به گزارش خبرگزاری شبستان ازمشهد، آیتالله محمد محمدی ریشهری، تولیت آستان حضرت عبدالعظیم (ع) عصر امروز (7 خرداد) در چهارمین نشست علمی طرح مطالعه توسعه کمی و کیفی امامرضا(ع) با موضوع ساز و کار تبدیل اماکن زیارتی به قطبهای فرهنگی که در محل بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی برگزار شد، گفت: در شرایط کنونی بالاترین ظرفیت فرهنگی و سیاسی را بقعه امام رضا (ع) دارد.
وی با اشاره به فضیلت زیارت امام هشتم (ع) گفت: علت فضیلت زیارت امام رضا (ع) این است که خواصی از شیعه برای زیارت آن حضرت به این بارگاه نورانی مشرف میشوند و به همین خاطر زیارت حضرت ثامنالائمه از نظر فرهنگی ظرفیتی دارد که بالاتر از حج و زیارت امام حسین (ع) است.
تاکید آیت الله ری شهری برتقویت پایگاه های مذهبی به عنوان پایه های فرهنگی نظام
آیت الله ری شهری گفت:در نظام جمهوری اسلامی ایران که سیاست و دین به هم پیوسته است،باید پایگاههای مذهبی تقویت شود، زیرا هر چه این پایگاهها تربیت شود، پایههای فرهنگی نظام اسلامی نیز تقویت میشود.
رئیس موسسه فرهنگی دارالحدیث تصریح کرد: چنانچه این امر به صورت هدفمند و متناسب با مقتضیات زمان، نیازهای مختلف اقشار جامعه در نظر گرفتن علایق مردم، بهرهگیری لازم از ظرفیتهای فرهنگی اماکن متبرکه انجام میشود.
وی مهمترین نکته در بهرهگیری از ظرفیت اماکن متبرکه و فضاهای مقدس را وحدت و هماهنگی نظام یافته و نحوه مدیریت و راهبردی این نهادها در سراسر کشور عنوان کرد و گفت: اگر مدیریت متمرکز در بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی آنها از نهادهای اماکن متبرکه ایجاد کنیم، به اهداف طرح مطالعه توسعه کمی و کیفی امام رضا (ع) نائل میشویم.
ریشهری، نیازسنجی مراجعان، تدوین کرامات مستند این اماکن، بررسی وضعیت نیروهای انسانی و برنامهریزی و تلاش برای خرافهزدایی در اماکن زیارتی را از دیگر عواملی خواند که موجب تقویت پایگاههای مذهبی میشود.
وی با بیان اینکه زیارتگاهها باید کانون اصی نشر معارف اهل بیت (ع) در جهان باشند، خاطرنشان ساخت: این امر نیاز به برنامهریزی، پژوهش، آموزشی و برنامههای مختلف در کنار پژوهش و آموزش دارد.
حجتالاسلام هاشم مهذب، دبیر اجرایی طرح توسعه زیارت امام رضا(ع) نیز درادامه گفت: راهبردهای اصلی برای تحقق اهداف طرح در نظر گرفته شده و راهبرد اصلی آن این است که به زیارت به عنوان یک مولفه در تمدن سازی دینی توجه داشته باشیم.
اجرای 70 درصد فاز نخست طرح مطالعه زیارت
وی با بیان اینکه 70 درصد از فاز نخست طرح مطالعه توسعه کمی و کیفی زیارت اجرا شده است، خاطر نشان ساخت: 15 پروژه برای این امر در دست اجرا داریم، که قریب به 70 درصد این بخش تکمیل شده و 30 درصد باقیمانده است.
وی افزود: مهذب، دین و مولفههای دین برای ساماندهی وضعیت جامعه تا مدیریت مشارکتی، مهندسی فرهنگی و مدیریت راهبردی از دیگر بهرهبرداری اصلی برای تحقق اهداف این طرح است.
پایان پیام/
نظر شما