به آموزش تخصصی هنر اسلامی ایرانی نیاز داریم

خبرگزاری شبستان: مولف كتاب های نگارگری معتقد است كه نگارگری ایران پس از انقلاب اسلامی به جایگاه مناسبی دست یافته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری پرویز اسكندرپور خرمی، نگارگر و خطاط، درمورد تحول فضای هنر ایران گفت: اكثر هنرمندان پیش از انقلاب با شعار هنر برای هنر كار می كردند و به مردم، خواسته ها و عقایدشان توجهی نداشتند. این رویه موجب تعصب هنرمندان مردمی و مذهبی شد؛ اما پس از انقلاب مضامین مذهبی میان هنرمندان رواج یافت و هنر ایرانی اسلامی وارد مسیر درست خود شد. انواع هنرها به خصوص نگارگری در جای خودشان خرج شدند، مفاهیم ملی مذهبی به طور مناسبی وارد شد و بهای لازم به آن ها داده شد.


وی با اشاره به فعالیت های پررنگ هنرمندان دینی افزود: اقبال به هنر ایرانی اسلامی بعد از انقلاب به بركت وجود امام و رهبری و رهنمودهایشان، به بلوغ رسید و امروزه هم در میان مردم از اقبال خوبی برخوردار بوده و هم توجه هنرمندان و هنرشناسان را جلب كرده است. 


مدیر موزه فرش ایران تصریح كرد: سابقا هنر ما تقلیدی بسیار سطحی و درجه پایین از هنر اروپایی بود و همین موضوع نیز در دانشكده ها و مراكز هنری تدریس می شد اما امروزه، تدریس و ترویج هنر ملی و اسلامی ما رشد خوبی داشته و وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی به سمت ایرانی اسلامی شدن هنر پیش می رود. همین امر نیاز ایران را به یك دانشكده و یا دانشگاه مختص هنرهای اسلامی به خوبی نشان می دهد. در حال حاضر، ایده این كار مطرح شده كه امیدوارم مورد نظر مسئولان قرار بگیرد و شاهد ترویج مراكزی جهت آموزش تخصصی این هنرها باشیم.


این مدرس دانشگاه افزود: در كنار آموزش هنرهای اسلامی ایرانی، به تحقیق و تاریخ نگاری در این زمینه به شدت نیاز داریم. با وسعت دادن به این كار، از مصادره و دزدی فرهنگ و هنر و ایده های خود جلوگیری می كنیم تا جایگاه خود را به عنوان یكی از مراكز تمدن و فرهنگ تثبیت كنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 421110

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha