها میشنیدند.
این محقق و استاد دانشگاه به صبر و استغفار امام حسین(علیه السلام)اشاره کرد و گفت: صبر و استغفار از گناهان و دعاکردن از دیگر ویژگیهای اباعبدالله الحسین و یاران کربلا بود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد : نوجوانان و جوانان میباید از کربلا الگو بگیرند و صبر و دعا کردن را از ائمه اطهار(علیه السلام) بیاموزند.
سنگری تصریح کرد: بیشتر شکستهای که افراد در زندگی با آن مواجه هستند بر اثر بی حوصلگی است و در انجام دادن کارها صبر و استقامت ندارند.
وی در ادامه به صبوری حضرت زینب(سلام الله علیها) در واقعه کربلا اشاره کرد و افزود: هر انسانی که با واقعه کربلا مواجه میشد تحمل و صبر مرگ عزیزان خود را نداشت اما حضرت زینب(سلام الله علیها) واقعه کربلا را زیبا دید و از اسلام و دین و یاران کربلا دفاع کرد.
سنگری در ادامه با بیان اینکه اگر انسانها با ایمان باشند مرگ برای آنها ترسناک نخواهد بود افزود: ابا عبدالله الحسین در این خصوص فرمودهاند: «مرگ دیدار با معبود خویش است.» پس نباید در زندگی دنیوی از مرگ هراسی داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به نبوغ کودکان گیلانی در زمینه ادبیات تصریح کرد: استعداد شعرسرایی در کودکان و نوجوانان گیلانی بسیار است که افتخاری برای استان است اینچنین فرزندان با استعدادی دارند.
سنگری در پایان اظهار کرد: جوانان و نوجوانان گیلان با استعدادهای نهفتهای که دارند در خصوص یاران و خاندان ابا عبدالله الحسین آثاری را در قالبهای شعر و داستان و حتی فیلم تولید کنند.
پایان پیام/
نظر شما