به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا، هوشنگ عباسی، گیلان شناس و پژوهشگر گیلانی عصر امروز(11آذر) در یادبود میرزا کوچک خان جنگلی در سیاه درویشان اظهار کرد: یاد همه شهیدانی که برای آب و خاک و میهن جان و هستی خود را نهادند گرامی باد.
وی با بیان اینکه میرزا در شرایطی قیام کرد که کشورمان از هر سو در معرض هجوم بیگانگان بود، افزود: کنسولهای خارجی بیشترین تصمیم گیریها را در آن زمان برای ایران میگرفتند که بسیاری از وطن دوستان از خاک خود تبعید شده بودند.
گیلان شناس و پژوهشگر گیلانی گفت: میرزا از جمله رهبران نهضت مشروطیت بود که نقش عمدهای در این پیروزی داشت.
عباسی تصریح کرد: بعد از اینکه ایران مورد تهاجم بیگانگان قرار گرفت، میرزا به همراه هفت تن از یارانش وارد سیاه درویشان شد که مرکزی برای ارتباط با پیربازار، گسکرات، صومعهسرا، فومن و دیگر شهرها بود.
وی با بیان اینکه وقتی میرزا وارد سیاه درویشان شد فردی به نام "همت" را دید، خاطرنشان کرد: میرزا و یارانش گفتند فالشان با نام این مرد گرفته شدو باید همتی کنند تا بیگانگان را از ایران اخراج کنند.
گیلان شناس و پژوهشگر گیلانی با بیان اینکه میرزا و یارانش تصمیم گرفتند تا بیگانگان از ایران بیرون نرفته اند سر و صورت خود را اصلاح نکنند، اظهار کرد: بعد از این امر آنها وارد جنگل شدند و مبارزات خود علیه بیگانگان را آغاز کردند.
عباسی با بیان اینکه منشور جنگل اول مبارزه بر علیه بیگانگان بود، افزود: میرزا فردی آزادی خواه بود که برای جامعه و همه مردم خود خواستار توسعه و پیشرفت بود.
وی با بیان اینکه وقتی نهضت جنگل شروع شد همه گروهها و احزاب در آن نقش داشتند، گفت: میرزا به مدت 7 سال در جنگل ماند و فراز و نشیب های مختلفی را پشت سر نهاد و سرانجام جانش را برای میهن گذاشت.
گیلان شناس و پژوهشگر گیلانی تصریح کرد: تاثیر معنوی انقلاب جنگل سالها ماند و چون درختی تناور ریشه دواند و اندیشه های آن در تاریخ،شعر، ادبیات و... ماندگار شد.
پایان پیام/
نظر شما