به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، رییس جمهور در بخش دیگری از ارایه بودجه به مجلس در جلسه علنی امروز 16 آذر گفت: دولت معتقد است رشد اقتصادی از طریق دستاندازی به منابع بانکی حاصل نمیشود. دولت کاهش تورم را جزو دستاوردهای خود می داند و به حفظ آن مصمم است و بودجه سال آینده با ملاحظه هدف کنترل تدوین شده است.
وی افزود: رشد پایه کنونی در پایان مهر 1/18 بود که نسبت به مدت مشابه از کاهش 3 درصدی حکایت دارد. به منظور کاهش مستمر تورم لازم است تا رشد تورم پایه پولی از این سطح هم پایینتر بیاید و تمهیداتی درخصوص اضافه برداشت بانکها و کنترل بدهی به بانکدارها و کاهش فشار به این مراکز و همچنین درخصوص رفع موانع تسهیلات تمهیداتی در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه رشد نقدینگی در سال 92،7/28 درصد بوده اظهار کرد: 9/3 درصد این رقم مربوط به افزایش پولی که در محاسبات نقدی در نظر گرفته شده است.
همچنین رشد نقدینگی در سال 92 معادل 9/3 درصد بوده است که با حفظ روند کاهش پولی هدف کاهش تورم را در نظر دارد.
وی اظهار کرد: ثبات اقتصادی و سرمایهگذاری صورت نمیگیرد مگر با کاهش تورم آمار منتشر شده رشد اقتصادی در فصل بهار نیز این موضوع را تصدیق میکند امروز با وجود کاهش تورم هنوز قیمت تورمی 30 تا 40 درصدی حاصل نشده است و ایجاد رشد اقتصادی از طریق پول چاپ سرابی بیش نیست.
وی افزود: در سال گذشته تلاش کرد با تدوین سیاستهای کاهش تورم از رکود خارج شود به همین منظور بهبود فضای کسب و کار و تامین مالی بنگاههای پولی در سرمایه گذاریها را بهبود بخشید.
وی با تاکید بر اینکه دولت بر مناب غیرنفتی مالیاتها و طرح های تملک دارایی تاکید دارد تصریح کرد: ما توانستیم با افزایش قیمت حاملهای انرژی و بحث هدفمندی یارانه بیمه درمان سلامت را به طور کامل پوشش دهیم و ضمن ایجاد رشد اقتصادی مثبت و رفاه مردم را افزایش دهیم.
لازم به ذکر است 8/59 درصد از کل تسهیلات به سرمایه گذاری در گردش اختصاص یافته است مقادیر این رقم با سال قبل خود 1/48 دهم درصد از افزایش سرمایه گذاری در گردش و در کل تسهیلات حاکی است.
رییس جمهور اظهار کرد: در بسته خروج از رکود و سهم 60 درصد از کل تسهیلات موفق بوده است.
همانطور که در لایحه تقدیمی در مجلس محترم ارایه شده است افزایش تسهیلات بانکی کاهش فشار بر بانکها ایجاد رقابت در تولید از اهداف اصلی بودجه است.
روحانی از مهمترین برنامههای اقتصادی دولت را افزایش صادرات غیرنفتی عنوان کرد و افزود: در ماههای گذشته این موضوع توانست به خروج اقتصاد از رکود کمک کند آمارها نشان می دهد صادرات غیرنفتی در پایان آبانماه به 5/31 میلیارد دلار رسیده و نسبت به زمان مشابه سال گذشته از رشد 7/19 درصدی حکایت می کند و امیدواریم با پیگیری روند پیش رو تا پایان سال از مرز 50 میلیارد دلار بگذرد.
وی افزود: بانک مرکزی موظف است علاوه بر حمایت لازم از صادرکنندگان فنی و مهندسی مبلغ 200 میلیون دلار به عنوان پشتوانه ضمانت در بانکهای خارجی سپرده گذاری کند. افزایش قیمت صادرات غیرنفتی اعطای تسهیلات به بانکها و بهبود کسب و کار از دیگر محورهای بودجه امسال است.
وی ادامه داد: اولویت بندی طرح های عمرانی و دسته بندی براساس زمان اتمام تا پایان سال جاری موفق خواهیم شد. 210 طرح موجود و 712 پروژه عمرانی را به پایان برسانیم عملکرد سیاستهای اقتصاد مقاومتی حاکی از کاهش تورم دارد. و نشاندهنده موفقیت اقتصاد مقاومتی در دوران کوتاه تصدی امور است.
رییس جمهور اظهار کرد: رشد تولیدات پتروشیمی در سه ماهه نخست سال 93، 5/3 درصد افزایش و در مقایسه با 5/2 درصد سال 92 خود را نشان می دهد رشد خودروهای سبک و سنگین 8/79 درصد در سه ماهه اول است که نسبت به زمان مشابه که منفی 50 درصد سال گذشته بود رشد مثبتی را نشان می دهد همچنین رشد محصولات فولادی نیز 5/5 درصد افزایش را در مقایسه با رقم منفی آن نشان میدهد.
رییس جمهور در سال گذشته تا پایان سال قریب به 22 میلیارد که امسال این مبلغ بالغ بر 20 هزار میلیارد مشخص شده است.
وی گفت: افزایش درآمدهای مالیاتی از 74 درصد در سال 92 به 97 در سال 93 رسیده است همچنین واردات کالاهای سرمایه ای رشد مثبت 56 درصد را نشان می دهد که در مقایسه با سال گذشته 16 درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه آمار غیررسمی در تابستان حاکی از تداوم رشد مثبت در این فصل است اظهار کرد: برای بهبود معیشت مردم و پاسخگویی به نیازهای آنها اشتغال به کار و ارتقای بین المللی بازارهای جهانی ایران از اولویتهاست و در اینجا لازم است اظهار کنم هر چند شاخص های اقتصاد بهبود قابل توجهی را نشان می دهد اما در نظر بنده کار خود را تا پاسخگویی به دغدغههای معیشت مردم و تا اشتغال کامل جوانان بیکار و همچنین شاغلانی که از رفاه لازم برخوردار نیستند و شرایط رضایت بخشی ندارند ادامه می دهند.
وی اظهار کرد: تا مشکلات در زندگی مردم وجود دارد به تلاشمان ادامه می دهیم اعلام آمارهای مثبت هر چند نشان از بهبود اقتصاد دارد اما حکایت از رضایت کامل ما نمی کند.
وی با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر انقلاب اظهار کرد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی براساس دستیابی به سند چشم انداز 20 ساله با رویکرد جهاد اقتصادی انعطاف به اقتصاد درون زا و اقتصاد برون زا ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه برخی از افزایش حاملهای انرژی اظهار نگرانی می کردند تصریح کرد: این طرح تا حدی توانست بر صعود تورم فائق آمده و نشان داد که دولت می تواند از تمام ظرفیتها در قالب کاهش تورم بهره ببرد.
وی با اشاره به کاهش قیمت نفت به بیش از 110 دلار در بازار جهانی افزود: چنین کاهش در دهه های اخیر کم سابقه بوده است و ما به این نتیجه رسیده ایم که بودجه سال آینده را با رعایت و احتیاط کامل تنظیم کنیم و فرصتها و تهدیدها را در نظر بگیریم بر همین اساس با توجه به عدم تاکید بر بودجه نفتی بودجه دولت با فشار مواجه می شود و شرایطی را برای منابع میان مدت به دنبال دارد.
پایان پیام/
نظر شما