به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع خبری، بسیاری در مورد اهداف ویلادیمیر پوتین از سفر به ترکیه و گفتگو با اردوغان سوالات زیادی در سر دارند بویژه در خصوص موضع گیری آنکارا در مورد بحران سوریه و مسائل منطقه ای از آنجا که دیدگاه طرفین درباره سوریه کاملاً متناقض است؛ در حالی که رئیس جمهور ترکیه خواستار سرنگونی هر چه سریع تر نظام بشار اسد و مداخله نیروهای خارجی در این کشور است و ایجاد منطقه پرواز ممنوع و نواحی حائل را پیگیری می کند، پوتین خواهان راه حل سوری - سوری و عدم دخالت عناصر خارجی است.
این دیدارها از آغاز بحران سوریه تاکنون چندین بار انجام گرفته اما هدف آنها تغییر نظر طرف مقابل در قبال بحران سوریه نبوده ونیست.
اولویت واشنگتن در حال حاضر مقابله نمایشی با داعش و یافتن راهی برای وادار کردن ترکیه برای پیوستن به این ائتلاف است امری که بر دیدار مذکور نیز سایه انداخته اما نه به جهت تغییر موضع روسیه یا ترکیه بلکه به لحاظ منافع اقتصادی وصف آرایی قوی مقابل آمریکا.
اردوغان نیاز به گسترش روابط با مسکو به جهت تحت فشار قرار دادن اوباما برای تغییر موضع در قبال ترک ها و دست بر داشتن از اجبار آنان به حمایت همه جانبه از ائتلاف ضد داعش دارد. روسیه نیز می کوشد با برگ برنده تقویت روابط با ترکیه به واشنگتن فشار وارد کند تا از اثرات سوء تحریم های اقتصادی بر خود بکاهد زیرا طبق اعتراف مقامات روسی این تحریم ها تاثیرات نامطلوبی را بر اقتصاد روسیه وارد آورده است.
بدین ترتیب دو طرف درباره سوریه به بحث ساده و مذاکرات دو جانبه متداول پسند کرده و بیشتر منافع اقتصادی را دنبال کردند تا اینکه بخواهند درباره مسائل منطقه ای و بین المللی چانه زنی کنند.
بخش مهمی از مذاکرات به تقویت و گسترش روابط اقتصادی و تجاری دو جانبه اختصاص داده شد به سبب اینکه پوتین در راهبردی که پس از اعمال تحریم ها علیه خود در پیش گرفته است در جستجوی جایگزینی برای روابط با غربی ها می گردد و ترکیه نیز در فکر جبران خسارت های اقتصادی کلانی است که به جهت مداخله و تنش آفرینی اردوغان در سوریه، عراق، لیبی و مصر، به بار آمده و سیاست های جاری حزب عدالت و توسعه در تحمیل جنگ ها و درگیری های داخلی به این کشورها به تنها ماندن آنکارا در عرصه بین الملل منجر شده و قطر تنها شریک جدی دولت قطر محسوب می شود.
مشهور است که از زمان روی کار آمدن اردوغان، اعمال سیاست های انقباضی در ترکیه خسارات گسترده ای را در پی داشته است.
پایان پیام/
نظر شما