به گزارش خبرنگار فرهنگی شبستان، نشست خبری «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و «ایاد امین مدنی» دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی بعد از اتمام دهمین اجلاس وزرای اطلاعرسانی کشورهای اسلامی و چهارشنبه شب 12 آذرماه در هتل آزادی تهران برگزار شد.
«ایاد امین مدنی» دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی در ابتدای این نشست با تشکر ویژه از علی جنتی برای برگزاری این اجلاس، گفت: امروز در اجلاس دهم، قطعنامههایی به تصویب رسید. همچنین اجماعی در مورد اهمیت رسانه در مقابله با چالشهای پیش روی کشورهای اسلامی صورت گرفت که در مورد اسلامهراسی و فعالیت گروههای تکفیری و افراطی بود. همچنین باید در مقابل گروههایی که پیام تنفر به دنیا نسبت به اسلام را صادر میکنند، بایستیم.
وی با بیان اینکه رسانهها نقش بسیار مهمی در این عرصه دارند، اظهار کرد: باید از رسانهها برای شناساندن اسلام و جنبههای مثبت و صلح آن استفاده کنیم. سرمایهگذاری در خصوص رسانههای عضو کشورهای همکاری از دیگر مصوبات ما بود.
امین مدنی با اشاره به اینکه قرار نیست این قطعنامهها روی کاغذ باقی بماند و قصد داریم آنها را محقق کنیم، گفت: امیدوارم این کنفرانس بتواند در این برهه زمانی حساس به یک نقطه عطف در ارتباطات رسانهای میان کشورهای مسلمان مبدل شود.
پرسش و پاسخ خبرنگاران با دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی
بر اساس این گزارش، این نشست با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی حاضر در اجلاس و در آخرین ساعات این اجلاس برگزار شد. در ابتدای این نشست، «بابک دربیکی» که مسئولیت اداره نشست را بر عهده داشت از خبرنگاران درخواست کرد که هر کدام یک سوال مطرح کنند.
اسلامهراسی تنها از سوی غرب مطرح نشده است!
ایاد امین مدنی در پاسخ به سوال خبرنگار عربزبانی که درباره راهحلهایی برای مقابله با جریانهای اسلامهراسی و نقش این کنفرانس در پیشبرد آن، گفت: ما نمیخواهیم مسائل را ساده نگاه کنیم و اعتقادی نداریم که اسلام هراسی تنها از سوی غربیها در حال مطرح شدن است، چراکه این نوع نگرش نه تنها در رسانههای غربی بلکه در محافل سیاسی و آکادمیک نیز مطرح شد. البته در دهههای مختلف تقابلی میان فرهنگ و تمدن غرب با فرهنگ اسلامی وجود داشته است که از دهههای قرن بیستم به بعد بدتر شده است که یکی از دلایل در این زمینه حرکت هماهنگ رسانههای غربی در این مساله است.
وی به جریاناتی مثل داعش و بوکوحرام اشاره کرد و افزود: این نوع جریانات شعارهای اسلامی میدهند اما کارکرد اسلام هراسانه دارند که همه میدانیم فعالیت آنها ربطی به اسلام ندارد. پیام ما این است که به دنبال تنش نیستیم و نباید از اسلام چنین چهرهای ترسیم کنیم. من امیدوارم رسانههای ما بتوانند به گونهای تحلیلی عمل کرده و بازخوردهایی را برای مقابله با این مساله ارائه دهند.
دلیل تاسیس سازمان همکاریهای اسلامی «فلسطین» بوده است
دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری در مورد موضع این سازمان درباره موضوع فلسطین، نیز توضیح داد: آرمان فلسطین در سازمان همکاریهای اسلامی هرگز فراموش نمیشود و اساسا دلیل اصلی تاسیس سازمان ما نیز مساله فلسطین بوده، چندی قبل ما در شهر رباط جلسهای با حضور وزرا داشتیم و در نتیجه آن سه گروه فعال شدند تا به کشورهای مختلف دنیا سفر کرده و اهمیت مساله فلسطین را بازگو کنند. ما همچنین از برادران مان در فلسطین خواستهایم تا با حضور در لاهه، پروندههای مربوط به ظلمی که به آنان از سوی اسرائیل وارد میشود را به جریان بیندازند و پیام مظلومیت خود را منتقل کنند. البته لازم است بگویم برای درک بهتر و پایان دادن به جریانهای افراطگرا در منطقه، باید سعی کنیم منطق آنها را بفهمیم و از چارچوبهای آنها سر در بیاوریم.
نظر شما