حوزه هنری می‌تواند دانشگاه دوم دانشجویان باشد

خبرگزاری شبستان:ضمن بازدید اعضای كانون دانشجویان غیر ایرانی از حوزه هنری، طی مراسمی جدید‌ترین شماره از مجله «شعر» رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از به مناسبت ۱۶ آذرماه -روز دانشجو- جمعی از دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی و... طی مراسمی از محل فروشگاه انتشارات سوره مهر و بخش های مختلف حوزه هنری بازدید كردند. 


در ابتدای این مراسم كه در محل انتشارات سوره مهر برگزار شد، محمدجواد آسمان دبیر تحریریه مجله «شعر» طی سخنانی ضمن خوشامد گویی و تبریك روز دانشجو به میهمانان، درباره سابقه حوزه هنری گفت: حوزه هنری اولین مركز هنری پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود كه بر روی ادبیات تمركز داشت و پس از آن سایر هنر‌ها نیز در آن فعال شدند. ایده راه اندازی این نهاد انقلابی را در ابتدا شاعرانی مثل قیصر امین‌پور، طاهره صفارزاده و... بنیان گذاشتند و با گسترش فعالیت‌های آن، هنرمندان تجسمی و تئا‌تر و سینما نیز به آن پیوستند. 


وی در ادامه با اشاره به اهمیت حوزه هنری در پیشبرد هنر ایران افزود: حوزه هنری از پیشروان عرصه هنر ایران است كه حجم و كیفیت فعالیت های آن در مقایسه با نهاد‌ها و سازمان‌های مشابه بسیار بالا‌تر است. 
 آسمان در ادامه گفت: نشریات حوزه هنری از جمله مجله شعر، كه تنها مجله كاغذی فارسی زبان است كه به شعر اختصاص دارد، و همچنین ظرفیت‌های انتشارات سوره مهر آماده استفاده از آثار ادبی و تألیفات دانشجویان و اعضای این كانون است. 


در ادامه این جلسه، سعیده حسینجانی مدیر مركز ترجمه دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، در سخنانی با اشاره به نقش دانشجویان غیر ایرانی زبان و ادبیات فارسی گفت: دانشجویان غیر ایرانی كه در رشته های مرتبط با زبان و ادب فارسی تحصیل می‌كنند، نقش مهم پل ارتباطی را میان ایران و فرهنگ فارسی با كشور و زبان خودشان دارند. اولین قدم این افراد آموختن ساختمان و دستور زبان فارسی است و پس از آن، دانشجویان به شناخت ادب از طریق نثر و نظم می‌پردازند كه این مسیر، رویكردی مناسب برای پرورش مترجمان و ادیبان فارسی زبان غیر ایرانی است كه می‌توانند موجب ارتباط وسیع و مناسب میان ادبیات فارسی ایران و ادبیات ملی كشورشان باشند. 


علی داودی، مدیر دفتر شعر حوزه هنری، سخنران بعدی این جلسه بود. وی با بیان این مطلب كه حوزه هنری یكی از پایگاه‌های ادبی و هنری ایران است، گفت: حوزه هنری در طی این سال‌ها توانسته است آثار الگو و شاخصی را تولید و عرضه كند. آثار هنری این مركز اعم از فیلم، كتاب و نمایش‌ها و... همواره مورد توجه و استقبال مردم و مخاطبان بوده است. 


وی افزود: شعر زبان رسمی ایرانیان است و همواره نام ادبیات ایران با شعر و شاعران آن مطرح بوده است. به همین دلیل، حوزه هنری با تأسیس دفتر شعر و ترجمه تلاش می‌كند تا با پشت سر گذاشتن مرزهای سیاسی ایران، بستری برای گفت و گو میان شاعران و علاقه مندان شعر فارسی در ایران و سایر كشور‌ها فراهم كند. 


در ادامه میهمانان مراسم، به بازدید از نگارخانه عكاسان، كارگاه‌های تجسمی، كتابخانه‌های جنگ و انقلاب اسلامی و گنجینه حوزه هنری پرداختند كه آثار و فعالیت‌های این مراكز، مورد توجه و استقبال این دانشجویان واقع شد. 


در نشست پایانی این بازدید كه با حضور علیرضا قزوه، موسی بیدج، سعید بیابانكی، محمدجواد آسمان و میهمانان دیگر برگزار شد، علیرضا قزوه با اشاره به روز دانشجو گفت: روز دانشجو بهانه‌ای شد تا دانشجویان با حوزه هنری و فعالیت‌های آن آشنایی پیدا كنند. حوزه هنری می‌تواند دانشگاه دوم شما باشد و فضایی برای تجلی تفكرات ادبی و هنری فراهم كند. حوزه هنری از ابتدای تشكیل خود در زمان انقلاب ۵۷، همواره در راستای ترویج هنر اسلامی ایرانی و انقلابی گام برداشته است و تلاش داشته تا از نظر فنی و تكنیكی نیز پویا عمل كند. تشكیل انجمن‌ها، كلاس‌ها و كارگاه‌های ادبی و هنری، نشریات و مجلات و جشنواره‌های مختلف این مركز گواه دامنه و سطح كیفی بالای فعالیت‌های آن است. 


قزوه افزود: شما اعضای كانون دانشجویان غیر ایرانی حوزه هنری می‌توانید با ارتباط مستمر با این سازمان، آینه و رابطی برای هنر و فرهنگ ایران و سرزمین خود باشید كه این موضوع از طریق ارتباط با مراكز تجسمی و آفرینش‌های ادبی و ترجمه قابل پیگیری است. 


در انتهای این دیدار صمیمانه، برخی از میهمانان و همچنین سعید بیابانكی اشعاری را قرائت كردند.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 422838

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha