حجت الاسلام محمدرضا فوادیان در گفت و گو با خبرگزاری شبستان با بیان اینکه زیارت ناحیه مقدسه یکی از زیارتهای امام حسین(ع) است كه از جانب حضرت حجت(عج) صادر شده است، گفت: این زیارت با درود بر پیامبران و اهل بیت پیامبر اكرم(ص) و امام حسین(ع) و یاران باوفایش در کربلا آغاز میشود، آنگاه به شرح اوصاف و کردار حضرت پیش از جنگ، زمینههای جنگ، شرح شهادت و سختیهای ایشان و عزادار شدن همه هستی میپردازد، در پایان نیز با توسل به اهل بیت و دعا پایان میپذیرد.
وی با بیان اینکه هیچ زیارتى همانند این زیارت، عمق فاجعه كربلا را بیان نكرده است، خاطرنشان کرد: در حقیقت این زیارت آموزههایى از عشق، معرفت، عرفان، سوز، حماسه و توسل است و در عین حال كه مرثیه است، مسؤولیت آفرین و حركتساز نیز می باشد.
حجت الاسلام فوادیان با اشاره به دلدادگى امام عصر به امام حسین(ع) در فرازی از این زیارت اظهار داشت: خدمت در محضر سالار شهیدان و توفیق یارى حضرت و شمشیر زدن در ركاب او، از بزرگترین توفیقات الهى بود كه نصیب برخى از خواص آن عصر شد.
معاون پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) ادامه داد: امام زمان(عج) نیز عاشق جد بزرگوار خود و مشتاق خدمت به اوست و به ما نیز میآموزاند كه باید این چنین بود كه میفرماید: "اگر روزگار مرا به تأخیر انداخت و مقدرات از یارى و نصرت تو در روز عاشورا بازداشت، صبح و شام بر تو ندبه میكنم و به جاى قطرات اشك برتو خون میگریم."
وی با بیان اینکه امام عصر در این فراز زیارت ناحیه مقدسه اوصاف، ویژگی ها و سیرت حسینی را می شمارد، تصریح کرد: امام زمان(عج) در این باره میفرماید: امام حسین(ع) داراى حسب و نسب شریف و ارزشمند و منقبتهاى فراوان و سوابق درخشان و متخلق به اخلاق نیكو است.
حجت الاسلام فوادیان با اشاره به اینکه این فضایل در چهار بخش بیان می شود، گفت: فعالیت هاى اجتماعى از جمله فضائلی است که حضرت در این خصوص خطاب به جد بزرگوارشان مىگوید: "اشهد انك قد اقمت الصلاه و آتیتالزكاه و امرت بالمعروف و نهیت عن المنكر و العدوان: گواهى میدهم كه تو نماز را بر پا داشتی و زكات پرداختی..."
این پژوهشگر مهدویت افزود: همچنین حضرت ادامه می دهند؛ و سننتَ السنن واطفأت الفتن و دعوتَ الى الرشاد و اوضحْتَ سبل السداد: سنتها را انجام دادی و آشوبها را فرو نشاندى، به پاكى و راستى خواندی و راه هاى صلاح را روشن و مبین ساختى، و لعماد الدین رافعا و للطغیان قامعا و للطغاه مقارعا و للامه ناصحا: بر پا دارندة پایه و اساس دین، و درهم كوبنده طغیان و سركشى، سختگیر و كوبنده بر آشوبگران و طغیانگران و نصیحتگر امت بودى"
وی با اشاره به دیگر فضائل اجتماعی امام حسین(ع) از زبان مبارک امام عصر(ع) خاطرنشان کرد: حضرت می فرمایند: تَحوط الهُدى و تنصره و تبسط العدل و تنشره و تنصرالدین و تظهره، و تَكف العابِثَ و تَزجره و تأخذ للدنى من الشریف، و تساوى فى الحكم بین القوى والضعیف: نگاهبان هدایت و یاور دین، گستراننده عدالت و یاریگر و نمایانگر دین بودى. بازیچه دین را از كارش باز داشتی و او را منع نمودى. حق زیردستان را از موالیشان گرفتی و بین قوى و ضعیف در قضاوت به مساوات رفتار كردى.
حجت الاسلام فوادیان مطیع بودن را از دیگر فضائل امام حسین(ع) از نگاه امام عصر(ع) دانست و بیان داشت: این قسمت جلوهاى خاص دارد و به زائر میآموزاند: باید مطیع مولاى زمان بود: و كنتَ لله طائعاً و لجدك محمد(ص) تابعاً و لقول ابیك سامعا و الى وصیه اخیك مسارعا: همواره نسبت به خدا فرمانبردار و نسبت به جدت، پیرو و نسبت به فرموده پدرت، مطیع و شنوا بودى و وصیت و سفارش برادرت را به انجام رساندى.
معاون پژوهشی بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) با اشاره به توجه امام حسین(ع) به مردم و اسلام در قیام خود در زیارت ناحیه مقدسه اظهار داشت: در این قسمت، امام حسین(ع) چنین توصیف شده است: "كنتَ ربیع الایتام و عصمه الانام و عز الاسلام و معدن الاحكام و حلیف الانعام سالكاً طرائق جدك و ابیك: تو بهار یتیمان و ملجأ و پناهگاه مردم و عزت اسلام و كانون احكام و هم پیمان بخششها و نیكو كارى، رهرو راه جدت و پدرت بودى"؛ "و للاسلام و المسلمین راحما و للحق ناصرا و عند البلاء صابرا و للدین كالئاً و عن حوزته مرامیا: براى اسلام و مسلمین مهربان و یاور حق و صبور و بردبار در هنگام بلا و محافظ دین و نگهبان آن بودى."
وی عبودیت را از دیگر فضائل امام حسین(ع) دانست و بیان داشت: سالار شهیدان كه به بیان امام زمان شب زندهدار (متهجداً فى الظلم) و عابد و زاهد روزگار خویش بود، به ما درس چگونه زیستن را مىآموزد. این مبحث نقطه مهمى در این زیارت و داراى معانى بلندى است: "كنت للرسول(ص)، ولداً و للقرآن سنداً و للامه عضدا...: تو براى پیامبر، فرزند و براى قرآن، سند و براى امت، بازویى بودى. در طاعت خدا تلاشگر و نسبت به عهد و پیمان، حافظ و مراقب بودى. از راه فاسقان سر برمىتافتى و هر چه توان داشتى، در راه احیاى احكام خدا بذل نمودى. ركوع و سجود طولانى داشتى و نسبت به دنیا زاهد و پارسا بودى و با دیده وحشتزده بدان نگاه میكردى."
حجت الاسلام فوادیان با بیان اینکه امام زمان(عج) در این عبارتِ بسیار جالب و جامع، جد بزرگوار خود را با ده عنوان وصف كرده است كه به نحو مستقیم یا غیرمستقیم، عبودیت حضرتش را بازگو میكند، گفت: امام عصر در این فراز می فرمایند: امام حسین فرزند رسول خداست، او سند و پشتوانه قرآن (روح قرآن) است، توان اسلام، امامت است و امام حسین(ع) بازوى پرتوان امت و دین اسلام در همه اعصار است، در راه اطاعت پروردگار سختكوش و تلاشگر بود.
این پژوهشگر مهدویت ادامه داد: امام در ادامه این فراز می فرمایند: آن بزرگوار نگهدار عهد و میثاق است و با خدا و خلق او در عهد و پیمان، استوار و با وفاست، آن حضرت از راه و روش فاسقان رویگردان بود و از راه مسامحه و مداهنه وارد نمىشد، سوز حضرت دردمندانه بود؛ مانند كسى كه بار سنگینى از غصه در دل دارد و درد سینهاش جراحتى التیامناپذیر است، آن حضرت ركوع و سجدههاى طولانى داشت، نسبت به دنیا زاهد و بى علاقه بود، نظر او به دنیا، نظر وحشتزدگان بود و آنجایى كه نظر دیگران به دنیا عاشقانه و دل پسندانه بود، نظر حضرت، مانند انسان هراسان بود.
پایان پیام/
نظر شما