9.87 درصد زنان تهرانی قربانی همسرآزاری روانی هستند

خبرگزاری شبستان:عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: طبق آمار 9.87درصد زنان متاهل شهر تهران از همسرآزاری روانی و 9.47درصد نیز از همسرآزاری جسمی رنج می برند.

محمدعلی اسفنانی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: بنا بر تخمین دولت روسیه احتمالا در سال 1999 حدود 14 هزار زن توسط اقوام خود به قتل رسیده اند، با این حال این کشور قانونی برای مقابله با خشونت خانگی ندارد.

 

وی با بیان اینکه در آفریقای جنوبی تعداد زنانی که در خانه به ضرب گلوله کشته می شوند بیش از آنهایی است که در خارج خانه توسط فردی غریبه به قتل رسیده اند، اظهار کرد: افکار سنتی در این گونه کشورها باعث شده آماری مستند از میزان حوادث خانگی در دست نباشد.

 

وی تصریح کرد: سازمان عفو بین الملل اخیرا با اشاره به خشونت خانگی علیه زنان در جوامع سنتی جهان گفت: در کشوری مانند افغانستان که سنت های زندگی فئودالی بسیار ریشه دار است، به زن به چشم دارایی نگاه می کردند و تجاوز به حقوق آنان بدون مجازات می ماند.

 

اسفنانی افزود: بر اساس اداره آمار کانادا حدود نیمی از زنان کانادایی بالای 16 سال حداقل یک بار مورد آزار جنسی و یا جسمی قرار گرفته اند که 45 درصد این آزارها از طرف آشنایان (مرد) بوده است از هر چهار زن کانادایی یک زن مورد آزار همسر دوست پسر خود قرار گرفته است.

 

وی گفت: 63 درصد از این  زنان بیش از یک بار از همسر و دوست پسر خود کتک خورده اند و از این عده یک سوم ترس از دست دادن جان خود را گزارش داده اند.

 

این عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس خاطرنشان کرد: در سال 1995، 25 درصد از زنانی که پناهگاه مراجعه کرده اند به مراقبت های پزشکی (جهت جراحت) نیاز داشته اند، زنانی که از همسر دوست پسر خود جدا شده اند بیشتر در معرض خطر آزار قرار دارند.

 

وی با بیان اینکه پیشنهاد می شود اقدامات محلی و ملی در راستای حل بحران تبعیض و خشونت اعم از اصلاحات حقوقی بوده و به طور جدی به اصلاح فرهنگ توده مردم که مجریان اصلی و گسترده عدالت هستند، بپردازد، اظهار کرد: در شناخت مسایل زنان با محوریت تبعیض و خشونت، مسئله شناسی و کاویدن ابعاد مسئله یک ضوررت است و حل مسایل زنان با محورتی تبعیض به دلیل وجود ساختارهای فرهنگی، سیاسی و حقوقی مرتبط نیازمند تشکیل یک فرا سازمان جهت حل نظام مند مسایل است.

 

اسفنانی خاطرنشان کرد: برای حفظ اسلامیت در تحلیل ها، تعلیل ها و اولویت گذاری ها مناسب است سازمان کنفرانس اسلامی واحدی در این باره بنیان نهد تا بر مبنای نگرش دینی و مطابق علایق اسلامی تبعیض و خشونت از جامعه زنان مسلمان ریشه کن شود برای مثال رفع شخونت علیه زنان در نگرش اسلامی بر مبنای ذیل استوار است.

 

وی تصریح کرد: حرمت اشاعه فحشا در اشکال مختلش نظرهای آلوده و فسادآمیز در راستای نفی زمینه های تهاجم آمیز جنسی مردان علیه زنان، اصل کرامت انسانی زنان و مردان، رشد و بالندگی علمی و عملی جامعه در سایه تصحیح رفتارهای جنسی، حفظ و استحکام خانواده برای آن که زنان نیرویی جنسی موجود در جامعه را در الگوی طولانی مدت مهار کند، کنترل زبان و دست از آزار دیگران به عنوان مهمترین آموزه و ادب اسلامی و آموزش حقوق و تکالیف متقابل زنان و مردان در حالی که اکثر مفاهیم فوق هیچ جایگاهی در دستگاه ارزش فرهنگ مدرن ندارند.

 

وی با بیان اینکه در نقاط مختلف دنیا بین 16 تا 25 درصد از زنان با خشونت های جسمی توسط شرکای زندگیشان در رنج بودند، گفت: حداقل یک زن از هر پنج زن در زندگی خود مورد تجاوز یا در معرض آن قرار گرفته اند.

 

وی تصریح کرد:طبق آمار 9.78 درصد زنان متاهل شهر تهران از همسرآزاری روانی و 9.47 درصد نیز از همسرآزاری جسمی رنج می برند.

 

پایان پیام/

کد خبر 420649

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha