به گزارش خبرگزاری شبستان، عرضه تبیین فیزیکی مشخص برای گردش سیارات در آسمان و محل قرار گرفتن افلاک آنها در آسمان از جمله مهمترین پرسشهای دانشمندان دوره اسلامی بوده است. دانشمندان اسلامی بر اساس نظریه عنصر پنجم ارسطو این مسأله را توضیح میدادند.
بر اساس این نظریه ماده تشکیل دهنده افلاک چیزی به غیر از عناصر اربعهای است که عالم کون و فساد را ساختهاند و به همین دلیل این عنصر پنجم ویژگیهای متفاوتی دارد. سنگینی و سبکی، تخلخل و تکاثف، رشد و نمو و خرق و التیام در این عنصر پنجم راه ندارند. آنچه در آثار بیشتر متفکران دوره اسلامی به چشم میخورد آن است که ایشان تنها انتصاب این خواص را به عنصر پنجم گفتهاند و بر این مدعا دلیلی نمیآورند اما در میان آثار گروهی از متفکران دوره اسلامی تلاش برای عرضه تبیینی برای این ویژگیها را میتوان جستجو کرد. ادعا آن است اندک اشخاصی که تلاش کردهاند دلایلی له یا علیه خواص عنصر پنجم بیاورند، از جمله منجمان نبودهاند.
بنا به گزارش روابط عمومی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، در همین راستا نشست علمی "ویژگی طبیعی فلک نزد متفکران دوره اسلامی" از سوی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می شود.
شایان ذکر است، این نشست ساعت 30 و 16 دقیقه عصر روز چهارشنبه با سخنرانی حنیف قلندری، معاون پژوهشی و فناوری موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران، در سالن همایش های این موسسه برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما