آغاز بازخوانی زیبایی های کربلا در قزوین

خبرگزاری شبستان: هشتمین سوگواره سراسری شعر، قصه و هنر حسینی (ع) با موضوع زیبایی های کربلا در قزوین با حضور مسئولان استانی آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محقق و پژوهشگر حوزه عاشورایی پیش از ظهر امروز (6 آذر) در مراسم افتتاحیه هشتمین سوگواره سراسری حسینی که در سالن اجتماعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان برگزار شد، بیان کرد: موضوع سوگواره امسال، زیبایی های کربلا است و همه ما می دانیم که حضرت زینب (س) در مجلس عبیداله که سوال شد در کربلا چه گذشت و کار خدا با تو و برادرت و یارانش چگونه بود، فرمودند من جز زیبایی چیزی دیگر ندیدم.

محمد رضا سنگری ادامه داد: این سوال وجود دارد که حضرت زینب (س) چرا در خصوص کربلا با آن واقعه، رقص 33 هزار شمشیر و نیزه و گریه کودکان، فرمود که زیبایی می بیند.

وی اضافه کرد: خداوند متعال چهار کتاب خلق کرده که نخستین آن، تکوین و کتاب آفرینش است و جز به جز آن یعنی ماه، خورشید و همه پدیده ها، آیه های این کتاب هستند.

این پژوهشگر حوزه عاشورایی عنوان کرد: خداوند متعال خود زیباست و زیبایی را دوست دارد بنابراین کتابش را نیز زیبا نگاشته است به طوری که در سوره ملک آمده است اگر چشمان خود را در هستی وسیع بگردانید، کوچکترین ضعفی نمی توانید بیابید و در آفرینش خداوند متعال، همه چیز جای خود قرار گرفته و دقیق و زیبا است.

وی توضیح داد: در کتاب تکوین خداوند سبحان، کتاب دیگری آفریده شده به نام انسان، امیرالمومنین (ع) انسان را کتاب معرفی می کند و در این کتاب نیز همه چیز در زیباترین و بهترین شکل قرار گرفته است به طوری که خداوند در سوره تین به این نکته اشاره می فرماید که انسان را در بهترین شکل و وجود آفریده است.

سنگری افزود: نظام دقیقی در آفرینش انسان وجود دارد و از آیه آیه وجود ما درس های مختلف می توان گرفت؛ بنابراین جمیل و احسن وقتی است که هر چیزی در بهترین جای خود باشد و نسبت به هم تناسب داشته و در محکم ترین شکل خود باشد.

وی تأکید کرد: کتاب سوم خداوند متعال، قرآن است که در بهترین شکل، آهنگ و هماهنگی قرار گرفته است و قرآن یک هزار و 400 سال است که مخالفان را دعوت می کند که اگر فکر می کنند قرآن، کلام خدا نیست یک سوره مانند آن بیاورند.

این محقق و عاشورا پژوه کتاب چهارم خداوند متعال را کربلا دانست و اظهار کرد: کتاب چهارم، کربلا است که هر جزئی از آن آیه است و ما از این رو کربلا را یک کتاب می دانیم که امام حسین (ع) خود کربلا را آیه نامید و همچنین اگر قرآن، عالی ترین قانون است، کربلا عالی ترین اجرا است و امام حسین (ع) در کربلا کل قرآن را نشان داد.

وی اعلام کرد: اگر امام حسین (ع) را بنویسید، قرآن می شود و در واقع قرآن، اباعبدالله الحسین (ع) است که نوشته شده است.

سنگری با اشاره به زیبایی های کربلا گفت: باید به کربلا به عنوان درس و کلاس بزرگ نگاه کرد و درس زندگی بگیریم؛ زیبایی کربلا در تن های پاره پاره، خیمه های سوخته و کودکان گریان نیست یکی از زیبایی ها در کربلا در آغاز، میانه و پایان است.

وی تصریح کرد: امام حسین (ع) حتی برای شروع و رفتن به کربلا بهترین زمان را انتخاب کرد و این انتخاب زمان زیباست؛ روز حرکت امام حسین (ع) از مدینه روز بعثت پیامبر گرامی اسلامی در 27 ماه رجب بود؛ امام حسین (ع) در روز سوم شعبان به مکه رسید و خروج ایشان از مکه نیز هشتم ذی الحجه شب عرفه بود.

محقق و عاشورا پژوه عنوان کرد: امام وقتی می خواست به سمت کربلا برود و حرکت خود را آغاز کند، لباس های پیامبر را به تن کردند و این کار یعنی کسی که حرکت می کند همان آرمان پیامبر را دارد و روی شمشیر پیامبر (ع) نیز شعری نوشته شده بود مبنی بر اینکه ترس ننگ است و عظمت و بزرگواری این است که در کارها پیشگام باشی و نخستین قدم را بردارید.

سنگری یادآور شد: انسان با ترس از تقدیر الهی نمی تواند گریزی داشته باشد و نباید ترس را ملاک عمل قرار داد زیرا ترس جرأت حرکت های بزرگ را از انسان می گیرد.

در ادامه مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین بیان کرد: کربلا بهشت زمین است با قلب های سوخته و خیمه های سوخته، کربلا چکیده اخلاق، ایمان، عشق، ایثار و جانفشانی است.

طیب ملکی پور خاطر نشان کرد: خداوند متعال را شاکر هستیم که بار دیگر فرصت یافتیم تا هشتمین سوگواره حسینی را برگزار کنیم و از همه همکاران که خالصانه برای برگزاری این مراسم تلاش کردند، سپاسگذاری می کنم.

پایان پیام/

کد خبر 420364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha