باید با نگاهی کلان به وقف و سرمایه وقف در جامعه نگاه شود/ همگانی کردن فرهنگ وقف در جامعه

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام محمدی گفت: مهمترین گزینه برای نهادینه سازی فرهنگ وقف همگانی کردن آن در با نگاهی کلان به وقف و سرمایه وقف در جامعه است

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام علی محمدی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور امروز( 16 آذر)در همایش وقف و حوزه های علمیه گفت: تشکیل چنین جلساتی از دستاوردهای و اقدامات هماهنگ توسط علما  و مدیریت حوزه های علمیه و سازمان اوقاف جای بسی امیدواری است که به این مقوله مهم دین و اسلامی توجه می شود.

 

وی افزود: اگر بخواهیم در مسیر دینی و اسلامی وقف قرار گیریم باید بدانیم که بیش از 500 صفحه وقف نامه توسط دست اندرکاران ثبت، ضبط تایپ و در سمانه قرار داده شده تا بتوانیم با سهولت به آن دسترسی داشته باشیم .

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد: سه میلیون و 961 هزارو 200 نفر ساعت برای ثبت و نوشتن این وقف نامه ها کار کرده اند و انچه وقف نامه و سند وقفی در اختیار ما بوده جمع آوری شده تا مطابق آن عمل شود.

 

حجت الاسلام محمدی تصریح کرد: یکی از برنامه های مهم ما شناسایی جغرافیایی نیات واقفین بوده است تا به لحاظ زمان و مکان بتوانیم نیان واقفین را اجرایی کنیم .

 

وی اظهار داشت: مهمترین وظیفه ما عمل به نیات واقفین است  که در این راستا 400 روحانی بر احکام شرعی وقف نظارت دارند که اگر به این نیات واقفین عمل شود قطعا تاریخ پرافتخاری برای ما در زمینه هدایت و راهنمایی مردم در جهت وقف و اثرات آن خواهد بود.

 

رئیس سازمان اوقاف  و امور خیریه کشور یاد آور شد: علمای هر عصر و بلادی به نیاز عصر حاضر و آینده خود بر اساس سیره و روش ائمه و اهل بیت (ع) توجه داشته باشند .

 

 حجت الاسلام محمدی ابرازداشت: متاسفانه حضور روحانیون درعرصه وقف  کمرنگ شده  و در برخی موارد اصلا حضور ندارند چرا که روحانیون و طلاب باید علاوه برحضور مستمر خود مردم را برای حضور در این عرصه تشویق کنند و این سرمایه  ارزشمند را  به عنوان یک سرمایه عام المنفعه در جهت صحیح و رفع نیاز جامعه هدایت کنند.

 

وی اذعان کرد: یقینا هم افزایی، مشارکت، هم دلی و کمک یکدیگر بودن به ما قدرت بیشتری میدهد  تا بتوانیم با جدیت بیشتری در این عرصه فعالیت کنیم .

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور خاطر نشان ساخت: سازمان اوقاف و حوزه علمیه به تنهایی نمی تواند این کار را انجام دهد بلکه باید با مشارکت مردم در راستای تحقق این امر حرکت کند.

 

حجت الاسلام محمدی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم به اقتصاد حوزه کمک کنیم باید به موضع وقف نگاه جدی تری داشته باشیم گفت: برای رفع مشکلات باید وقف رادر جامعه همگانی کرد و نگاهی کلان به وقف داشت و آن را به چشم یک سرمایه کلان در جامعه نگاه کرد .

 

وی افزود: در حال حاضر  70 هزار مسجد ، 12 هزار حسینیه، 3 هزار مهدیه و زینبیه ومدارس علیمه  از محل موقوفات در کشور وجود دارد که به عنوان یک سرمایه کلان در جامعه محسوب می شوند.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور عنوان کرد: در سال گذشته بیش از 360 میلیارد تومان عواید وقفی در کشور کشور داشتیم  که متاسفانه با معضلات و مشکلات جامعه همخوانی ندارد  و باید یک نگاه کلان به وقف و سرمایه وقف در کشور صورت گیرد.

 

حجت الاسلم محمدی عنوان داشت: باید دید نیاز امروز جامعه چیست و چگونه وقفی برای آن لازم است که برای تحقق این امر می توان با ساخت مراکز تجاری مباحث وقف را مرتفع و بتوانیم از محل درآمد چنین مراکز تجاری مشکلات حوزه و جامعه را رفع سازیم.

 

وی در پایان گفت: مهمترین گزینه برای نهادینه سازی فرهنگ وقف همگانی کردن آن در با نگاهی کلان به وقف و سرمایه وقف در جامعه است .

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 422696

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha