به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، محمد باقر الفت، رئیس کل دادگستری استان خوزستان، صبح امروز (8 خرداد) در اولین همایش استانی رؤسای حوزه های قضایی و شوراهای حل اختلاف استان خوزستان گفت: ایجاد سازش در شوراهای حل اختلاف باید به گونه ای باشد که صلح ایجاد شده پایدار بماند نه اینکه با هر اختلاف کوچکی کینه ها دوباره سر باز کند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه در برخی موارد، بر اساس سنت الهی صلح ایجاد نمی شود بلکه سازش صورت گرفته بر اساس رسوم غلط جاری میان طوایف است، بر استفاده از مقررات ملی در بحث صلح و سازش، تأکید کرد و افزود: استان خوزستان را نباید به گونه ای اداره کرد که قانون خاصی برای خود داشته باشد و مردم آن نتوانند خارج از این استان زندگی کنند.
وی تصریح کرد: متنفذین محلی که تأکید زیادی بر استفاده از حضور آنها در شوراها برای ایجاد سازش میان طرفین دعواست، چگونه صلح دادن را می دانند اما نمی دانند آن را باید بر چه اساسی ایجاد کنند و بر همین اساس نه تنها مشکل طرفین حل نمی شود بلکه اساس مصالحه نیز زیر سؤال می رود.
الفت با بیان اینکه باید برای این افراد کلاس ها و کارگاه های آموزشی برگزار کرد و این امر از وظایف مدیران شوراهاست، خاطر نشان کرد: مدیریت وظیفه سنگینی است که ما آن را به عهده گرفته ایم و وظایفی را پذیرفته ایم که باید در این خصوص پاسخگو باشیم.
وی همگرایی، جسارت، انجام کار تیمی، قدرت جذب، برقراری ارتباط و داشتن ادبیات مناسب را از خصوصیات یک مدیر موفق برشمرد و اضافه کرد: مدیر باید خلاقیت داشته باشد و وقت لازم را برای انجام امورات محول شده به او اختصاص دهد، همچنین وقتی اعتبارات در اختیار یک مدیر قرار می گیرد مدیریت هزینه کردن نیز یکی از وظایف اوست.
رئیس کل دادگستری خوزستان با پیشنهاد انتخاب یک معاون در هر حوزه قضایی برای رؤسای حوزه ها، یاد آور شد: اگر در کنار هر رئیس دادگستری، یک نفر به عنوان معاون وی فعالیت داشته باشد، بسیاری از امور منظم تر می شود و سرعت می گیرد.
وی با بیان با ینکه اهمیت دادن به نیروها موجب ایجاد انگیزش میان آنان برای فعالیت می شود، در خصوص شوراهای حل اختلاف، عنوان کرد: این شوراها به منظور کاهش پرونده های ورودی به دادگستری ها ایجاد شده اند اما چون منطبق با نیاز آن رفتار نشد، امروز به صورت غیر قابل کنترل در آمده است.
ناصر زائری، رئیس شوراهای حل اختلاف استان خوزستان نیز در این همایش خواستار اعلام به روز آمار، عملکرد، اسامی و مشخصات اعضای این شوراها شد و بیان کرد: اجرای مدیریت یکپارچه برای واریز پاداش اعضای شورا در دستور کار شورای مرکزی قرار گرفته، همچنین مقرر شده تا اعضای شورا تحت پوشش بیمه قرار بگیرند و ارائه هر چه صحیح تر و سریع تر این آمار بسیار حائز اهمیت است.
وی اذعان داشت: متأسفانه طبق اعلام آمار کشوری، درصد موفقیت شوراهای استان خوزستان در ایجاد صلح 12 تا 15 درصد است که با توجه به میانگین کشوری آن که 20 درصد است، عدد پایینی است؛ ضمن اینکه با مطالعه آمار درون استانی متوجه می شویم که عدد واقعی این آمار در خوزستان 30 درصد است و این تفاوت به دلیل ضعف ما در ارائه به موقع آمار است.
لازم به ذکر است، در ادامه این همایش رؤسای حوزه های قضایی آبادان، خرمشهر، مسجدسلیمان، ماهشهر و بهبهان به ایراد مسائل و مشکلات موجود در این زمینه و ارائه راهکارها و پیشنهادهای خود برای حل این مشکلات، پرداختند.
پایان پیام/
نظر شما