تربیت کاتبان جوان قرآنی گامی دیگر در توسعه هنر قرآنی

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام حشمتی گفت: برای تقویت ظرفیت های نهفته در هنرهای قرآنی ضمن حمایت از کاتبان وحی به تربیت کاتبان جوان اهتمام داریم.

حجت الاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به لزوم عمومی سازی فرهنگ قرآن کریم و راه کارهای آن به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: در بحث ترویج آموزه های قرآنی 2 بخش اساسی و قابل اهمیت است یکی یادگیری قرآن است که در سطح مساجد و مدارس توسعه می یابد که این قدم اول بوده و در مرحله بعد باید مردم را با مفاهیم و کاربردی کردن آن و فهم آیات الهی آشنا کنیم.

 

وی افزود: مرحله اصلی عمومی سازی آموزه های قرآنی را همین بحث تشکیل می دهد که ما کمی مشکل داریم، مشکل ما این است که در بحث فهم قرآن برای افراد فرهیخته موفق بودیم اما برای عموم مردم واقعا توفیق مان زیاد نبوده است ما باید عادت مردم را تغییر دهیم و بدانیم تنها خواندن قرآن کفایت نمی کند بلکه فهم، تدبر و عمل به آن نیز اهمیت دارد تا زندگی مردم قرآنی شود.

 

حجت الاسلام حشمتی تصریح کرد: باید در این راستا از ظرفیت مراجع تقلید، رسانه ها، ابزار هنر کمک بگیریم و مسئولان نیز رویکرد خود را نسبت به این مسئله تغییر دهند.

 

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص حمایت از ظرفیت های هنر قرآنی و به خصوص کاتبان وحی گفت:  ما در حوزه هنرهای قرآنی بابی برای حمایت و کمک به خوشنویس های کشور قرار داده و به اندازه بودجه معاونت کمک می کنیم و در کارهای کتابت قرآن و طرح های نیمه کاره دیگر و حتی بر روی آموزش های کاتبان و تربیت جوانان سرمایه گذاری کرده ایم. همچنین معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  اهتمام به چاپ قرآن کریم دارد و اگر کاتبان برجسته قرآنی نیز برای چاپ قرآن نیاز به کمک داشته باشند دریغ نمی کنیم.

 

معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تصویب طرح ادغام اتحادیه تشکل‌های قرآنی و مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد گفت: یکی دیگر از مزایای این ادغام این است که مرکز رسیدگی، کنترل و نظارت بر مؤسسات یک مرجع رسمی خواهد بود، این امر نیز به نوبه خود باعث تسریع روند رسیدگی به امور مؤسسات خواهد شد. در حال حاضر همه اصناف و تشکل‌ها به این صورت هستند و تمام آنها دارای اتحادیه واحدی هستند.

حجت‌الاسلام حشمتی خاطرنشان کرد: اگر نهادهای عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی و هیئت رسیدگی همکاری‌های لازم را داشته باشند رسیدن به اهداف مدنظر با توجه به ادغام صورت گرفته امکان پذیر خواهد بود. اینکه مؤسسات قرآنی پس از چند سال تعیین تکلیف شدند یک حرکت خوب و مناسب است که در گسترش مؤسسات و قانون‌مند و ضابطه‌مند شدن آنها بسیار اثرگذار خواهد بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 420584

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha