به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام والمسلمین سید داود حقانی، استاد حوزه های علمیه تبریز شب گذشته (7 خرداد) در نشست مشترک دانشجویان و طلاب تبریزی که در آستانه قیام 15 خرداد صورت گرفت به تشریح نقش مبارزاتی امام راحل علت صدور اعلامیه مشترک مراجع و علما در تایید مرجعیت امام خمینی(ره) پرداخت.
وی با بیان اینکه رژیم منحوس پهلوی فعالیت تبلیغاتی زیادی انجام داده بود تا حرکت امام بر علیه شاه را یک حرکت انفرادی معرفی کنند، گفت: این در حالی بود که قبل از امام خمینی نیز آیت الله بروجردی به عنوان زعیم حوزه علمیه و به عبارتی جهان تشیع سرسختانه با اقدامات شاه مقابله می کرد.
استاد حوزه های علمیه تبریز افزود: تایید مرجعیت امام خمینی از سوی علما، آغاز مبارزه علنی حوزه علمیه با شاه بود و برخی از عوامل نفوذی در حوزه های علمیه با مشاهده این حرکت جمعی علما ناامید و سرخورده شدند.
حجت الاسلام والمسلمین سید داودحقانی با بیان اینکه بر اساس قانون اساسی رژیم پهلوی اعدام مراجع غیر ممکن و غیر قانونی بود، تصریح کرد: در حقیقت شاه می خواست امام را علیه فعالیت های ضد رژیم اعدام کند که مراجع و علما در ابتکاری اقدام به صدور اعلامیه مشترک در تایید مرجعیت این بزرگ فقیه دوران تشیع نمودند.
وی خاطرنشان کرد: البته این بدان معنا نیست که امام مرجع نبودند بلکه این حرکت مشترک مراجع یک حرکت سیاسی بود در برابر توطئه های رژیم حاکم وگرنه امام امت در سنین بسیار پایین تر به عنوان مرجع تقلید و صاحب رساله علمیه در میان مردم و علما شناخته شده بودند.
استاد حوزه های علمیه تبریز گفت: هرچند این اتفاق در سال 42 رخ داد و دستگاه حاکم با مشاهده این حمایت گسترده به تبعید امام اقدام کرد، اما تبعات این حمایت معنوی و سیاسی در کمتر از 15 سال دیگر خود را نشان داد و به عبارت بهتر حوزه علمیه و مرجعیت آگاه شیعه بار دیگر حرکت صحیح خود را بازیافت.
استاد حوزه های علمیه تبریز یادآور شد: به عبارت دیگر امام خمینی از ظرفیت عظیم حوزه که مورد غفلت واقع شده بود برای نابودی شاه بهره برد.
پایان پیام/
نظر شما