مردم به کوچکترین عمل روحانیت حساس هستند

خبرگزاری شبستان: نویسنده بیش از هفتاد عنوان کتاب با بیان این که ارائه معیار صحیح برای دینداری کودکان ضروری است گفت: ما باید به نوجوانان بفمانیم که ترازوی ما برای شناخت دین، عملکرد مسئولین و یا افراد به ظاهر دیندار نیست بلکه معیار حقیقی قرآن و عملکرد اهل بیت (علیهم السلام) است.

حجت‌الاسلام و المسلمین ابوالفضل سبزی نویسنده و پژوهشگر دینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم در رابطه با واژه دین‌گریزی عنوان کرد: گریز به معنای فرار است و ترسی است که انسان از مسئله‌ای دارد، جوانان در جامعه ما دین‌گریز نیستند بلکه در دین خود سست شده‌اند.

 

بحث کم‌توجهی در دین در تمام دنیا مطرح است

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سبزی اظهار داشت: از آنجا که دین راه و روش زیبای زندگی است بنابراین دین‌گریزی در بین جوانان معنا پیدا نمی‌کند بلکه کم‌توجهی و غفلت در دین باعث شده است که جوانان در دین خود سست شوند.

 

نویسنده و پژوهشگر دینی تصریح کرد: بحث سستی و کم‌توجهی در دین تنها مخصوص زمان و عصر ما و جامعه و دین ما نیست بلکه در ادیان دیگر و جوانان و زمان‌های دیگر هم بوده است و امروزه این بحث در تمام دنیا مطرح است.

 

وی خاطرنشان ساخت: در غرب به خاطر بی‌محتوایی و انحرافی که در ادیان پیش آمده است، تحریف و همچنین تغییر هر ساله کتاب‌های دینی مشهود است به طوری که کتاب انجیل پنج سال گذشته با امسال متفاوت است که همین عامل باعث دین‌گریزی افراد در غرب شده است.

 

جهل به دین در سست شدن و بی‌توجهی جوانان به دین تأثیر دارد

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سبزی با اشاره به این که جهل به دین و عدم شناخت آن از جمله عواملی است که در سست شدن و بی‌توجهی جوانان به دین تأثیر دارد بیان داشت: در روایات آمده است که مردم، دشمن چیزی هستند که نشناسند و اگر آن را به خوبی بشناسند دشمنی نمی‌کنند.

 

وی با بیان این که دین مجموعه‌ای از خوبی‌ها و زیبایی‌هاست عنوان کرد: اگر فردی کوچکترین تحقیقی در متون دینی اسلام و تشیع کند متوجه می‌شود که اسلام شامل گنجینه‌های علمی، معنوی و معرفتی است و معارف انسان‌ساز در دین اسلام است.

 

نویسنده کتاب «آداب زندگی» اذعان داشت: در روایتی از پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) آمده است که اسلام در آغاز غریب بود و در آخرالزمان نیز دوباره غریب می‌شود، یعنی مردم دین را نمی‌شناسند و اگر به دین توجه کنند به سوی آن می‌روند.

 

مردم به کوچکترین عمل روحانیت حساس هستند

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سبزی اظهار داشت: یکی دیگر از عواملی که باعث کم‌توجهی در دین شده است عملکردهای غلط و همراه با دروغ و نفاق برخی از صاحب‌منصبان است که در هر زمان وجود داشته و دارد، صاحب منصبانی که در جایگاه دین نشسته‌اند و خلاف جهت دین حرکت می‌کنند.

 

نویسنده و پژوهشگر دینی تصریح کرد: برخی افراد جلوه دین را در این مسئولین می‌بینند و از دین زده می‌شوند در صورتی که باید این دید اصلاح شود.

 

وی بیان داشت: امام خمینی (ره) به افراد توصیه می‌کردند که ابتدا تزکیه نفس کنند و سپس وارد کارهای حکومتی و اجتماعی شوند، کسانی که در حکومت اسلامی در جایگاهی قرار می‌گیرند به خصوص روحانیون بسیار باید مراقب باشد، مردم به کوچکترین عمل روحانیت از جمله ظاهر، عمل و سخنان آنان حساس هستند.

 

تربیت صحیح کودکان را باید قبل از بچه‌دار شدن آموخت

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سبزی تصریح کرد: عملکرد افراطی برخی از خانواده‌های به ظاهر متدین در تربیت فرزندان باعث شده است که به دینداری کودکان آسیب وارد شود، خانواده‌هایی که دین را به درستی نفهمیدند و کج‌فهمی‌های خود را به کودکان القا کردند و باعث شدند که کودکان از دین زده شوند.

 

نویسنده و پژوهشگر دینی ادامه داد: آنان که دین را با عینک خودشان می‌بینند چون دین خودشان را به کودکان القا می‌کنند کودکان از دین زده می‌شوند، افراد دیندار باید دین را در حرف و عمل به درستی به نمایش بگذارند تا کودکان به دین علاقمند شوند.

 

وی با بیان این که تربیت صحیح کودکان را باید قبل از بچه‌دار شدن آموخت گفت: خداوند دوست دارد در جایی که سخت گرفته است انسان سخت بگیرد و در جایی که راحت گرفته است انسان راحت برخورد کند.

 

تهاجم فرهنگی از جمله عوامل کم‌توجهی افراد به دین است

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سبزی بیان داشت: برخورد برخی دیندارها و مسجدی‌ها با کودکان و نوجوانان می‌تواند بر دینداری افراد جامعه تأثیر بگذارد؛ اگر کودکی به واسطه فردی از مسجد زده شود و به انحراف کشیده شود، آن فرد در انحراف کودک شریک است.

 

وی با اشاره به این که دشمنی دشمنان اسلام و تهاجم فرهنگی از جمله عوامل کم‌توجهی افراد به دین است تصریح کرد: امروزه حدود 150 شبکه ماهواره‌ای فارسی فعالیت می‌کنند که برخی از این شبکه‌ها توسط اسرائیل اداره و کنترل می‌شود.

 

نویسنده کتاب «آداب زندگی» خاطرنشان ساخت: رابرت مورداک اسرائیلی رئیس شبکه ماهواره‌ای فارسی وان است، آیا به این فکر کرده‌ایم که یک اسرائیلی چقدر ما را دوست دارد که وقت فراغت ما و خانواده ما را با فیلم‌های پرهزینه و سنگین پر می‌کند؟.

 

این پژوهشگر دینی ابراز کرد: رابرت مورداک اقرار کرده است «نیازی به جنگ نظامی با ایران نیست، من در عرض چند سال می‌توانم به صورت جنگ نرم، افکار مردم یران را به طور کلی عوض کنم».

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سبزی عنوان کرد: جنگ نرم باعث می‌شود که حیاء، غیرت، قبح گناه و همچنین کانون گرم خانواده از جامعه گرفته شود و زمانی که فرد تمام گنجینه‌های دین انسانی و اسلامی خود را از دست داد هیچ چیز برای وی باقی نمی‌ماند.

 

وی با بیان این که بی‌توجهی خانواده‌ها به دین و مسائل دینی یکی از عوامل سست شدن کودکان در دین است افزود: خانواده‌هایی که به همراه کودکان خود پای فیلم‌های ماهواره‌ای می‌نشینند کاملا به این مسائل بی‌توجه هستند، گویا خودشان مرگ موش در غذای کودکشان ریخته و خواهان مسموم کردن روح فرزندان خویش هستند و فکر نمی‌کنند چه خیانتی به آنها و خودشان می‌کنند.

 

نویسنده کتاب «وارونه‌ها و خرافات در آخرالزمان» عنوان کرد: خرافات و انحرافاتی که جزء دین نیست ولی به نام دین به دین بسته شده است، باعث آسیب رساندن به دینداری جوانان شده است که در این رابطه سه کتاب توسط اینجانب در زمینه خرافات رایج بین مردم تألیف کرده‌ام.

 

شناخت صحیح دین، بهترین راهکار در توجه افراد به دین

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سبزی تصریح کرد: تمام عواملی که باعث سست شدن و بی‌توجهی کودکان و نوجوانان در دینداری می‌شود اگر ضد آنها را پیدا کنیم خود راهکار نجات از این مصیبت است.

 

وی بهترین راهکار در توجه کودکان و نوجوانان به دین را شناخت صحیح دین و اهمیت دادن به این شناخت معرفی کرد و گفت: ما دین اسلام را نه خودمان به درستی شناخته‌ایم و نه به بچه‌های خود به درستی شناسانده‌ایم.

 

 

این پژوهشگر دینی عنوان کرد: اگر از یک کودک 5 تا 6 ساله بپرسند که فلان فوتبالیست غربی کیست؟! تمام بیوگرافی او را می‌گوید، اما اگر بپرسند که یک دقیقه در رابطه با امام هادی یا ائمه دیگر (علیهم السلام) صحبت کند اطلاع کافی ندارد و حتی گاهی ممکن است که اولیا هم اطلاعی نداشته باشند.

 

نویسنده کتاب «آداب زندگی» اظهار داشت: ما چقدر برای شناخت ائمه اطهار (علیهم السلام) که معلمین آفرینش هستند وقت گذاشته‌ایم و یا هزینه کرده‌ایم؟.

 

ارائه معیار صحیح برای دینداری کودکان لازم و ضروری است

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سبزی تصریح کرد: دینداری ما و کودکان ما پوست گردویی است یعنی چون گفته‌اند و گفته‌ایم مسلمانیم؛ مغز دین، علم و حکمت است و نور دین معارف اهل بیت (علیهم السلام) است که اگر اینها نباشد پوست گردویی بیشتر نیست.

 

این پژوهشگر دینی بیان داشت: اگر مغز دین و نور دین نباشد انسان سست خواهد بود و و با شبهه‌ای کوچک دگرگون می‌شود، مانند ظهور شخصی مانند احمد حسن که ادعای سید یمانی کرده است و مثل روز روشن است که ربطی به حضرت و راه امام زمان (عج) ندارد زیرا در مورد امام عصر و ظهور مطالعه‌ای ندارد.

 

وی با بیان این که ارائه معیار صحیح برای دینداری کودکان لازم و ضروری است گفت: برای کشیدن هر چیزی ترازویی لازم است و ما باید به کودکان بفمانیم که ترازوی ما برای شناخت دین، عملکرد مسئولین و اطرفیانی که به ظاهر خود را دیندار می‌خوانند نیست، بلکه میزان و معیار حقیقی برای شناخت دین، فقط قرآن و عملکرد اهل بیت (علیهم السلام) است.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سبزی افزود: اگر از یک روحانی اشتباهی را دیدیم باید اصل دین را پیدا کنیم و کسانی که به عنوان حجت دین خداوند هستند را چراغ راه خود قرار دهیم تا در دست‌انداز‌ها به زمین نخوریم و راه را گم نکنیم.

 

امامان خود را به درستی بشناسیم

 

وی تصریح کرد: نهرو که بعد از گاندی در هند حاکم شد با این که بر خلاف گاندی اعتقادی به خداوند نداشت، ولی سخنان ایشان در مدارس هند چاپ شد که گفته بود «در تمام طول تاریخ تنها یک حاکم عادل روی کار آمده است و آن هم امام علی (علیه السلام) بود که در کارهای شخصی خود چراغ بیت‌المال را خاموش می‌کرد».

 

نویسنده و پژوهشگر دینی بیان داشت: شخصی به نام مغیره خدمت امام علی (علیه السلام) رسید و گفت اگر شما به حکومت رسیدید معاویه را حذف نکنید، چون حذف معاویه برای شما درددسر می‌شود بگذارید ابتدا حکومت شما محکم شود.

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سبزی افزود: حضرت در پاسخ گفت: ‌»ای مغیره! اگر در دورترین نقطه جهان یک پلی باشد و روی آن پل، یک سوراخ و دست‌اندازی باشد و گله گوسفندی از آنجا رد شود و پای یک گوسفند خراش ببیند، روز قیامت خداوند از من به عنوان حاکم مسلمین بازخواست می‌کند حال می‌گویی من معاویه را کنار نگذارم و بی‌تفاوت باشم».

 

این پژوهشگر دینی در ادامه گفت: حضرت علی (علیه السلام) در حدیثی می‌فرماید: «اگر تمام دنیا رو به من پیشنهاد دهید و در قبال آن بخواهید که دانه گندمی را از دهان یک مورچه بگیرم و آن را آزار دهم، قسم به خدا که این کار را نخواهم کرد».

 

حجت‌الاسلام و المسلمین سبزی تصریح کرد: اگر مردم این گونه امام خود را بشناسند و این طور از امامان معصوم (علیهم السلام) و رفتارهای زیبای آنان آگاه شود و زیبایی‌های رفتار و کلام آنان را درک کنند قطعا دیگر چیزی نمی‌تواند بین آنها و دین جدایی اندازد.

 

پایان پیام/

کد خبر 420622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha