به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از بيرجند، محمد محمدي امروز (12 آذر) در کارگروه اجتماعی فرهنگی خراسان جنوبی اظهارکرد: روند نزولي جمعيت در ايران كه به دنبال تغيير در سبك زندگي رخ داده متأثر از مدرنيته و مباني مدرنيستي است.
وي افزود: اهميت اين موضوع زماني آشكار ميشود كه بدانيم با پيري جمعيت و مشكلات ناشي از آن مواجه هستيم.
معاون دفتر اجتماعي و فرهنگي استاندار خراسان جنوبي با بيان اينكه در سالهاي 67 تا 90 براي تحقق شعار فرزند كمتر زندگي بهتر اقدامات فرهنگي، آموزشي و بهداشتي و اقتصادي گستردهاي با بهرهگيري از ظرفيت همه مراكز سازمانهاي دولتي انجام شد، گفت: همزمان نيز در سبك زندگي تغييراتي ايجاد شده تا چايي كه باروري كل از 6.3 در سال 65 به 1.6 در سال 90 رسيده است.
محمدي ادامه داد: رشد سالانه جمعيت از 3.9 به 1.29 درصد در سال 90 كاهش يافته كه اين موضوع دغدغه مسئولان و تصميمگيران نظام را ايجاد كرد كه بايد اين سياستها تغيير يابد.
وي با اشاره به اينكه بر اساس قانون برنامه اول كه در سال 68 تصويب شد پيشبيني بود كه در سال 90 ميزان باروري زنان از 6.4 نوزاد به 4 نوزاد برسد، بيان كرد: همچنين بر اين اساس نرخ رشد طبيعي از 3.2 به 2.3 برسد ولي در عمل رويدادي فراتر از اين پيشبيني رخ داد.
معاون دفتر اجتماعي و فرهنگي استاندار خراسان جنوبي ميزان باروي كل استان بر اساس سرشماري سال 90 را 2.5 فرزند به ازاي هر زن عنوان كرد و گفت: اين بالاتر از حد جايگزيني است كه حفظ اين شاخص و كاستن از نابرابريهاي آن در مناطق مختلف استان از اهميت خاصي برخوردار است.
محمدي با بيان اينكه ثبت آمار طلاق در سال گذشته نسبت به سال 91 به ميزان 9.1 درصد افزايش داشته، تصريح كرد: همكاري دستگاههاي متولي امور فرهنگي به منظور تبيين آثار منفي طلاق بر سلامت خانواده، فرزندان و جامعه از اقدامات مهم تلقي ميشود.
وي چالشهاي كاهش زاد و ولد و جمعيت در كشور را بحران ساختار خانواده، شكاف نسلي، كاهش چتر حمايتي خانواده از سالمندان، افزايش مهاجرت و تغييرات هويتي و چالشهاي سياسي امنيتي برشمرد.
معاون دفتر اجتماعي و فرهنگي استاندار خراسان جنوبي اصلاح نگرش و رفتار خانواده در زمينه فرزندآوري، ترويج فرهنگ اعتماد و خوشبيني به خداوند بر اساس آموزههاي ديني، الگوسازي خانواده موفق پر جمعيت، گفتمانسازي و ضرورت افزايش زاد و ولد را براي افزايش جمعيت كشور پيشنهاد داد.
پايان پيام/
نظر شما