کلاس‌های قرآنی باید جاذبه داشته باشد/ضرورت ارتقاء مدارس به کانون تربیت قرآنی

خبرگزاری شبستان: قرآن کریم که تنها نسخه رسیدن بشر به سعادت و کمال الهی است وباید در جامعه به گونه ای نهادینه شود که همگان بدان سوق یابند و لازمه این امر ضرورت ارائه برنامه‌های جذاب قرآنی از سنین خردسالی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه‌سرا، قرآن کتابی است که سعادت جاودانه در پرتو آن برای انتخاب بهترین زندگی تحقق می‌یابد و باید به گونه‌ای در جامعه نهادینه شود که همه جوانان به آن سوق پیدا کنند و راه سعادت دنیا و آخرت خود را به بهترین نحو انتخاب کنند.

در اعماق جان جوانان و نوجوانان انگیزه‌های فطری و کشش‌های درونی است که آنان را به راه فضائل اخلاقی و سجایای انسانی سوق می‌دهد و باید به گونه‌ای برنامه ریزی شود که جوانان به جای رفتن به سمت انحرافات به طرف قرآن سوق پیدا کنند.

امام صادق عليه السلام، در يک حديث کوتاه، تأثير اعجاب انگيز قرائت قرآن را بر روي جوانان، چنین بيان مي‌فرمايند:"هر که قرآن بخواند، و جوان و مؤمن باشد، قرآن با گوشت و خون او آميخته مي‌شود، و خدا او را با فرشتگاني بزرگوار که نويسندگان و حاملان قرآنند قرين مي‌سازد، و قرآن در روز باز پسين، نگاهبان او مي‌شود".

انسان‌هایی که با قرآن مانوس می‌شوند و دائما یاد خدا می‌کنند همواره قلبشان آرام است و در سخترین موقعیت‌های زندگی مشکلی ندارند.قرآن كريم در ميان همه كتب آسماني، برترين و ارزنده ترين كتاب‌هاست كه در صورت نهادينه شدن در جامعه مي‌تواند آثار فرهنگي، اجتماعي و سياسي مفيد و ارزشمندي به دنبال داشته باشد.

انسان هایی که از کودکی با قرآن مانوس شده و آیات آن را با دل و جان خود آمیخته‌اند یقینا افرادی موفق هستند زیرا تنها راه سعادت بشر تمسک جستن به این کتاب کریم است.انس با قرآن بیمه انسان برای رسیدن به قرب الهی است و قرائت آن سبب شادابی روح انسان می‌شود. قرآن كتابي است براي انتخاب بهترين زندگي كه سعادت جاودانه در پرتو آن تحقق مي‌يابد و انسان را به آرامش روحی و روانی می‌رساند.

فعالیت 2 مدرسه قرآنی در صومعه‌سرا

سید مجید اندایش، کارشناس قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش صومعه سرا اظهار کرد: برای ترویج قرآن در بین دانش‌آموزان برنامه‌های متفاوتی در سطح مدارس برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه زمینه سازی برای تربیت قرآنی دانش‌آموزان در دستور کار است، افزود: برگزاری مسابقات قرآنی، فراهم کردن زمینه حفظ آیات، تدبر در آنها و توانایی بهره گیری از آموزه‌های قرآن کریم در زندگی فردی و اجتماعی از جمله برنامه‌ها برای ترویج قرآن است.

کارشناس قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش صومعه‌سرا گفت: ارتقای جایگاه مدرسه به کانون تربیتی محله و اعتلای فرهنگ و تربیت قرآنی از دیگر برنامه‌ها برای ترویج و نهادینه شدن فرهنگ قرآنی در دانش آموزان است.

اندایش با بیان اینکه در صدد رشد و توسعه معارف و مفاهیم و سواد قرآنی دانش‌آموزان هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر دو مدرسه با رویکرد قرآنی به نام‌های شهید علیخواه عربان و بنت الهدی صدر طاهرگوراب در این شهرستان درحال فعالیت هستند.

وی خاطرنشان کرد: برای چهار مدرسه دیگر نیز درخواست کد قرآنی شده تا به مدارس قرآنی این شهرستان افزوده شود.

کارشناس قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش صومعه‌سرا با بیان اینکه در مدارس قرآنی مربیان با مدیریت در مراسم صبحگاه همکاری می‌کنند، اظهار کرد: برگزاری مسابقات قرآن، تشکیل پرونده قرآنی کلیه دانش‌آموزان با هماهنگی معلم پایه و ارتقا توانمندی آنان و بازخورد فعالیت‌های دانش‌آموزان به خانواده‌ها از جمله برنامه‌هایی است که در مدارس قرآنی برگزار می‌شود.

برگزاری اقامه نماز جماعت با 23 مبلغ و مبلغه در مدارس صومعه سرا

اندایش با بیان اینکه در مدارس شهرستان صومعه‌سرا نماز جماعت اقامه می‌شود، افزود: در حال حاضر 21 نفر مبلغه در مدارس دخترانه شهرستان و دو نفر مبلغ در مدارس پسرانه مشغول فعالیت هستند و در دیگر مدارس که ائمه جماعات ندارند اقامه نماز توسط مدیر و معاون پرورشی برگزار می‌شود.

وی گفت: هر سال حدود 10 نشست دانش آموزی با محوریت نماز و همایش نماز و خانواده در مدارس شهرستان برگزار می‌شود.

کارشناس قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش صومعه‌سرا تصریح کرد: برنامه‌های ابتکاری دیگری نیز با همکاری مدیران و معاونین پرورشی مدارس از قبیل گفتمان دینی، محفل انس با قرآن، نمایشگاه در زمینه امر به معروف و نهی از منکر و حجاب و عفاف برگزار می‌شود.

تربیت بیش از 20 حافظ قرآن در موسسه پویش نور صومعه‌سرا

فاطمه نظیفی، مسئول موسسه پویش نور صومعه‌سرا اظهار کرد: این موسسه سال 1387 تاسیس شده است ک کلاس‌های متنوع قرآنی در این مکان برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه آموزش روانخوانی، روخوانی، صحیح خوانی، حفظ از یک جزء تا 10 جزء در این موسسه برگزار می‌شود، افزود: آموزش ترجمه قرآن، قرائت سطح چهار، دو کلاس تربیت معلم از دیگر کلاس‌های این مجموعه است.

مسئول موسسه پویش نور صومعه‌سرا با بیان اینکه کلاس‌های تربیت معلم از 1 آذر شروع شده است، گفت: این کلاس‌ها به مدت سه ماه ادامه دارد و سپس در آزمون شرکت می‌کنند.

نظیفی با بیان اینکه کلاس‌های قرآنی تخصصی برای کودکان 4 تا 6 سال برگزار می‌شود، تصریح کرد: طرح تابستانی 1448 با هشت کلاس در این موسسه برگزار شد.

وی خاطرنشان کرد: در کنار کلاس‌های قرآنی برای پر کردن اوقات فراغت جوانان در تابستان کلاس‌های خوشنویسی، خطاطی، نقاشی، خیاطی، گلدوزی و... برگزار می‌شود.

مسئول موسسه پویش نور صومعه‌سرا اظهار کرد: بیش از 20 نفر از قرآن آموزان این موسسه حافظ یک تا 30 جز قرآن کریم هستند.

نظیفی  با بیان اینکه علاوه بر کلاس‌های قرآنی در کنار آن کلاس اخلاق و احکام برای جوانان برگزار می‌شود، تصریح کرد: به عینه دیده اند که جوانان چگونه در این کلاس‌ها متحول می‌شوند.

مسئولان در زمینه ترویج قرآن در جامعه تلاش مضاعف کنند

وی با بیان اینکه مسئولان باید در زمینه ترویج قرآن در جامعه تلاش مضاعف داشته باشند، افزود: برنامه‌های قرآنی در این موسسه به سختی برگزار می‌شود و در پرداخت هزینه به مربیان با کمبود بودجه مواجه هستند.

مسئول موسسه پویش نور صومعه‌سرا با بیان اینکه کیفیت برگزاری کلاس‌ها در این موسسه بالاست، گفت: کسانی که یک جلسه در کلاس‌ها حضور می‌یابند راغب می‌شوند تا آن کلاس را ادامه دهند.

نظیفی تصریح کرد: برگزاری بیشتر این کلاس‌ها کمک مسئولان را می‌طلبد و جامعه را رو به سوی تمیزی و سلامت پیش می‌برد.

وی با بیان اینکه سلامت جامعه آرزوی هر فردی است، خاطرنشان کرد: جوانان با حضور در کلاس‌های قرآنی راه و مسیر درست زندگی را می‌آموزند و به دنبال فساد و رذایل اخلاقی نمی‌روند.

کلاس‌های قرآنی باید جاذبه داشته باشد

مسئول موسسه پویش نور صومعه‌سرابا بیان اینکه کلاس‌های قرآنی باید جاذبه داشته باشد تا جوانان در آن شرکت کنند، اظهار کرد: اگر زیبایی‌های قرآن، اسلام، سبک زندگی اهل بیت(علیهم السلام)در کلاس‌های قرآنی بیان شود یقینا جوانان راغب خواهند شد.

نظیفی افزود: با تهاجم فرهنگی که امروز جامعه و جوانان را فرا گرفته است، جوانان راه درست را گم کرده و به مسیر نادرست پیش می‌روند واگر مسئولان فرهنگ قرآنی را در جامعه ترویج دهند یقینا جوانان راه درست زندگی را یاد می گیرند.

فعالترین موسسه قرآنی ماسال جامعه القرآن است

مصطفی جلالیان، رئیس اوقاف و امور خیریه ماسال با بیان اینکه در رابطه با موسسات قرآنی فعالترین آن جامعه القرآن شهرستان ماسال است، گفت: این موسسه در رابطه با حفظ به خصوص در مقطع شکوفه‌ها و کودکان فعالیت خوبی دارد.

وی با بیان اینکه کانون‌های مساجد و بقاع متبرکه در شهرستان ماسال در زمینه قرآنی فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: در بخش قرائت استاد ماهر در این شهرستان کم است.

رئیس اوقاف و امور خیریه ماسال خاطرنشان کرد: استعدادهای قرآنی زیادی در این شهرستان هستند که به دلیل مسافت طولانی راه تا رشت، نمی‌توانند استعدادهای خود را شکوفا کنند.

فعالیت مقطعی در برگزاری کلاس‌های قرآنی پاسخ مثبت نمی دهد

جلالیان با بیان اینکه در رابطه با قرآن فعالیت مقطعی جواب نمی دهد باید جلسات مستمرر همراه با استاد ماهر و دلسوز باشد، اظهار کرد: در این صورت قرآن آموز راغب می‌شود که در کلاس‌های قرآنی شرکت کند.

وی افزود: سازمان اوقاف سال‌هاست که مسابقات قرآن کریم را از مرحله شهرستانی تا مرحله بین المللی برگزار می‌کند.

رئیس اوقاف و امور خیریه ماسال با بیان اینکه فعالیت جدیدی که از سال 91 تا کنون آغاز کرده اند در رابطه با تربیت حافظان قرآن است، گفت: با استفاده از ظرفیت بقاع متبرکه و استفاده از مربیان و کمک به موسسات قرآنی اقدام به این مورد کرده‌اند .

پایان پیام/

کد خبر 419637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha