به گزارش خبرگزاری شبستان در قم، حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان امروز (6 آذر) در هفتمین یادواره شهدای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) که در سالن همایش این مؤسسه برگزار شد عنوان کرد: امروزه یکی از مسائل مهم و کلانی که در جریان ارتباط با دیگران و گفتگوی معارف دینی و انقلابی و فعالیتهای تبلیغی باید به آن توجه داشت مسئله ادبیات و فضای حاکم بر ادبیات و نوع گفتمانی است که برای بیان حق و تبیین حقیقت استفاده میکنیم.
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان با بیان این که در ادبیات، نوگرایی مورد نیاز انسان است گفت: نوگرایی تا حدودی قابل قبول و در مواردی لازم است و جامعه اسلامی ما به ادبیات نو نیاز دارد ولی این بدان معنا نیست که ادبیات کهن خود را دور بریزیم بلکه باید با ادبیات جدید، مفاهیم کهن خود را بازگو کنیم.
امام خمینی (ره) از تولیدکنندگان ادبیات نو در عصر حاضر بود
عضو هیأت علمی مرکز تخصصی تبلیغ با اشاره به این که امام خمینی (ره) از تولیدکنندگان ادبیات نو در عصر حاضر بود اظهار داشت: «زمزم نور» اصطلاح خاصی است که امام راحل (ره) ابداع کردند، همچنین بسیاری از کلماتی که در بیانات ایشان وجود دارد با استفاده از ادبیات قرآنی و همچنین ابتکارهایی در ادبیات فارسی است که به عرصه آوردند.
وی با بیان این که ادبیات نو ضربه ای به ادبیات قدیمی نمیزند خاطرنشان ساخت: ادبیات نو برای مفاهمه و تأثیرگذاری بیشتر بر جامعه مورد نیاز است، به طوری که امام خمینی دو اصطلاح «اسلام ناب» و «اسلام آمریکایی» را در بیانات خویش به کار میبرد و این دو اصطلاح را تبیین میکند و به عنوان یک عبارت ذوقی از کنار آن عبور نمیکند.
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان افزود: امام راحل (ره) تعریفی انقلابی و حماسی از اسلام ناب ارائه میدهد و کفر، نفاق و ظلم را به اسلام آمریکایی تعبیر میکند و بدین صورت ادبیات را در تبیین سلسله مفاهیم به کار میبرد.
عضو هیأت علمی مرکز تخصصی تبلیغ تصریح کرد: گسترش علم، پرداختن به جزئیات، مسائل متحدثه اولویتهایی هستند که امام خمینی (ره) با آن مواجه میشود و همچنین تهاجمهایی که صورت میگیرد باعث میشود که ایشان از ادبیات نو استفاده کند.
نقش مقام معظم رهبری (مد ظله) در ادبیات نو
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان با بیان این که ما باید در ارتباط با شهیدان خود از ادبیات نو استفاده کنیم عنوان کرد: ادبیات نو با کلمه شهادت و قداست آن منافاتی ندارد که از شهدای خود به عنوان قهرمانان ملی یاد کنیم چون هویت ملی ما را این شهدا حفظ کردند.
عضو هیأت علمی مرکز تخصصی تبلیغ با اشاره به این که حضرت خامنه ای (مدظله) در تبیین مفاهیم انقلابی بی نظیر هستند بیان داشت: مقام معظم رهبری (مد ظله) فرمودند که شهداء مظهر قدرت اسلام هستند یعنی شهادت و قدرت را قرین یکدیگر دانستند.
وی افزود: همچنین ایشان سالی را که به نام امام حسین (ع) نامگذاری کردند، «سال عزت و افتخار حسینی» نامیدند نه سال مظلومیت و شهادت حسینی یعنی نام امام حسین (ع) با عزت و افتخار قرین کردند که این، از نگاه و دید مخصوص پرده برداری میکند.
از ادبیات مظلومانه به سمت ادبیات مقتدرانه پیش رویم
عضو هیأت علمی مرکز تخصصی تبلیغ تصریح کرد: دشمنان اسلام با ادبیات خیلی بازی میکنند مانند حقوق بشر و آزادی که از مفاهیم قابل توجهی هستند ولی صهیونیسمها از آن سوء استفادههای زیادی کرده اند.
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان اذعان داشت: اسلام مدعی آزادی و حقوق بشر است به همین دلیل ما باید ادبیاتی را وارد عرصه کنیم که در مصاف با دشمن این ادبیات را از دشمنان بگیریم مانند صحنه نبرد که اسلحه را باید از دشمن گرفت.
عضو هیأت علمی مرکز تخصصی تبلیغ عنوان کرد: ما در طول تاریخ اسلام، ادبیات مظلومانه بیشتری داشتهایم در صورتی که باید به سمت ادبیات مقتدرانه پیش رویم، این دو ادبیات با یکدیگر متفاوت است ولی دارای یک مضمون است.
ادبیات خود را از ادبیات غربت اسلام به سمت قدرت اسلام پیش ببریم
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان اظهار داشت: در تاریخ آمده است که عمار یاسر به عایشه گفت که اگر همه دنیا علی را ترک کند من با علی خواهم بود؛ این ادبیات مخصوص یاران امام علی (علیه السلام) در آن دوران است ولی ادبیات یاران امام عصر (عج) در هنگام ظهور نیست و یاران آن حضرت باید از ادبیات دیگری استفاده کنند.
وی خاطرنشان ساخت: ما در آستانه حماسه پیروز خواهیم و باید از ادبیات حماسی استفاده کنیم، باید به کودکان خود بیاموزیم که راه امام حسین (علیه السلام) مسئولیت سنگینی دارد و باید آماده باشند و اینها را باید با ادبیاتی بیاموزیم که ادبیات غربت و مظلومیت نیست بلکه قهر و غلبه دین بر همه افکار و ادیان دیگر است.
عضو هیأت علمی مرکز تخصصی تبلیغ ابراز کرد: لحظههای وداع حضرت زینب (س) با امام حسین (ع) لحظههای بسیار کوتاهتری از نبرد ایشان بوده است ولی از دلیری آن حضرت کمتر سخن گفته میشود در حالی که امروزه باید ادبیات خود را از ادبیات غربت اسلام به سمت قدرت اسلام پیش ببریم.
ادبیات قرآن کریم، قدرتمندانه است
وی تصریح کرد: در ادبیات قرآن کریم اصلا ادبیات مظلومانه نیست و بیتردید باید گفت که در تمام قرآن کریم، ادبیات قدرتمندانه است، حتی در جاهایی که مشکلات پیامبران را بیان میکند قدرتمندانه از مشکلات پیامبران سخن میگوید.
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان بیان داشت: در سوره «محمد» خداوند مقتدرانه و از موضع قدرت و نه از موضع غربت سخن میگوید و در آخرین آیه این سوره در مورد مردم آخرالزمان صحبت میکند به طوری که خداوند میفرماید که کسانی که کافر شدند و مانع تراشی کردند خداوند عمل آنان را تباه میکند.
ما باید ادبیات اسلام قدرتمند را به جهان صادر کنیم
عضو هیأت علمی مرکز تخصصی تبلیغ ادامه داد: در این دوران، آمریکا و صهیونیست 35 سال است که تمام انرژی خود را گذاشته است به طوری که جریانهای تکفیری را به راه انداخته است ولی اثری به جز نشان دادن قدرت اسلام نداشته است.
وی با بیان این که در گفتمان دینی و انقلابی باید تغییر ادبیات محسوس باشد گفت: امروزه دشمنان انقلاب و اسلام، قدرتآفرینی دینی را فهمیده اند و در دین بازار سیاه پیدا کردند و به وسیله تفکیریها، اسلام قلابی درست میکنند.
حجت الاسلام و المسلمین پناهیان عنوان کرد: بخشی از جنایات تکفیریها به عهده کسانی است که میخواستند که اسلام انقلابی را که در لبنان، سوریه، عراق و بحرین به وجود آمد خدشهدار کنند و بخشی از این ظلمها به این دلیل است که ما به درستی ادبیات اسلام قدرتمند را به جهان صادر نکردیم.
عضو هیأت علمی مرکز تخصصی تبلیغ در پایان اظهار داشت: اگر ما از ادبیات مقتدرانهای که در قرآن است استفاده کنیم، رعب این ادبیات، دین را نصرت خواهد داد.
پایان پیام/
نظر شما