به گزارش خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان، جلسه دهم از سلسله نشست های آیینه پژوهش مهدوی با موضوع "سیر نشانه های ظهور از مشروطه تا دوران معاصر" شنبه 15 آذرماه در مركز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم برگزار شد.
در این جلسه حجت الاسلام محمد شهبازیان، پژوهشگر مركز تخصصی مهدویت به ارائه مباحث و تحقیقات خود در زمینه جعلیات در نشانه های ظهور از مشروطه تا دوران معاصر پرداخت.
حجت الاسلام شهبازیان در ابتدای این نشست به ذكر نكاتی در مورد نشانه های ظهور پرداخت و با طرح سوال "آیا ما برای شناخت امام زمان(عج)، موظف به شناخت نشانه های ظهور نیز هستیم یا خیر؟" یكی از مشكلات این عرصه را تفاوت نگذاشتن برخی علما میان ملاحم و فتن و نشانه های ظهور دانست و به لزوم توجه به مصادر اولیه حدیثی برای بررسی جایگاه و متن احادیث علائم ظهور تاكید کرد.
وی در ادامه به ارائه نمونه هایی از كتب صدر مشروطه كه موافقان یا مخالفان آن برای موجه جلوه دادن نظر خود به علائم ظهور تمسك می جستند، پرداخت.
حجت الاسلام شهبازیان با معرفی برخی از کتاب ها و نویسندگان با موضوع نشانه های ظهور خاطرنشان کرد: نویسندگانی مانند علی اصغر بروجردی مولف كتاب نور الانوار، شیخ ابوالحسن مرندی مولف كتاب های لمعان الانوار، نورالانوار، مظهر الانوار و براهین الفرقان، جرائد سبعه، فجایع الدهور، ناظم الاسلام كرمانی مولف كتاب علائم ظهور، محمد عیسی داود مولف سنی مذهب كتاب های المفاجأة بشراك یا قدس و المهدی المتنظر، حائری بارجینی مولف كتاب الزام الناصب، اسدالله شهیدی مولف كتاب زمینه سازان انقلاب جهانی حضرت مهدی(ع)، طباطبائی حسنی مولف كتاب دویست و پنجاه نشانه ظهور و زین العابدین مولف كتاب بیان الائمه در این مورد هستند كه متاسفانه روایت های غیر معتبر در كتب این افراد یافت می شود .
این پژوهشگر مهدوی مهم ترین خبر ساز در دوره قاجار و مشروطه را ابوالحسن مرندی دانست و بیان داشت: این فرد یكی از خطبای تهران در عصر مشروطه بوده و احادیثی در باب نشانه های ظهور جعل كرده است.
وی در ادامه این نشست در مقام نقد به روایت های موجود در كتب ذكر شده اشاره كرده و جعل، تحریف و تطبیق های اشتباه در این كتب را متذكر شد.
حجت الاسلام شهبازیان اظهارداشت: متاسفانه برخی نویسندگان و سخنرانان بعدی بدون مراجعه به مصادر اصلی از این كتاب ها احادیث را نقل كرده و تلقی به قبول نموده اند و حتی برخی سخنرانان مذهبی در دوران معاصر نیز ناخودآگاه این روایات را پذیرفته و در تریبون های رسمی نقل کرده اند.
این پژوهشگر مهدوی با ذكر نمونه هایی از جعل كه برخی نویسندگان سنی مذهب صورت داده و آنها را به اهل بیت(ع) نسبت داده اند، از مخاطبان خواست در برخورد با روایات علائم ظهور حتما به كتاب های اولیه مراجعه کرده و صحت متن و سند این روایات را بررسی کنند و از ذكر و انتشار این روایات بدون اتقان به صحت آنها خودداری نمایند.
شایان ذكر است، حجت الاسلام شهبازیان مباحث خود را در قالب چند مقاله و با نظارت معاونت پژوهش مركز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم در آینده ای نزدیك ارائه می کند.
پایان پیام/
نظر شما