به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد، دکتر محمد ابراهیم مداحی رییس کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز(13 آذر) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با اشاره به نقش نخبگان جامعه در تحقق اقتصاد مقاومتی گفت:ما به تخبگان جامعه به عنوان مددجو نگاه نمی کنیم.
وی با بیان اینکه نباید تنها به نخبگان امداد رسانی شود اظهار داشت: بلکه باید از نخبگان در فرایند تصمیم گیری و تصمیم سازی استفاده شود.
مداحی افزود: نخبگان به کسانی گفته می شود که می توانند در جامعه و درهر عرصه ای تاثیرگذار بوده و منشا تحولات گوناگون باشند.
وی با بیان اینکه نخبگان تنها در تهران نیستند اضافه کرد:نخبگان در سراسر کشور و حتی برخی از نخبگان در خارج از کشور حضور دارند.
مداحی افزود: وقتی به 200 سال گشذته کشور نگاه می کینم می بینیم که منشا تحولات سیاسی،اجتماعی و اقتصادی در کشور نخبگان بوده اند.
وی تصریح کرد:حال ممکن است نخبگان روحانیون، دانشگاهیان،روشنفکران و... باشند که این ها همه جزو نخبگان محسوب می شوند.
مداحی با بیان اینکه هر کشوری برای توسعه یافتگی نیازمند نسخه خاص خود است گفت: اما شاید ما در این راه بتوانیم از کشورهای مختلف کسب تجربه کنیم .
رییس کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه خواستگاه توسعه یافتگی در ایران نخبگان هستند خاطر نشان کرد: نخبگان لوکوموتیو حرکت جامعه هستند .
وی با تقسیم بندی نخبگان به دو گروه گفت:گروه اول صاحبنظران هستند که شامل کارشناسان و افراد تاثیرگذار می باشند و گروه دوم هم افراد تاثیر گذار هستند.
مداحی با بیان اینکه مسئولان هم بخشی از جامعه نخبگان کشور را تشکیل می دهند افزود: اگر آن ها نخبه نبودند به عنوان مسئول معرفی نمی شدند.
وی اضافه کرد: پس تصمیم سازان به اضافه تصمیم گیرندگان مساوی با نخبگان هستند، البته نخبگان مربوط به این جمع نمی شوند به طوریکه می توان از رسانه ها هم به عنوان نخبگان جامعه یاد کرد.
مداحی گفت:ما در درجه اول به دنبال هستیم که برداست مشترک، فهم مشترک ، عزم ملی و هرچه قرار است اتفاق بیفتد در بست رنخبگان اتفاق بیفتد .
رییس کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اگر نخبگان نسبت به این موضوع توجیح شوند قطعا آن سیاست اجرایی و عملیاتی می شود و می تواند موثر باشد.
وی اظهار داشت: برای این ساز و کار در استان ها و شهرستان های مختلف نخبگان در حوزه های مختلف شناسایی شده اند و این به دلیل تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص استفاده مجمع تشخیص مصلحت نظام از نظرات نخبگان بوده است.
مداحی گفت: به همین منظور این سامانه وجود دارد که ما بتوانیم با نخبگان تعامل داشته باشیم و از نظرات آن ها در تدوین پیش نویس سیاست های کلان در گذشته و حال و هم در فرآیند تحقق،آموزش، تبین و هم نظارت استفاده کنیم.
رییس هیات رییسه سلسله برنامه های اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه یکی از مولفه های اساسی اقتصاد مقاومتی تولید مبنا به جای پول مبنا است گفت: نظام اقتصادی که پول مبنا باشد بیشترین نهادی که در آن فعالیت می کند نظام بانکی است.
وی از تولید به عنوان ستون فقرات اقتصاد مقاومتی یاد کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی تولید با قدرت تمام همراه با کاهش قیمت و افزایش کیفیت در توزیع عدالت و در مصرف ارائه الگو صحیح که این به معنی اقتصاد مقاومتی با نگاه اسلامی است.
مداحی ازاقتصاد به عنوان ستون فقرات جامعه یاد کرد و افزود:اینجاست که دولت باید جدی تر وارد عمل شود .
وی با بیان اینکه اکنون برخی از تولیدات ما در خواب زمستانی بسر می برند اظهار داشت: بنا برگفته آقای وزیر 15 هزار واحد تولیدی تعطیل یا راکد است که نیاز آن ها عمدتا حمایت در حزوه های مختلف است.
رییس هیات رییسه سلسله برنامه های اقتصاد مقاومتی گفت:ما باید تولید و تولید کنندگان را مبنا قرار دهیم و رابطه بین بنگاه های اقتصادی و نظام بانکی را گسترش دهیم.
وی از بانک، بیمه و دارایی به عنوان سه مانع از دید یک تولید کننده یاد کرد و افزود: ما این ها را مانع نمی دانیم اما معتقدیم رابطه آن ها مشکل دارد .
مداحی افزود:40 درصد اقتصاد کشور که شامل 25 درصد نفت و 15 درصد کشاورزی است مالیات نمی دهند و آن 60 درصد یا تولید کننده یا عمدتا کارمند است.
رییس کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: باید تولید را به عنوان محور اقتصاد جدی بگیریم و به جای خورد کردن یارانه و توزیع آن در بخش مصرف آن را در بخش تولید بکار بگیریم.
پایان پیام/
نظر شما