به گزارش خبرگزاری شبستان،سوئد که فلسطین را رسما به رسمیت شناخت اولین دولت در اتحادیه اروپا نام گرفت که این تصمیم را اتخاذ کرد. با شناسایی دولت فلسطین توسط سوئد شمار کشورهایی که در جهان چنین تصمیمی را گرفته اند به 130 کشور در جهان رسید.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۲ بهرغم مخالفت شدید آمریکا و اسرائیل با اکثریت قاطعی کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت.
پارلمان بریتانیا شامگاه دوشنبه (۱۳ اکتبر) در یک رایگیری نمادین کشور مستقل فلسطین را به رسمت شناخت. ۲۷۴ نماینده حاضر در پارلمان بریتانیا با رای مثبت خود، از تلاشهای دولت خودگردان فلسطینی در این راستا پشتیبانی کردند. تنها ۱۲ نماینده رای منفی به این درخواست دادند. شماری از نمایندگان پارلمان بریتانیا در این رایگیری غایب بودند.
گرچه اکثریت قاطعی از پارلمان بریتانیا از بهرسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین حمایت کردهاند، اما پذیرش این تصمیم برای دولت بریتانیا الزامآور نیست.
براساس آماری که خبرگزاری فرانسه به دست آورده است، دست کم 112 کشور، فلسطین را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت می شناسند.
به گفته مقامات فلسطینی، 134 کشور فلسطین را کشوری مستقل می دانند، از جمله هفت عضو اتحادیه اروپا (جمهوری چک، مجارستان، لهستان، بلغارستان، رومانی، مالت و قبرس) که پیش از پیوستن به این اتحادیه، کشور فلسطین را به رسمیت شناخته بودند.
روز سه شنبه (۱۸ نوامبر / ۲۷ آبان) نمایندگان پارلمان اسپانیا طرحی را تصویب کردند که بر اساس آن، دولت این کشور موظف است در چارچوب سیاستهای اتحادیه اروپا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین تلاش کند.
مصوبه پارلمان اسپانیا برای دولت الزامآور نیست اما بعد نمادین آن برای حل بحران خاورمیانه پر اهمیت است. اکثر کشورهای اروپایی خواستار ایجاد کشور فلسطینی هستند و آن را تنها راه حل موثر برای حل بحران خاورمیانه میدانند.
در روز چهارشنبه 12 آذر 1393 پارلمان فرانسه به طرح پیشنهادی نمایندگان حزب سوسیالیست رای مثبت داد و دولت فلسطین را به رسمیت شناخت.این طرح مجلس که روز سه شنبه با ۳۳۹ رای موافق در برابر ۱۵۱ رای مخالف به تصویب رسید، دولت فرانسه را ملزم به شناسایی دولت مستقل فلسطینی نمی کند اما تاثیرات نمادینی به ویژه بر سیاست خارجه فرانسه خواهد گذاشت.
پارلمان بلژیک نیز قصد دارد به زودی موضوع به رسمیت شناختن دولت مستقل فلسطینی را به رای بگذارد.
«دیدیه ریندرز» وزیر خارجه بلژیک نیز اعلام کرد که به زودی تصمیمات پارلمانی درباره به رسمیت شناختن فلسطین گرفته می شود.حزب حاکم بلژیک از طرحی حمایت می کند که در آن تاکید می شود که پارلمان از دولت فدرال بخواهد تا دولت فلسطینی را در زمان مناسب به عنوان کشور دارای حقوق بین المللی به رسمیت بشناسد.بلژیک از مدت ها پیش موافق به رسمیت شناختن کشور فلسطینی بوده است .
در همین حال پارلمان اتریش هم از بررسی طرح الزام دولت به رسمیت شناختن دولت مستقل فلسطینی خبر داد.
پایگاه رای الیوم با اشاره به رسمیت شناختن کشورهای اروپایی از اینکه اقدام عملی نیست انتقاد می کند.
پایگاه رای الیوم می نویسد: در حالی پارلمانهای اروپایی کشور مستقل فلسطین را به رسمیت می شناسند که اقدامات رژیم صهیونیستی ادامه دارد و فشارهای مالی به تشکیلات خودگردان و رئیس آن برای دست برداشتن از گامهای آن برای رفتن به شورای امنیت برای تعیین سقف زمانی برای پایان اشغال تداوم دارد.
تحرکات پارلمانهای انگلیس، فرانسه و اسپانیا که با مبالغه زیاد از سوی برخی رسانه های عربی روبرو شد در واقع بیشتر اقدامی رسانه ای است نه بیشتر و نه کمتر.آنها قصد دارند وانمود کنند که غربیها که حضور خود را در منطقه قوی تر کرده اند موضوع فلسطین و حقوق فلسطینی ها را فراموش نکرده اند.
این اقدامات در واقع با هدف ساکت کردن فلسطینی ها در اراضی اشغالی است و تلاشی برای مهار انتفاضه ای است که در واکنش به شکست تشکیل دولت وفاق ملی، افزایش سیاست های شهرک سازی اسرائیل و درماندگی سیاسی و مالی و از همه مهمتر یورش های اسرائیلی ها به مسجد الاقصی و صحن آن است.
کشورهای عربی همسو با آمریکا و اروپا همسو با جریانهای رسانه ای حرکت می کنند و به محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فشار وارد می کنند که از رفتن به شورای امنیت خودداری کنند زیرا این کشورها نمی خواهند که آمریکا خشمگین شود.
رای الیوم آورده است: ملت فلسطین علاقه ای به اقدامات نمایشی ندارند بلکه خواستار گامهای جدی مانند تحریم اقتصادی اشغالگران اسرائیل هستند.پارلمانهای اروپایی اگر اقداماتی در این راستا انجام دادند آنگاه می توانیم بگوییم که تغییر در موضع اروپایی ها به وجود آمده است.
کسانی که مواضع غرب را در قبال موضوع فلسطین را دنبال می کنند به این حقیقت رسیده اند که تا زمانی که ملت فلسطین حرکت نکند اقدامی صورت نمی گیرد.
پایان پیام/
نظر شما