به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محمد فرهادی، وزیر پیشنهادی علوم دقایقی پیش دفاعیات خود را به عنوان سومین وزیر پیشنهادی علوم در صحن علنی مجلس اعلام کرد. وزیر پیشنهادی دولت یازدهم کارنامه علمی و مدیریتی خود را در مقابل ایثارگران و خانواده های شهدا بی ارزش دانست و گفت: نیازهای واقعی جامعه و علمی کشور متن و اساس است و باید دید پیشرفت علمی کشور چه طلب میکند و فردی که معرفی میشود چه سابقهای دارد و باید به دنبال نیازهای واقعی جامعه باشیم.
فرهادی خطاب به نمایندگان گفت: پس از دو دوره وزارت با دیدگاههای من آشنا هستید و طی چند روز گذشته در کمیسیونهای مختلف حضور داشتهام و به سخنان علاقه مندان به مملکت گوش سپردهام و به اعتبار تجربه و دانشم با صراحت می گویم مساله محوری پیشرفت علمی و دانشگاه است زیرا طبق بیانات مقام معظم رهبری و رهبر فقید جمهوری اسلامی دانشگاه مبدا تحولات دانشگاه است و علم موجب اقتدار ملی است.
سومین وزیر پیشنهادی علوم با اشاره به اینکه پیشرفت علمی اقتضائاتی دارد گفت: به پشتوانه سابقه ام در وزارت اموزش عالی و همچنین وزارت بهداشت و همچنین 35 سال حضور در عرصه های جهادی علمی و اموزشی می گویم باید از درون دانشگاهها و جامعه جهان پیش رو را استخراج کنیم.
وی تاکید کرد: برای ارتقای همه علوم از انسانی تا پایه و مهندسی به میدان مسئولیت امده ام و محورهای اصلی برای وزارت علوم به شرح زیر است:
-افزایش اعتبار علمی رشته های و مدارک علمی
- حمایت از تبدیل علم به فناوری های مفید
- تجاری سازی از طریق اقتصاد دانش بنیان
- تحول و ارتقای علوم انسانی با تاسیس مراکز رشد علوم انسانی، تاسیس اتاقهای نظریهپردازی و کرسی آزاداندیشی که برای آن شیوهنامه های لازم اماده میشود
- تنظیم سند نظام آموزشی کشور مطابق نیازها و ضروریات و ایجاد رشتههای جدید و حذف رشتههای غیرضروری
- توسعه پایدار براساس اقتصاد مقاومتی بر مبنای حرکت ایده تا بازار.
- حرکت به سوی الگوی ایرانی و اسلامی و علم و فناوری
- توجه به مسایل فرهنگی در دانشگاهها
- تعامل فعال با مراکز علمی و دانشگاهی مطرح جهانی از طریق دیپلماسی علمی
- ایجاد منطقه ازاد علمی و کارآفرینی
- توسعه متوازن و هدفمند آموزش عالی براساس آمایش سرزمینی بر مبنای عدالت آموزشی
- حفظ و ارتقای منزلت دانشگاه، دانشجو و استاد
- آموزش و پژوهش تقاضامحور و دانشگاه ماموریت گرا
- ظرفیت سازی و حمایت از انواع تشکلهای دانشجویی در چارچوب ضوابط
- استفاده از حداکثر ظرفیت قانونی هیئات امنای دانشگاهها که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است
فرهادی افزود: برای دستیابی به اهداف از مدیرانی استفاده خواهم کرد که علاوه بر تدین بر ارزشهای جمهوری اسلامی پایدار بوده و از تخصص و توانایی لازم برخوردار باشند زیرا سرمایههای علمی را فراتر از سرمایه های حزبی و جناحی می دانم.
این وزیر پیشنهادی گفت: تلاش من و همکارانم در وزارت علوم به دنبال راه اندازی رشتهها و مقاطع دکترا از اکنون به بار نشسته و پس از 35 سال برای تولید زیرساختها شرایط به گونهای است که باید به دنبال تحول بنیادین در نظام آموزشی باشیم.
فرهادی گفت: از خداوند مدد می جویم و افتخار می کنم که به عنوان همراه همیشگی مقام معظم رهبری از پیش از انقلاب و همچنین پس از انقلاب و حضورم در ریاست دانشگاه تهران و در وزارت فرهنگ و اموزش عالی و همچنین در وزارت بهداشت و همچنین در صندوق حمایت از پژوهشگران به ایجاد زیرساخت مشغول بوده ام و بسیاری از دانشمندان و فعالان فعلی در دوره وزارتی من به بار نشستهاند.
وی تاکید کرد: با کمک مدیرانی که در وزارت علوم هستند برنامهها را در جهت اسناد بالادستی نظام و همچنین براساس خواسته های رییس جمهور و رهبری پیش ببرم و در مشی تعادل و اعتدال خواهم ماند.
فرهادی با اشاره به اینکه نگاه جناحی ندارد گفت: در هر دولتی که از من خواسته شده خدمت کردهام و سرمایههای کشور را تخریب نمی کنم و اخلاق و گذشت و مدارا را سرلوحه کارم قرار میدهم.
وی خطاب به مخالفان گفت: من هیچ نامه ای را امضا نکرده ام و در موضوع فتنه فصل الخطاب من رهبری است که فتنه را خط قرمز عنوان کرده اند. این وزیر پیشنهادی تاکید کرد کمیته ای تشکیل می دهم و افراد عالم و متدین و در مسیر نظام را برای امور انتخاب می کنم و مشورتهایی با نمایندگان مجلس و نمایندگان رهبری در وزارتخانه خواهم داشت.
وی در پایان گفت: در حوزه نیروی انسانی ستاد تحول نیروی انسانی را تشکیل میدهیم.
گفتنی است پس از صحبتهای فرهادی جمع کثیری از نمایندگان به وی تبریک گفتند.
پایان پیام/
نظر شما