به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل منابع عربی، پس از دستیابی اعضای شورای همکاری خلیج فارس به توافق، این شورا سی و پنجمین نشست سالیانه خود را درسایه فشار برای جنگ با تندروها و نگرانی از پیامدهای بحران قیمت نفت خام بر اقتصاد کشورهای عضو این شورا، سه شنبه و چهارشنبه در دوحه برگزار می کند.
اعضای محافظه کار این شورا تلاش می کند تا حداقل نقش هماهنگ کننده سیاسی در منطقه را ایفا کنند و در همین زمان از سهم خود در بازار نفت جهانی پشتیبانی می کنند، به طوری که بیش از دو سوم صادرات کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) به شمار می آیند.
تحلیلگران و منابع آگاه تاکید دارند که دو مسئله امنیتی و روابط خلیجی با کشورهای عربی به ویژه مصر در نقطه اساسی این نشست خواهد بود؛ به خصوص اینکه پرونده مصر اساس اختلاف شدید کشورهای حوزه خلیج فارس در سال 2014 بود.
انتظار می رود که در این نشست «عبدالله بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان به مانند نشست سال گذشته کویت غایب باشد و ولیعهدش سلمان بن عبدالعزیز به نمایندگی از وی در این نشست حاضر خواهد بود، همچنین سلطان «قابوس بن سعید» پادشاه عمان که سفر درمانی اش را در آلمان تکمیل می کند، «خلیفه بن زاید» رئیس دولت امارات به دلیل بیماریش که قادر به اداره حکومت نیست و برادرش محمد بن زاید به عنوان ولیعهد ابوظبی اداره مملکت را برعهده دارد، غایبان این نشست خواهند بود.
در همین راستا، عبداللطیف بن راشد الزیانی، دبیرکل شورای همکاری خیلج فارس گفت: دولت قطر نقش فاعل و موثری در شورای همکاری و کسب دستاوردهای متعدد آن در همه زمینه ها داشته است.
وی تاکید کرد: ملت های کشورهای این شورای مطمئن هستند که تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و سران کشورهای این شورا برای تقویت همکاری خلیج فارس به سمت همبستگی و تکامل و همکاری تمایل دارند.
دبیرکل شورای همکاری خلیج گفت: نشست دوحه در زمان بسیار مهم و شرایط بی نهایت حساس برگزار می شود و بی شک بیشترین همکاری بین کشورهای این شورا را می طلبد.
الزیانی خاطر نشان کرد: در این نشست تصمیم های سازنده و دستاوردهای مهمی اقدام مشترک شورای همکاری خلیج فارس اتخاذ خواهد شد.
این در حالی است که اختلافات میان کشورهای عربی در خصوص نحوه برخورد با اخوان المسلمین به یکی از چالش های اصلی منطقه ای مبدل شده و مناسبات سعودی و قطر را به عنوان دو ستون اصلی این اختلاف نظر به چالش می کشید. در همین حال نباید از نظر دور داشت که کشورهای عربی به دنبال واحد پول مشترک سیاست های هم پایه و همچنین یک نیروی نظامی عربی هستند که پیش تر نمونه آن در نیروهای سپر جزیره مشاهده شده بود.
پایان پیام/
نظر شما