بخشهای اقتصادی خصوصی در مقابله با فساد اهتمام کنند

خبرگزاری شبستان: شافعی با اشاره به اینکه فساد آفتی بزرگ و نابودکننده است و توجه حاکمان به این افت کاری اساسی بنیادی و خدایی است بر لزوم اهتمام بخشهای اقتصادی خصوصی در مقابله با فساد تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، غلامحسین شافعی، رییس اتاق بازرگانی ایران در همایش حرکت به سوی کشوری بدون فساد گفت: فساد آفتی بزرگ و نابودکننده است و توجه حاکمان به این افت کاری اساسی بنیادی و خدایی است و فساد پیامدهای سیاسی اجتماعی اقتصادی در بردارد.

شافعی گفت: فساد مسیر رشد و شکوفایی اقتصادی را در حد توقف پیش می برد و موجب به خطر انداختن فعالیتهای اقتصادی بی ثباتی در کشور انحراف از استعدادها و اولویت‌های اقتصادی می‌شود و سرمایه‌های اجتماعی و اعتماد عمومی را نابود می‌کند. فساد باوری ایجاد می‌کند که نابرده رنج گنج میسر می شود و همه راستگویان و درست‌اندیشان و صادقان و متقیان به ورطه فراموشی و نابودی می‌کشاند.
رییس اتاق بازرگانی افزود: فساد بزرگترین مانع بر سر راه اقدامات اصلاح طلبانه و ایجاد فضای شفاف و رقابتی در کشور است.

وی افزود: آنچه به عنوان دلایل اصلی اشاعه فساد می‌شود عبارتند از: سیاستهای اقتصادی نادرست و ناکارآمد، چارچوب های حقوقی ضعیف و ناتوان، عدم توجه به وجود شایسته‌سالاری در نظام‌های اداری و نظارت ناکارآمد، کمبود آزادی‌های مدنی.

وی با اشاره به اینکه در کشور ما فرایند تصمیم گیری و تخصیص منابع ارزی از درآمدهای نفتی و فرایند تصمیم گیری در اختصاص تسهیلات بانکی که عوامل تاثیرگذاری است در اشاعه فساد می تواند موثر باشد و توجه به آن اقدامی اساسی و ریشه‌ای است.

شافعی افزود: آنچه تاکنون در ارتباط با فساد انجام شده بیش از آنچه به امر مبدا فساد توجه شود مبارزه با مفسدین بوده است و برخوردهای کنترلی شدید بدون توجه به عوامل پاسخگو نیست.

وی مهمترین راه مبارزه با فساد را ایجاد عزم ملی و سیاسی دانست و گفت: موثرترین راه ایجاد اصلاحاتی در سیستم‌های سیاسی، اقتصادی و حقوقی کشور است و فساد پیامدهایی از انحراف موجود در نظام است که باید به تغییر سیستم‌ها و ساختارها بیانجامد که این مساله کارگروه اقتصادی نیاز دارد تا با نیازهای سیاسی همراه باشد و هزینه آن بیش از منافعش باشد.

وی افزود: باید دستگاه قضایی مستقل و سالم فراهم شود و ارتقای مشارکت سیاسی انجام بگیرد و رسانه‌ها ازادسازی شوند زیرا روشنگری از فساد و شفاف سازی کار بسیار مهم است.

شافعی گفت: مبارزه با فساد تنها بحثی حاکمیتی نیست و تشکلهای خصوصی و بخش های اقتصادی باید بر این موضوع اهتمام کنند و به این ترتیب اعتماد حاکمیت و تشکلهای اقتصادی بالا می‌رود.

پایان پیام/

کد خبر 422969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha